SR > Nyheter

Monday, 27 March, 06:15

SR - 03 feb 23 kl. 09:06

Klart: Nytt elstöd till hushållen – tio miljarder ska betalas utSvenska kraftnäts modell för elstöd till hushållen får godkänt av Energimarknadsinspektionen.Stödet till landets hushåll gäller för november och december 2022 och beräknas bli på totalt uppemot tio miljarder kronor. Det är ännu inte klart när stödet ska betalas ut..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Energimarknadsinspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Nytt, elstödtill , hushållen, tio, miljarderska , betalasut

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Investigation: Suspected bribes in athletics

Bribery continues to be a problem within international athletics, according to several witnesses interviewed as part of an investigation by Swedish Radio’s news and sports desks.Reporters obtained bank transactions, as well as text messages indicating they were linked to suspected bribes.“Obviously very concerning allegations” says the head of the Athletics Integrity Unit, which investigates misconduct in international athletics..

SR - 15 minuter sedan

Ny polisoperation ska komma åt de som beställer gängvåld

Polisen trappar nu upp arbetet för att kunna gripa fler med kopplingar till den gängkriminella miljön.En nationell operation har inletts, där syftet är att komma åt de högre upp i hierarkin – bland annat med samarbete mellan polisregioner och polis i andra länder.”Vår förhoppningar är ju att det blir färre beställningar av grov våldsbrott om vi kommer åt anstiftarna”, säger Hampus Nygårds är biträdande chef för Noa..

SR - 15 minuter sedan

Felicia, 19, fick jobb som grävmaskinist direkt efter gymnasiet

Nästan 70 procent av de som gått gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram med inriktning anläggningsmaskiner och fordonsprogrammet med inriktning transport är etablerade på arbetsmarknaden ett år efter avslutad utbildning, det visar statistik från Skolverket. 19-åriga Felicia gick Bygg- och anläggningsprogrammet på Upplands Brogymnasiet och kör grävmaskin på en byggarbetsplats i Vårberg i sydvästra Stockholm.Hon fick arbete direkt efter att hon slutade gymnasiet..

SR - 30 minuter sedan

Italiens bönder förbereder sig för torka – vill bygga 10 000 sjöar

Italiens största lantbruksorganisation Coldiretti vill att det ska byggas 10 000 konstgjorda sjöar för att samla in regnvatten som ska kunna hjälpa Italiens bönder att klara en framtida torka bättre.Det handlar om allt från små gropar på enskilda lantbruk till större reservoarer för flera hundra jordbruk.Italienska bönder har de senaste åren drabbats hårt av stigande temperaturer och svår torka som kopplas till den pågående klimatförändringen..

SR - 45 minuter sedan

Granskning: Misstänka mutor inom friidrotten

Mutor fortsätter att vara ett problem inom internationell friidrott, det menar flera vittnen i Ekots och Radiosportens granskning.Vi har också kommit över transaktioner och meddelanden som visar på misstänkta mutor.”Allvarligt”, säger Brett Clothier, chef för Athletics Integrity Unit, som ska utreda etiska övertramp inom friidrott..

SR - 3 timmar sedan

Allt fler dör efter att ha överdoserat läkemedlet oxikodon

Dödsfall där det narkotikaklassade läkemedlet oxikodon finns i kroppen har ökat de senaste åren, i takt med att allt fler personer får läkemedlet utskrivet till sig.Det visar en granskning från P1-programmet Kaliber.”Han började med droger när han var 14-15 år, sen eskalerade det hela tiden med den här oxin, djävulstabletten som jag kallar den för”, säger Lasse vars son Linus dog av en överdos efter en lång kamp mot beroende..

SR - 4 timmar sedan

Gödselkris i flera afrikanska länder – bönder tvingas ställa om

Mycket av världens mineralgödsel produceras i Ryssland och Belarus. Under kriget i Ukraina har det varit svårare att få ut gödslet globalt vilket orsakat en gödselkris i vissa länder.Bönder i Afrika har svårt att hålla igång sina odlingar när gödslet blivit dyrt eller inte finns att köpa.

SR - 5 timmar sedan

Storstrejk stoppar trafik i Tyskland

Sedan midnatt natten mot måndag är det storstrejk i Tyskland som en del av de pågående löneförhandlingarna inom bland offentlig sektor och för transportanställda.Det är en av de mer omfattande strejkerna i landet de senaste 30 åren.En stor del av flyg-, tåg- och busstrafiken står still, och båttrafiken i den stora hamnen i Hamburg påverkas också..

SR - 9 timmar sedan

Efter kritiken – Netanyahu sparkar Israels försvarsminister

Israels försvarsminister Yoav Gallant har tvingats lämna premiärminister Benjamin Netanyahus regering.Försvarsministerns gick under lördagen ut med kritik mot regeringens plan att driva igenom lagändringar som minskar högsta domstolens makt.Beskedet var inte helt oväntat eftersom flera medlemmar i regeringen krävt försvarsministerns avgång..

SR - 10 timmar sedan

Misslyckat försök till tidigarelagd klimatneutralitet i Berlin

I Berlin misslyckades initiativet som ville ha stadens klimatlagstiftning tidigarelagt med 15 år i dagens folkomröstning.Ja-sidan som ville att stadens lagar om klimatneutralitet skulle ändras från 2045 till 2030 fick visserligen en majoritet av rösterna men nådde inte upp till det krav på att 25 procent av alla Berlins röstberättigade skulle rösta ja.Alltså förblir Berlin vid målet att staden ska bli klimatneutralt först 2045..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.