DI > Ekonomi

Friday, 24 March, 09:56

DI - 03 feb 23 kl. 20:59

Så stort är assistansfusketEn halv assistansmiljard betalas ut felaktigt varje år i Sverige – motsvarande 37.000 kronor per brukare, enligt Di:s bearbetning av statistik från försäkringskassan. Mer än halva beloppet handlar om bidragsbrott.  Ansvarig minister Camilla Waltersson Grönvall menar att det behövs fler åtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Di, Försäkringskassan, Camilla Waltersson Grönvall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: stortär , assistansfusket

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Han lyfter upp skogsbruket i luften

ALUNDA. Striden om skogen blir alltmer intensiv, men bolaget Airforestry kan ha hittat en lösning som gör både industrin och miljövänner nöjda. Efter tio år på forskningsinstitutet Skogforsk fick Olle Gelin nog av den tröga industrin och tog saken i egna händer.

DI - 15 minuter sedan

Nya nedgångar bland europeiska storbankerna

Nya stora kursfall i Europas banksektor noterades på fredagen, där Deutsche Bank hittades i botten av det breda kontinentala indexet Stoxx 600. Även UBS, som i helgen tecknade avtal om att förvärva krisande Credit Suisse, föll tillbaka..

DI - 15 minuter sedan

Proffsens val bland folkaktierna – ser uppsida på 45 procent

Samtidigt som marknaden skakas av bankoro är analytikerkåren positivt inställd till flera av de mest populära aktierna på Stockholmsbörsen, visar Di:s sammanställning.  I en småspararfavorit ser proffsen nu en uppsida på nära 45 procent, medan en annan aktie sticker ut genom att helt slippa säljstämplar. En folkaktie ska dock rasa över 50 procent – om analytikerna får rätt..

DI - 15 minuter sedan

Tysk industri viker – men kombinerade PMI över förväntan

Det tyska näringslivets sammanvägda inköpschefsindex (S&P Global composite PMI) steg till 52,6 i mars, jämfört med 50,7 föregående månad. .

DI - 15 minuter sedan

BOE hotar att höja räntan om priserna fortsätter stiga

Bank of Englands chef Andrew Bailey har varnat företag som höjer priserna för att det riskerar att leda till att den höga inflationen består, vilket drabbar ”de som har det sämst”. .

DI - 15 minuter sedan

Tjänstessektorn lyfte Frankrikes kombinerade PMI

Det franska näringslivets sammanvägda inköpschefsindex (S&P Global composite PMI) steg till 54,0 i mars jämfört med 51,7 föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Tui rasar efter besked om nyemission

Resekoncernen TUI:s aktie faller nästan 9 procent i fredagens inledande handel. Kursraset kommer efter det att TUI berättat att koncernen planerar en stor nyemission av aktier..

DI - 30 minuter sedan

Avvaktande andra halvår för Nordic Flanges

Nordic Flanges, som säljer industriella flänslösningar, redovisar ett rörelseresultat för det andra halvåret (juli-december) 2022 på -7,7 miljoner kronor (-1,4)..

DI - 30 minuter sedan

Cary Groups vd till Thules styrelse

Fritidsprouktbolaget Thule föreslår att bilglaskoncernen Cary Groups vd Anders Jensen väljs in i styrelsen i samband med årsstämman den 27 april. Therese Reuterswärd har avböjt omval. Det framgår av stämmokallelsen..

DI - 45 minuter sedan

Wästbygg ska bygga bostadsområde i Lund

Wästbygg har tecknat avtal med Nordr om att uppföra bostadsområdet Teaterkatten i centrala Lund. Ordervärdet uppgår till 162 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.