SVT > Ekonomi

Monday, 29 May, 06:35

SVT - 22 mar 23 kl. 19:01

Fed höjer räntan med 25 punkterDen amerikanska centralbanken Federal Reserve, Fed, höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till intervallet 4,75-5,0 procent..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Federal Reserve

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed, höjer, räntanmed 25 , punkter

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Granskning: Återkommande brister på Thorengruppens skolor

Thorengruppen, en av Sveriges största skolkoncerner, har brutit mot lagen när det gäller att ge eleverna den undervisning de har rätt till på majoriteten av koncernens gymnasieskolor. Det visar SVT:s granskning. .

SVT - 30 minuter sedan

Gewarges Odisho förlorade ett år på grund av Yrkesgymnasiets brister

När SVT granskade friskolebranschen 2011 var Gewarges Odisho elev på byggprogrammet på Yrkesgymnasiet i Huddinge/Stockholm. Han var en av de som behövde gå om ett läsår på grund av att undervisningen inte höll måttet på den nyöppnade skolan. Tolv år senare träffar vi honom igen..

SVT - 15 timmar sedan

Tiotusentals boende riskerar hyreschock

Sveriges största bostadsbolag Heimstaden vill få hyresgästerna att betala för bolagets skenande räntekostnader. Resultatet kan bli kraftigt höjda hyror för de boende. – Det är chockerade för oss.

SVT - Igår: 22:43

Ekonomibyrån förklarar: Så blev svenskarna bäst på att småspara

Att investera på börsen har gått från monopol till folksport. I dag kan du köpa en aktie med ett knapptryck. Det har däremot inte alltid varit lika enkelt..

SVT - Igår: 22:44

Killarnas favoritaktier får stryk på börsen

Småspararfavoriterna Embracer och SBB har kollapsat på börsen under våren. Orsakerna bakom rasen skiljer sig, men bolagen har en sak gemensam – omkring 70 procent av aktieägarna är män. – De är riktiga testosteronaktier, säger sparprofilen Andra Farhad i Ekonomibyrån..

SVT - 23 maj 23 kl. 19:50

Googles vd om AI-kapplöpningen: Inte viktigast att vara först

Google är van att vara ohotad etta på söktoppen. Men så kom AI-tjänsten ChatGPT i höstas och ändrade spelplanen radikalt. I en intervju med SVT säger Googles vd Sundar Pichai att konkurrenternas intrång på marknaden fått dem att lansera tjänster som de kanske helst hade velat avvakta med: – Vi hade troligen gett det ytterligare ett år innan vi lanserat..

SVT - 23 maj 23 kl. 16:15

Riksbankschef Erik Thedéen svarar på kritiken: ”Riksbanken agerade för långsamt”

I en ny forskningsrapport som beställts av riksdagens finansutskott får Riksbanken hård kritik för att de agerat för långsamt med att höja räntan och därmed bromsa inflationen under 2022. I en intervju med SVT Nyheter ger Riksbankschefen Erik Thedéen kritikerna delvis rätt. – Men det är när man har facit.

SVT - 23 maj 23 kl. 04:58

Ekonomibyrån förklarar: Statussymboler genom tiderna

Det finns många symboler som signalerar status, makt och pengar. Somliga är mer välkända än andra. Men det gäller att vara snabb – uppstickarnas livslängd kan vara kort..

SVT - 23 maj 23 kl. 04:57

Isabella Löwengrip: Inte influencers fel att medelklassen skuldsatt sig

Stigande räntor har lett till tunnare plånböcker för de allra flesta. Det har i sin tur satt igång en diskussion om hur medelklassen “lajvat” – eller låtsas leva – överklassliv under den senaste högkonjunkturen. – Man har känt sig rik, säger entreprenören Isabella Löwengrip i Ekonomibyrån..

SVT - 22 maj 23 kl. 12:23

Ebba Busch vill stoppa slit- och slängkulturen – avhandlas nu i EU

Världens stora klädfirmor ska hindras från att förstöra tillbakaskickade persedlar om EU-länderna får som de vill. – Om det här går i mål blir den nya normen att sätta stopp för slit- och slängkulturen, säger näringsminister Ebba Busch (KD)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.