SvD > Kultur

Thursday, 01 June, 08:18

SvD - 22 mar 23 kl. 18:00

Dom har funnits länge – som stilgrepp”Dom” har länge förekommit i tidningstext – men bruket har setts som en stilfråga. Om Språkrådet gick i bräschen för en reform skulle det så i strid med institutionens vanliga sätt arbeta..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Språkrådet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domhar , funnits, längesom , stilgrepp

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Samantha tillbaka i SATC-serie

SvD - 17 timmar sedan

Trängseln på Gröna Lund – ett nationellt trauma?

Tonårskillar är sämst – men Gröna Lund-debatten handlar om något annat. Johannes Klenell blickar tillbaka på en vecka där en lokaltidningsbesvikelse distraherat oss från de stora frågorna..

SvD - 20 timmar sedan

Parisa Liljestrands tro på kulturkanon stärkt

Kulturminister Parisa Liljestrands tro på en kulturkanon stärktes efter ett öppet seminarium i riksdagen, där satsningen diskuterades.– Jag ser det här som ett startskott för arbetet som nu tar mer fast form, säger hon..

SvD - Igår: 20:37

Bråk i parlamentet efter Guldpalmsvinnarens tal

I sitt vinnartal anklagade Guldpalmsvinnaren Justine Triet den franska regeringen för en politik som inte gynnar framväxandet av nya filmskapare.Debatten efter talet har nu nått in i franska parlamentet, rapporterar Deadline..

SvD - Igår: 11:03

Rekordresultat för Stim

SvD - I förrgår: 06:41

Moneybrother på Sverigeturné i höst

SvD - I förrgår: 00:15

Ibland påminner svenskan om tahitiskan

Det är en vanlig uppfattning att skillnader mellan olika språk skulle ha sitt ursprung i kulturella olikheter – men något sådant samband har visat sig vara extremt svårt att bevisa..

SvD - I förrgår: 00:15

Kan du högskoleordet 4 av 5 svarade fel på?

Kan du de tio ord flest svarade fel på under högskole­proven våren 2023 och hösten 2022? Ett av dem svarade 81 procent fel på, enligt prov­utvecklaren Maria Johansson..

SvD - I förrgår: 15:15

Ny skulptur invigd i Estelles parkOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.