DI > Ekonomi

Monday, 29 May, 07:06

DI - 22 mar 23 kl. 15:41

Plats för gödselfabrik klar – men tidsplanen håller inteLuleå. Spanska Fertiberia har klart med en tomt för sin gödselfabrik i Luleå. Samtidigt står det klart att byggstarten försenas. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fertiberia, Luleå

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Plats för gödselfabrik, klarmen , tidsplanen, hållerinte

Fler nyheter från DI

DI - just nu

SBB utvidgar strategisk översyn – kan inkludera försäljning av bolaget

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse har beslutat sig för att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att maximera värdet för bolaget aktieägare. ”Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner”, skriver SBB i ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Fransk kärnkraft pressar naturgaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. ”Fransk kärnkraft är tillbaka”, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken..

DI - 45 minuter sedan

Varning för svensk BNP-smäll

Svensk ekonomi håller nätt och jämnt näsan över vattenytan, eller värre än så. Risken har ökat för en frostknäpp när SCB på tisdag publicerar BNP-facit för årets första kvartal..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Blandat på Asienbörserna – Netease rusar

De ledande börserna i Asien bjöd på en blandad utveckling under måndagsmorgonen. Under helgen har USA:s president Joe Biden och företrädare för republikanerna kommit överens om ett principavtal gällande landets skuldtak. .

DI - 1 timme sedan

Almi Invest GreenTech investerar i Zparq – tillverkare av elektriska båtmotorer och drivlinor

Zparq har utvecklat och patenterat en marin podmotor som är världens mest kompakta elektriska marinmotor för propellerframdrift. Med eldrift erhålls lägre driftskostnader samtidigt som utsläpp av växthusgaser minskar kraftigt. Elektrifiering av transportsektorn accelererar och sker nu inte bara för personbilar utan också inom marin sektor avseende fritidsbåtar och kommersiella fartyg..

DI - 1 timme sedan

Tokyobörsen gläds åt skuldtaksuppgörelse

Investerarna på Tokyobörsen gjorde tummen upp åt den amerikanska uppgörelsen om skuldtaket..

DI - 1 timme sedan

Köprådet blev en succé – aktien utklassade index

Hackkycklingen blev en en god gryta. Kycklingbolaget Scandi Standard har utklassat index och gjort Di:s råd till en succé..

DI - 2 timmar sedan

Detta händer måndag 29 maj

Under måndagen håller flera börser stängt, bland annat USA, London, Köpenhamn och Olsobörsen. För fastighetsbolaget Castellum avslutas teckningsperioden i företrädesemissionen. .

DI - 8 timmar sedan

Spänt kring Kina när världsledare samlas i Luleå

Kritiska råvaror, reglering av AI och utvecklingen av 6G är några av frågorna som står på agendan när toppolitiker från EU och USA samlas i Luleå på tisdag. Men den stora frågan, som väntas överskugga alla de andra, är de två stormakternas olika syn på Kina..

DI - 8 timmar sedan

Sällsynt fönster på bostadsmarknaden för unga

För första gången på decennier ökar ungas möjlighet att ta sig in på bostadsmarknaden. Men glädjen riskerar bli kortvarig när konjunkturen vänder upp. ”Det leder till minskad konkurrenskraft och i längden lägre tillväxt för Sverige, så det är ett allvarligt samhällsproblem”, säger Arvid Krönmark, vd på Skandiabanken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.