SR > Nyheter

Sunday, 19 May, 04:38

SR - 22 mar 23 kl. 17:47

Utbildningsministern ger sig in i dom-debattenUtbildningsminister Mats Persson (L) anser att det är viktigt att behålla formerna "de" och "dem" i språket.Enligt Mats Persson riskerar den här typen av förändringar att göra samhället mer ojämlikt.Språkrådet har i nuläget inga planer på att ändra rekommendationen att använda de och dem, baserat på de utredningar som Språkrådet gör om hur språket används..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mats Persson, Språkrådet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildningsministernger sig in i , dom-debatten

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Stor operation inledd i Nya Kaledonien

I den våldsdrabbade franska ögruppen Nya Kaledonien i Stilla havet har nu Frankrike inlett en stor operation för att den 60 kilometer långa vägen mellan huvudstaden och dess flygplats åter ska kunna öppnas, det uppger Frankrikes inrikesminister. De våldsamma oroligheterna i Nya Kaledonien som utlöstes av förändringar i vem som får rösta i olika val har krävt minst fem dödsoffer och flygplatsen har varit stängd sen i tisdags..

SR - 1 timme sedan

Åklagare: ”Föräldrar ser inte allvaret med benso”

Nu pågår rättegången i Göteborg gällande tullens beslag av nästan två miljoner narkotikaklassade Ksalol-tabletter som smugglats från Serbien.Tabletterna som är bensopreparat är vanligt bland unga och polisen Robert Falk tror det beror på priset.Åklagare i målet, Linda Wiking , märker att föräldrar inte alltid ser allvaret med den här sortens tabletter ”de har nästan tyckt att vi har överdrivit när vi sett det som ett problem”, säger hon..

SR - 1 timme sedan

Vatikanen skärper reglerna för mirakelutredningar

Vatikanen skärper reglerna för när de ska utreda om uppgifter om övernaturliga händelser är mirakel. Det rapporterar TT.Ett nytt ramverk ska hjälpa katolska biskopar att avgöra huruvida det påstådda gudomliga ingripandet, som exempelvis gråtande statyer, verkligen är ett budskap från Gud eller ett helgon.

SR - 3 timmar sedan

Gantz pressar Netanyahu med ultimatum för krigets framtid

Israel hotar oppositionsledaren Benny Gantz, som ingår i Israels krigskabinett, att avgå om inte Israel ändrar inriktning i Gaza-kriget. Bland kraven finns att ett internationellt styre ska skapas för Gaza, som också måste demilitariseras.Gantz säger att om kraven inte uppfylls innan den 8 juni kommer han avgå från det krigskabinett som skapades efter Hamas attack mot Israel den 7 oktober i fjol.

SR - 7 timmar sedan

LO:s beslut: Frågan om arbetstidsförkortning ska drivas hårdare

LO ska driva frågan om arbetstidsförkortning hårdare, det har beslutats på LO:s kongress under lördagen. Det blev en lång debatt mellan de som ville att LO ska verka för att riksdagen lagstiftar om kortare arbetstid och de som ville att facket ska förhandla med arbetsgivarna om frågan. ”Det är en ny LO-linje i frågan om arbetstidsförkortning”, säger Ekots arbetsmarknadsreporter Anders Jelmin..

SR - 8 timmar sedan

Bär från polen väntas öka i pris – kylan har påverkat skörden

Värdret har ställt till det för de polska frukt- och bärproducenterna och årets skörd ser ut att bli en av de sämsta på många år. Polen är en av EU:s största producenter av frukt och bär och missväxten väntas leda till prisökningar i hela EU. ”Jag kan inte minnas en säsong som den här”, säger körsbärsodlaren Krzysztof Bronislawaka i polska Grojec..

SR - 8 timmar sedan

Över tjugo personer till sjukhus efter Göteborgsvarvet

Minst 23 personer har förts till sjukhus efter Göteborgsvarvet. Det är solen och högsommarvärmen som ställt till med problem. ”De flesta har kommit in på grund av värmen, att det varit så varmt.

SR - 9 timmar sedan

Akut brist på koleravaccin i världen

Bristen på koleravaccin i världen har förvärrats och Världshälsoorganisationens nödlager har tömts.Utbrotten av kolera har ökat de senaste två åren, på grund av krig, konflikter och klimatförändring.Jan Holmgren, som utvecklade det första drickbara vaccinet Dukoral, säger att andra och tredje generationens vacciner är under utveckling, exempelvis ett värmetåligt vaccin i tablettform..

SR - 9 timmar sedan

Falsk radiokanal sprider hat mot invandrare

En falsk italiensk radiokanal, Radio Genoa, sprider hatiska budskap mot invandrare i sociala medier. Inläggen med miljonspridning delas också i Sverige. -Det är extrema inlägg med desinformation, säger Paula Gori vid European Digital Media Observatory i Florens, till Ekot.

SR - 10 timmar sedan

Georgiens president lägger sitt veto mot agentlagen

Georgiens president Salomé Zurabisjvili lägger sitt veto mot den omstridda agentlagstiftning som parlamentet i veckan röstade igenom. Stora folkmassor har protesterat mot lagförslaget – och kritiker har liknat lagen med den Ryssland använder för att slå ned på oppositionella. Att Zurabisjvili lägger in sitt veto innebär inte ett slutgiltigt ”nej” för den kontroversiella lagen, eftersom regeringsmajoriteten har möjlighet att köra över presidenten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.