PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 March, 10:51

PrivataAffärer - 03 feb 23 kl. 08:05

Peabs resultat i linje med förväntningarnaRörelsemarginalen var 5,0 procent, mot väntade 5,0 procent. Nettoomsättningen blev 17 048 miljoner, mot väntade 17 239 miljoner. Orderingången uppgick till 10 455 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med väntade 12 630 miljoner. En utdelning på 4,00 kronor per aktie föreslås för helåret 2022, mot väntat 4,87. För 2021 var utdelningen 5,00 kronor..
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peabs, resultati , linjemed , förväntningarna

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Renewcell: Inga nya besked om tillväxtplanen efter branden

I onsdags utbröt en brand vid Renewcells textilåtervinningsanläggning Renewcell 1 i Sundsvall. På torsdagskvällen kom bolaget med en första bedömning av läget, att sanerings- och reparationsarbetet beräknas vara klart inom cirka två veckor då Renewcell 1 väntas vara i full drift. Nyhetsbyrån Direkt: Hur påverkas den slutliga leveransen till kund?

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nya ras för europeiska banker

Redan på torsdagen sjönk såväl amerikanska som europeiska räntor, trots räntehöjningar från amerikanska centralbanken Federal Reserve, schweiziska SNB, Norges Bank och Bank of England, när oron för banksektorn tilltagit i spåren på att USA:s finansminister Janet Yellen på onsdagskvällen sagt att USA inte överväger några totala insättningsgarantier utan godkännande från kongressen. ”Fed är inte längre det marknaderna oroar sig för, och de oroar sig egentligen inte heller för recession. Vad marknaderna nu oroar sig för är en finanskris”, skrev Brad McMillan, investeringschef vid Commonwealth Financial Network, i ett kundbrev som citeras av Dow Jones.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Bankchefen: Nollningen av Credit Suisse-obligationer får ”allvarliga konsekvenser”

Standard Charter-chefen menar att den uppmärksammade nollningen av obligationer som låg ute hos investerare med aptit för Credit Suisse allra mest riskabla ”coco”-skuldsedlar, även kallade AT1-obligationer, kommer få följdeffekter både för bankernas reglering och rörande hur bankerna själva agerar. Nollningen skedde i samband med att UBS köpte den krisande lokala rivalen i en myndighetsorkestrerad affär sedan Credit Suisse inte längre tycktes vara anförtrodd av vare sig kunder eller investerare längre och Schweiz finansinspektion Finma klev in. Coco-obligationer, en förkortning från engelskans ”contingent convertible bond”, är en säkerhet som kan ställas ut av banker för att ta in regulatoriskt säkerhetskapital (AT1) att nyttja i händelse av kris.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är fredagens aktierekar

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Investor till köp från behåll. Carnegie sänker sin rekommendation för BHG till behåll från köp. Riktkursen sänks till 10 från 30 kronor.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Moody´s ändrar utsikterna för Swedbank till stabila

De stabila utsikterna återspeglar Moody’s syn på att Swedbank kommer att vara motståndskraftigt mot den ekonomiska nedgången och den fortsatta geopolitiska osäkerheten, heter det i pressmeddelandet.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Block slår tillbaka mot blankingsrapporten

”Hindenburg är känt för den här sortens attacker som är avsedda att låta blankare tjäna pengar på en sjunkande aktiekurs. Vi har läst hela rapporten och anser att den tagits fram för att lura och förvirra investerare”, skriver Block. Hindenburg publicerade på torsdagen en rapport i vilken det bolaget anklagas för att bland annat kraftigt ha överdrivit sin användarstatistik och tonat ned kostnaderna för kundanskaffning.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Portföljbolagen åt olika håll i veckan

Trots fortsatt bankoro och styrräntehöjningar från fyra centralbanker på två dagar har veckan som helhet bjudit på en blygsam börsuppgång. I vår aktieportfölj har spacarna rört sig marginellt. ACQ Bure har fallit 0,2 procent medan APAC stigit 0,4 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Yellen: Beredd att vidta ytterligare stabiliserande åtgärder

”Vi har använt viktiga verktyg för att agera snabbt för att undvika en spridning vidare. Och det är verktyg vi skulle kunna använda igen”, sade hon och syftade på de garantier som tidigare satts in för att skydda insättare i de kollapsade bankerna SVD och Signature Bank. ”De kraftfulla åtgärder vi har vidtagit säkerställer att amerikanernas insättningar är trygga.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SBAB: Styrräntan toppar på 3,5 procent i april

SBAB skriver att den fortsatt höga inflationen väger tyngre för Riksbanken i april än den ökade finansiella stressen i kölvattnet av flera bankers ekonomiska problem i USA och Schweiz. Att ECB höjde räntan med 50 punkter och Riksbankens oro för kronans värde är ytterligare argument för detta. Ett betydligt lägre inflationsutfall i mars än i februari kan möjligen tala för att Riksbanken nöjer sig med att höja till 3,25 procent.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kraftigt fallande räntor trots flera styrräntehöjningar

Fed höjde styrränteintervallet med 25 punkter, till 4,75-5,00 procent, vilket var vad de flesta hade väntat. Samtidigt tonades guidningen om den framtida ränteutvecklingen ner: nu antar Fed att viss ytterligare policyåtstramning kan bli lämpligt. Tidigare har budskapet varit att fortsatta åtstramningar kommer att vara lämpligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.