SR > Kultur

Thursday, 01 June, 06:54

SR - 21 mar 23 kl. 19:00

Juristen om bio som friskvård: "Krävs en lagändring"Biobesök ska bli en del av friskvårdsbidraget, föreslår föreningen Sveriges Biografer.De hänvisar till EU-projektet "Culture for health", som visar att kultur är hälsofrämjande.Men förslaget möjligt att genomföra? Pia Blank Thörnroos som är skattejurist på Skatteverket är tveksam..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges Biografer, EU, Culture, Blank Thörnroos, Skatteverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juristenom , biosom , friskvård, Krävsen , lagändring

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Strindbergs realism bäst 1823-1923 – "Tonåringar idag kan känna igen sig"

"En dåres försvarstal" av August Strindberg är den bästa svenska boken från perioden 1823-1923."Det är en av få böcker i världshistorien där man får se in bakom de stängda dörrarna", säger författaren Gabriella Håkansson.Under Sveriges 500-årsfirande ber vi kulturpersonligheter välja de bästa böckerna från varje sekel..

SR - 1 timme sedan

Clowner utan gränser till Ukraina – "En möjlighet att släppa kriget"

Clowner utan gränser, som arbetar med scenkonst och lek för utsatta barn i världen, kommer nu första gången sen den fullskaliga ryska invasionen förra året, att turnera i Ukraina."Jag ser fram emot att få ge barnen en möjlighet att för en stund släppa tankar på krig och sorg och för barnen att bara få vara barn," säger Elin Jonzon jobbar som clown och pedagog..

SR - 15 timmar sedan

Onanititel gör succé på Netflix: Fjärde mest sedda i världen

Erika Wassermans detubtfilm "Året jag slutade prestera och börjande onanera" gör succe på Netflix.Sen filmen lanserades på strömningstjänsten i fredags har den rusat upp på fjärde plats bland mest sedda filmer i världen..

SR - 16 timmar sedan

Kritiksamtal: "Den fördömda flickan" om kvinnlig vänskap under fascismen

Är det möjligen Elena Ferrante som banat väg för en ny våg av kvinnliga italienska författare? P1 Kultur borrar ned sig i den litterära sensationen Beatrice Salvionis roman "Den fördömda flickan" om kvinnlig vänskap under fascismen.Cecilia Blomberg får sällskap i studion av litteraturkritikern Lina Kalmteg och Cecilia Schwartz, docent i italienska på Stockholms universitet..

SR - 18 timmar sedan

Kulturkanon: het fråga i riksdagen

Möjligheter och risker med en kulturkanon diskuterades under ett riksdagsseminarium under onsdagen.Arbetet att ta fram en svensk kanon håller på att ta en fastare form, enligt kulturminister Parisa Liljestrand.Men det är experter som ska peka ut vad som ska ingå, inte politikernas, säger kulturministern..

SR - 19 timmar sedan

Illegalt strömmad sport gav fängelse

Fem män som erbjöd prenumerationer för att se illegalt strömmade Premier League-matcher till över 50 000 personer har dömts till fängelse. På sin hemsida skriver Premier League att det anses vara det största målet hittills gällande illegal strömning..

SR - Igår: 06:00

Många unga vill bli stylister - få tapetserare

Skolverket vill få fler att upptäcka traditionella hantverk på gymnasiet. Idag läser runt 90 procent av alla elever på Hantverksprogrammet, i årskurs 1, barberare, frisör och hår- och make up-stylist. Inriktningar som till exempel finsnickeri osynliggörs.

SR - Igår: 06:00

Genom motsättningar vill museum väcka frågor om kanon-begreppet

I Tidöavtalet föreslås att en svensk kulturkanon ska tas fram och den 31 maj hålls ett riksdagsseminarium om danska erfarenheter av en kulturkanon. På Jönköpings läns musem öppnar en utställning i ämnet samma dag."Det viktiga tycker jag handlar om att medvetandegöra vad som är för- och nackdelar med kanonbegreppet", säger Martin Sundberg som är museets utställningskommissarie..

SR - Igår: 05:30

Stagnelius sin tids bästa – Johan Hilton: Bland det vackraste som skrivits

Erik Johan Stagnelius dikt "Vän! i förödelsens stund" är det bästa litterära verket från Sveriges tredje århundrade (1723-1823)."Den har varit till nästan löjligt stor tröst", säger GP:s kulturchef Johan Hilton om dikten med den kända raden "Natten är dagens mor, Chaos är granne med Gud".

SR - Igår: 19:20

Beyoncé hyllade Tina Turner med hiten "River deep - Mountain high"

Med en nedskalad version av megahiten "River deep - Mountain high" hyllade Beyoncé sin avlidna kollega Tina Turner, på måndagens konsert i London, under sin världsturné. Det rapporterar Variety.Ikonen Tina Turner avled efter en tids sjukdom på onsdagen förra veckan, och Beyoncé har tidigare hyllat artisten bland annat med ett brev på sin officiella hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.