DI > Ekonomi

Friday, 24 March, 10:58

DI - 03 feb 23 kl. 22:49

Nu förbjuder EU diesel från Ryssland – så påverkas prisetDieselpriset har fallit tillbaka en del sedan rekordnoteringen i höstas. Men på söndag inför EU ett ryskt dieselstopp som riskerar pressa upp priserna igen.  Notan för nya och längre handelsvägar hamnar allt som oftast hos konsumenten, säger råvaruanalytikern Christian Kopfer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Ryssland, Christian Kopfer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu förbjuderEU , dieselfrån , Ryssland, påverkas, priset

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

ECB får centralbanksmigrän av muntra inköparna

Inköparna i euroområdet var på klart bättre humör än väntat i mars. Det är positivt för tillväxten men lär inte uppskattas av ECB. Den europeiska centralbanken kan dock ta fasta på en fortsatt dämpning i pristrycket..

DI - 3 minuter sedan

Nedgången tilltar på Stockholmsbörsen – rött på europeiska börser

Efter en svag inledning på börsfredagen tilltar nedgången under förmiddagen. I Europa går bank- och energiaktier svagast..

DI - 5 minuter sedan

Swedish Stirling har beslutat om likvidation

Swedish Stirling har beslutat om likvidation. Det framgår av kommunikén från fortsättningen av den extra bolagsstämman som bolaget höll på torsdagen, en fortsättning på extrastämman som startades den 20 mars..

DI - 15 minuter sedan

Eurochefen uppmanar finansministrar att hålla igen

BRYSSEL. Euroländerna måste förändra sin budgetpolitik för att undvika att stimulera efterfrågan ytterligare när inflationen nu ändrar karaktär. Det sa eurogruppens ordförande Pascal Donhoe när han anlände till EU-toppmötet i Bryssel på fredagen.

DI - 15 minuter sedan

Brittiskt kombinerat inköpschefsindex sjönk i mars

Det kombinerade inköpschefsindexet avseende brittisk produktion (S&P Global Composite PMI) sjönk till 52,2 i mars, jämfört med 53,1 föregående månad. .

DI - 30 minuter sedan

Bensinpriset över 20 kronor per liter igen

Ledande drivmedelskedjor fortsätter höja bensinpriset för tredje gången på en dryg vecka. Men de sänker samtidigt priserna på diesel..

DI - 45 minuter sedan

Nordiska ländernas flygvapen tecknar samarbetsavtal

Ledarna för flygvapnet i Sverige, Norge, Danmark och Finland har undertecknat ett avtal som gör det möjligt att agera gemensamt..

DI - 45 minuter sedan

ESV tror nu på svenskt budgetunderskott i år

Det offentliga finansiella sparandet väntas uppgå till -0,9 procent av BNP i år och -0,8 procent nästa år. Det skriver Ekonomistyrningsverket, ESV, i en budgetprognos..

DI - 1 timme sedan

EMU: Kombinerat PMI steg till 54,1 mars

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (S&P Global Composite PMI) steg till 54,1 i mars, jämfört med 52,0 föregående månad.  .

DI - 45 minuter sedan

Återstarten av Ringhals 4 försenas igen

Reaktorn vid kärnkraftverket i Ringhals var planerad att vara igång igen söndag den 26 mars. Men på grund av ett läckage från en ventil försenas återstarten nu till den 1 april..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.