PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 March, 22:55

PrivataAffärer - 03 feb 23 kl. 08:54

Ei har godkänt elprisstödet för hela landetElstödet innebär att samtliga fysiska personer som hade ett gällande elnätsavtal på nyårsafton i fjol får pengar. Detta oavsett vilket elområde man tillhör. Stödet baseras på 80 procent av förbrukningen under november och december i fjol. I elområde SE1 och SE2 blir stödet 90 öre per kilowattimme, i SE3 126 öre och i SE4 129 öre per kilowattimme. Sammanlagt handlar det om cirka 10 miljarder kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SE1, SE2, SE3, SE4

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ei har godkänt, elprisstödetför hela , landet

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 21:21

Moody´s sänker Storskogens kreditbetyg

”Vi har en god likviditet med en kassa samt outnyttjade kreditfaciliteter på drygt 10 miljarder kronor”, skriver Storskogens finanschef Lena Glader. Vidare skriver hon att bolaget förlängt sin revolverande kreditfacilitet och sitt term loan. Lena Glader lyfter även att bolaget inte har något refinansieringsbehov under 2023 och enbart en utestående obligation på 3 miljarder kronor som behöver återbetalas 2024.

PrivataAffärer - I förrgår: 16:42

SVB-kollapsen spiller över på kreditmarknaden

Stora rörelser på statsobligationsmarknaderna och avsaknad av investerarförtroende har fått företagen att stå på sidlinjen, rapporteras det. Gruppen företag med den högsta ratingen gjorde under mars obligationsemissioner på 60 miljarder dollar, vilket kan jämföras med genomsnittet för de fem senaste årens marsmånader på 179 miljarder dollar. Företag med lägre kreditrating har haft det ännu svårare att göra obligationsemissioner.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

Tysklands förbundskansler manar till lugn

Faktumet att Deutsche Bank är en lönsam bank som just genomfört en omfattande modernisering och omorganisation bidrar till att det inte finns några skäl till oro, säger förbundskanslern. Deutsche Banks aktie rasade på Frankfurtbörsen under fredagen, ett fall som utlöstes då banken överraskade investerare med att meddela för tidig inlösen av en så kallad tier 2-obligation som köps tillbaka omkring fem år tidigare än planerat. Analytiker har lyft att det rör sig om en ologisk reaktion på ett initiativ som bör tas som ett styrkebesked från banken, som innebär att skuldägare kan gengäldas tidigare än planerat.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:56

Här är börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:15

Analytiker: Konstig reaktion att sälja Deutsche Bank-aktier

Den stora dagsaktuella nyheten kring Deutsche Bank rör ett oväntat besked om att en så kallad tier 2-obligation kommer lösas in till 100 procent av nominellt värde jämte ränta den 24 maj, således omkring fem år före inlösen enligt villkor som var satt till 2028. Tidigare har dylika åtgärder lett till ett förbättrat investerarförtroende, då det krävs att banken har styrka nog att återgälda obligationsägarna. Deutsche Bank har nyligen redovisat stärkt lönsamhet och något som branschanalytiker kallat en fullbordad vändning av den under lång tid krisande bankens verksamhet.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Analytikern: Nästa vinter kan bli lugnare på elmarknaden

Vintern har inte blivit så extrem prismässigt som marknaden förväntade sig. I december i fjol fick oron för en kall vinter, med eventuell brist på gas, förväntningarna på vårens elpriser att skjuta i höjden. Förutsättningarna har dock förändrats rejält sedan dess och terminspriset (det förväntade framtida elpriset) för april-juni har sjunkit med över två kronor sedan december.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:20

Latours föreslagna ordförande tankar aktier

Aktierna köptes till priset 201 kronor styck, således var transaktionen värd lite drygt 2 miljoner kronor, enligt Finansinspektionens insynsregister. Joakim Rosengrens innehav i Latour uppgick vid årsskiftet till 4 950 aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - I förrgår: 11:27

Tillgodoser medicinskt gap inom ryggsmärta

Att drabbas av kronisk ryggsmärta eller diskbråck är värre än vad många kan föreställa sig. Men snart kan det finnas ett botemedel mot bägge formerna av smärta. −De flesta som drabbas av disksjukdomar eller kroniskt diskbråck är 30-50 år, vilket är mycket yngre än många tror.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:05

Erik Selin-delägda SLP gör förvärv

I samband med transaktionen tecknas ett tioårigt så kallat triple-net-avtal med Hedin Parts & Logistics. Årshyran, som är fullt indexreglerad, uppgår till cirka 28 miljoner kronor. Fastighetsinvesteraren Erik Selin är näst största ägare i SLP, marknadsvärdet på hans innehav i bolaget uppgår till drygt 630 miljoner kronor, enligt ägardatatjänsten Holdings.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Storbanken: Tolv aktier som står emot börsturbulensen

Flera analyshus på Wall Street har justerat ned sina rekommendationer för europeiska banker efter att schweiziska Credit Suisse hamnat på obestånd, rapporterar finanskanalen CNBC. UBS köpte nyligen den krisdrabbade banken till ett kraftigt rabatterat pris med hjälp från schweiziska myndigheter och centralbanken SNB. Bland analyshusen som blivit pessimistiskt inställda till Europas banksektor finns storbanken Citis.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.