News55 > Nyheter

Monday, 29 May, 07:59

News55 - 22 mar 23 kl. 19:42

Chefsekonomen: Ett välbalanserat beslutUSA:s centralbank Federal Reserves beslut att höja räntan med 25 procentenheter är välbalanserat, anser Swedbanks chefsekonom Mattias Persson. – Jag tror att marknaden kommer att ta det här med lättnad, säger han och hänvisar bland annat till att besked. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
USA, Federal Reserves, Swedbanks, Mattias Persson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ChefsekonomenEtt , välbalanserat, beslut

Fler nyheter från News55

News55 - 10 minuter sedan

Så blir nya “Pang i bygget”

Är du peppad på nyversionen av kultserien "Pang i bygget"? Grattis, nu kommer fler detaljer kring den nya serien. Den som hoppas på ett återseende av de klassiska miljöerna och rollfigurerna från originalserien lär bli besviken.

News55 - 5 minuter sedan

Upprepade brister hos Thorenskolor

En majoritet av skolkoncernen Thorengrupps gymnasieskolor har fått kritik av Skolinspektionen för att eleverna inte fått den undervisning de har rätt till. Bristerna har uppmärksammats på 23 av koncernens gymnasieskolor, visar en granskning SVT gjort. T….

News55 - 1 timme sedan

Fransk kärnkraft pressar gaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. - Fransk kärnkraft är tillbaka, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken. Pri….

News55 - 45 minuter sedan

SBB överväger försäljning

Krisande fastighetsbolaget SBB skriver i ett pressmeddelande att styrelsen har beslutat att utvidga sin översyn "av strategiska alternativ" för att maximera värdet för bolagets aktieägare. Enligt pressmeddelandet kommer styrelsen att överväga alternativ….

News55 - 45 minuter sedan

Vaccin mot borrelia testas

Snart kan ett vaccin mot borrelia vara verklighet. I en studie testas nu något som kan bli det första godkända vaccinet mot den fästingburna sjukdomen, skriver Vetenskapsradion. I studien ingår 15 000 personer från bland annat Sverige, Tyskland och Nord….

News55 - 1 timme sedan

Texas stoppar skolböcker med sexuellt innehåll

Böcker med "sexuellt explicit" material ska förbjudas från skolbibliotek i Texas, enligt en ny lag som har godkänts i delstatens senat. Kritiker befarar att böcker kommer att tas bort i onödan. Opassande innehåll ska hållas borta från barn.

News55 - 1 timme sedan

“Finns många duktiga vallare i tv-sofforna”

Vem vill bli vallachef för svenska längdlandslaget – skid-Sveriges tuffaste jobb? Landslagschefen Anders Byström erkänner att det är ett otacksamt jobb: – Det är inte ofta man får beröm. När Petter Myhlback slutade som svensk vallachef efter förra säson….

News55 - 1 timme sedan

Fransk kärnkraft pressar naturgaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. - Fransk kärnkraft är tillbaka, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken. Nat….

News55 - 1 timme sedan

Simon J Berger leder tittarna genom historien

Historien om Sverige berättas i en ny storsatsning i SVT i höst. Skådespelaren Simon J Berger blir tittarnas ledsagare genom de dramatiska händelserna som format vårt land. – Jag har alltid varit en historienörd, säger han.

News55 - 2 timmar sedan

Vulkanutbrott skapade “superplasmabubbla”

Vulkanutbrottet under vattnet utanför Tonga förra året skapade en superplasmabubbla. Bubblan var så kraftig atat den störde gps-systemen i flera timmar. Det kraftiga vulkanutbrottet i havet utanför Tonga i januari 2022 chockade den lilla önationen i Sti….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.