Världen Idag > Nyheter

Sunday, 02 April, 04:19

Världen Idag - 04 feb 23 kl. 00:10

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollapsSkottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har försteministern Nicola Sturgeon och hennes parti SNP dock åkt på flera bakslag. Den inslagna färden tycks på god väg att vingla ner i diket. Det kan ge viktiga lärdomar, även för andra länder som drar i samma riktning.  Världen Idag rapporterade häromdagen om den brottsdömde skotske man som nu identifierar sig som kvinna.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Nicola Sturgeon, SNP, Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skotskt, vittnesbördom , progressivismens, kollaps

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 8 timmar sedan

Fler vargrevir i södra Sverige trots rekordstor jakt

Vargstammen breder ut sig söderut, visar preliminära resultat från årets varginventering. 69 vargrevir har identifierats runtom i landet, varav flera i Småland och Skåne, rapporterar TV4 Nyheterna..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers drogvanor. De överlägset högsta koncentrationerna av amfetamin fanns i de svenska städer som deltog i undersökningen..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kritiken mot SVT-inslag om surrogatmödraskap växer

”Den totala rotlöshetens anti-etik”. Så beskriver nu debattören Susanna Birgersson SVT-programmet nyligen där surrogatmödraskap diskuterades och som orsakat flera anmälningar till Granskningsnämnden..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Krigsflyg till Ukraina stöds av Mongoliets tidigare president

Mongoliets ex-president Tsakhiagiin Elbegdorj uppmanar världens demokratier att ge krigsflyg och långdistansmissiler till Ukraina. – Det här blir ytterligare en direkt granne till Ryssland som uttalar sig på ett sätt som inte skulle ha skett för lite över ett år sedan, säger den militärhistoriska författaren Lars Gyllenhaal..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Fullsatt när musikal om Jesus spelas i Jönköping i helgen

1 200 biljetter är sålda när musikalen Jag är, om Jesu sista tid i livet, i helgen sätts upp i en fullsatt Immanuelskyrkan i Jönköping, med totalt över 70 medverkande..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Har samtalet om slaveriet blivit ett politiskt slagträ?

Varför är den historiska slavhandeln österut inte lika känd som den transatlantiska? Är det köp- eller säljsidan som driver handeln? Och hur utbrett är slaveriet i vårt tid?

Världen Idag - 21 timmar sedan

Politiker bjuder in till bön utanför Finlands riksdag

Finländske kristdemokraten Antero Laukkanen lämnar riksdagen efter valet på söndag. Dagen före inbjuder den kristna politikern till deltagande i bön utanför maktens korridorer. ”Bara ett andligt uppvaknande kan förbättra vår nation”, menar Laukkanen..

Världen Idag - Igår: 00:00

Firar födelsedagen med att släppa ny musik

Tomas Enochsson har på senare tid i livet återupptagit sin musikkarriär. Nu firar han sin 70-årsdag med en hel skiva med nyinspelade låtar från sitt band Badmintons..

Världen Idag - Igår: 21:00

Turkiets röstade ja till Finland i Nato

276 ledamöter röstade för, ingen röstade mot när Turkiets parlament sa ja till att låta Finland bli medlemmar i Nato. ”Vårt närområde blir nu starkare”, sade ​​​​​​statsminister Ulf Kristersson i sin gratulation till Finland..

Världen Idag - Igår: 18:00

Regeringen ger uppdrag om ny svensk folkräkning

För första gången på flera decennier ska en ny svensk folkräkning genomföras. – Vi har tappat kontrollen över vilka som bor i vårt land, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.