Regeringen > Nyheter

Monday, 27 March, 00:29

Regeringen - 03 feb 23 kl. 07:30

Besök av Italiens premiärministerI dag, fredagen den 3 februari, tar statsminister Ulf Kristersson emot Italiens premiärminister Giorgia Meloni. Besöket äger rum under det svenska EU-ordförandeskapet och mötet kommer fokusera på förberedelserna inför det extrainsatta Europeiska Rådet den 9-10 februari och analysen av amerikanska Inflation Reduction Act (IRA). Därtill betydelsen av ett fortsatt starkt europeiskt stöd för Ukraina..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Italiens, Ulf Kristersson, Giorgia Meloni, EU, Europeiska Rådet, Inflation Reduction Act, IRA, Ukraina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besökav , Italiens, premiärminister

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 18 timmar sedan

Handel och bistånd i fokus när Johan Forssell besöker Washington D.C.

Den 26–28 mars reser bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell till Washington. Under besöket kommer han att träffa den amerikanska handelsministern Katherine Tai, chefen för USAID Samantha Power och den biträdande amerikanska näringsministern Don Graves..

Regeringen - I förrgår: 15:19

Ukraina och europeisk konkurrenskraft högst på agendan när EU:s ledare möttes i Bryssel

När statsminister Ulf Kristersson träffade sina EU-kollegor i Europeiska rådet 23–24 mars antogs slutsatser om Ukraina, konkurrenskraft, ekonomi, energi och migration. FN:s generalsekreterare António Guterres deltog vid mötet med EU:s stats- och regeringschefer och tog särskilt upp de globala konsekvenserna av Rysslands krig i Ukraina..

Regeringen - I förrgår: 12:30

Med anledning av inskränkande av rättigheter för hbtqi-personer i Uganda

Ugandas parlament har valt att rösta för ett förslag som mycket långtgående inskränker rättigheterna för hbtqi-personer i Uganda. Om lagen antas slutligt bryter den mot Ugandas internationella åtaganden om mänskliga rättigheter och icke-diskriminering..

Regeringen - I förrgår: 10:00

Civilminister Erik Slottner besöker Kalmar

I dag fredag 24 mars är civilminister Erik Slottner i Kalmar för att besöka Kalmar kommun, Region Kalmar län, Länsstyrelsen Kalmar län och E-hälsomyndigheten..

Regeringen - I förrgår: 11:25

Åtgärder för förbättrad konkurrens

Regeringen ger Konkurrensverket 10 miljoner kronor i vårbudgeten för att kunna bedriva en effektiv konkurrenstillsyn. Konkurrensverket och Konjunkturinstitutet får även i uppdrag att analysera konkurrenssituationen och pris- och kostnadsutvecklingen inom vissa branscher..

Regeringen - I förrgår: 08:00

Nu inleds arbetet med nya åtgärdsprogrammet mot mäns våld mot kvinnor

Regeringen påbörjar arbetet med ta fram ett nytt åtgärdsprogram för att motverka och bekämpa mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Regeringen har bjudit in civilsamhället till rundabordssamtal den 24 och 27 mars för att få deras inspel till det nya programmet..

Regeringen - I förrgår: 09:49

Tilläggsdirektiv till utredningen Ett trygghetssystem för alla – översyn av regelverket för sjukpenninggrundande inkomst (S 2021:07)

Regeringen beslutar förlänga utredningstiden för utredningen Ett trygghetssystem för alla – översyn av regelverket för sjukpenninggrundande inkomst. Uppdraget ska i stället redovisas senast den 20 juni 2023..

Regeringen - 23 mar 23 kl. 10:18

Förlängning och höjning av det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer inom bostadsbidraget med anledning av ökade levnadsomkostnader

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat promemorian Förlängning och höjning av det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer inom bostadsbidraget med anledning av ökade levnadsomkostnader..

Regeringen - 23 mar 23 kl. 16:35

Revidering av förordningen om klassificering, märkning och förpackning av ämnen och blandningar

Revideringen av förordningen för klassificering, märkning och förpackning av ämnen och blandningar är en del av genomförandet av EU:s gröna giv och EU:s kemikaliestrategi för hållbarhet..

Regeringen - 23 mar 23 kl. 16:41

Remiss av Ds 2023:7 Tilläggsprotokoll 16 till Europakonventionen

Här kan du ta del av till vilka instanser Justitie­departe­mentet har remitterat promemorian Tilläggs­protokoll 16 till Europa­konventionen, Ds 2023:7..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.