SR > Nyheter

Friday, 24 March, 09:53

SR - 03 feb 23 kl. 07:08

Misstänkt kinesisk spionballong flyger över USAEn misstänkt kinesisk spionballong, flyger sedan ett par dagar över den amerikanska kontinenten. Ballongen flyger på 30 000 meters höjd, högt ovanför vanligt trafikflyg.USA:s försvarshögkvarter Pentagon har avrått från att skjuta ner ballongen, som då skulle kunna orsaka stora skador på marken.En amerikansk protest har lämnats över till Kina, som ännu inte kommenterat. Och hur ballongen kan påverka det planerade besöket av utrikesminister Anthony Blinken till Kina inom kort, är också oklart..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Pentagon, Kina, Anthony Blinken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkt, kinesisk, spionballong, flygeröver , USA

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

”Avtalsrörelsen går in i ett kritiskt skede”

Nu går avtalsrörelsen in i ett kritiskt skede som inte liknar något man sett tidigare, säger Irene Wennemo, generaldirektör för Medlingsinstitutet. I dag ska de fem facken inom industrin och deras motparter från arbetsgivarorganisationerna svara på ett första förslag om hur stora löneökningarna kan bli. Facken begär löneökningar på 4,4 procent, men även om man skulle få igenom det gör den höga inflationen att det blir reallönesänkningar ändå.

SR - 3 timmar sedan

FN varnar för minskad hjälpinsats

FN:s barnfond Unicef varnar för att man kan tvingas minska hjälpinsatser i Jemen om FN inte lyckas samla in mer pengar.FN:s alla organ har tillsammans säkrat 1,2 miljarder dollar för årets insatser i Jemen, men det är långt från målet på 4,3 miljarder.Enligt Unicef finns det i dag 540 000 barn under fem år som lider av akut undernäring och ett barn avlider var tionde dag av orsaker som går att förhindra..

SR - 1 timme sedan

FN varnar för minskande hjälpinsatser i Jemen

FN:s barnfond Unicef varnar för att man kan tvingas minska hjälpinsatser i Jemen om FN inte lyckas samla in mer pengar.FN:s alla organ har tillsammans säkrat 1,2 miljarder dollar för årets insatser i Jemen, men det är långt från målet på 4,3 miljarder.Enligt Unicef finns det i dag 540 000 barn under fem år som lider av akut undernäring.

SR - 2 timmar sedan

USA har genomfört flyganfall mot mål i Syrien

USA har genomfört flyganfall mot mål i östra Syrien, skriver det amerikanska försvarsdepartementet i ett pressmeddelande.Anfallet kommer som svar på en attack mot en militärbas i vilken flera personer som arbetade för den amerikanska militären skadades och en person dog. Enligt USA ska en iransk drönare ha använts i attacken..

SR - 3 timmar sedan

Ekot på en minut

Oroligheterna i centrala Paris fortsatte till sent i natt och många greps. I går var nionde dan i rad av protester i Frankrike mot att pensionsåldern ska höjas och över en miljon fransmän gav sig ut på gatorna för att protestera.Ungern kommer inte att försena Sveriges inträde i Nato, det sa statsminister Ulf Kristersson igår kväll efter att ha pratat med Ungerns premiärminister Viktor Orbán vid EU:s toppmöte i Bryssel.

SR - 3 timmar sedan

Stigande priser drabbar grönsaksgrossister

De stigande priserna på frukt och grönsaker drabbar inte bara konsumenter, även grossister i Sverige har det tufft just nu. Årsta Partihallar i södra Stockholm är ett partihandelscentrum för främst grönsaker, frukt och blommor. Priset på frukt och grönsaker har stigit 16 respektive 18 procent i genomsnitt under det senaste året.

SR - 4 timmar sedan

Omfattande skadegörelse i Paris

I Frankrike fortsatte de omfattande protesterna mot reformen av landets pensionssystem.Kravallerna i centrala Paris höll på till långt in på natten mot fredag och skadegörelsen var stor. ”Jag tycker att våldet är legitimt”, säger demonstranten Joma till Ekot..

SR - 4 timmar sedan

Efter dopningslarmen – svenska elitlöparnas resor ”en risk”

Svenska friidrottsförbundet ser över om man ska skärpa riktlinjerna för elitlöpares träningsläger.De senaste åren har löpare från svenska klubbar testat positivt för dopning efter att ha varit på träningsläger i länder som är kända för att ha hög dopningsrisk.Åtminstone fem löpare som representerat Sverige i internationella mästerskap har de senaste åren tränat i något av de sju utpekade riskländerna..

SR - 4 timmar sedan

Fortsatta sammandrabbningar och en tilltagande politisk kris

Israel skakas av omfattande protester och en tilltagande politisk kris efter regeringens förslag på en reform som innebär en ökad makt för regeringen över Högsta domstolen.Tidningen Haaretz politiske redaktör Amir Tibon säger att om lagen går igenom förintar den Israels status som liberal demokrati och öppnar istället dörren för diktatur på sikt.Igår skedde sammandrabbningar runt om i hela landet och imorgon väntas omfattande demonstrationer med hundratusentals deltagare för tolfte veckan i rad..

SR - 5 timmar sedan

Nya Zeeland vill bli tobaksfritt inom två år

Nya Zeeland har som första land i världen stiftat en lag som förbjuder försäljning av tobaksprodukter till alla som är födda 2009 och senare - för all framtid. I lagen ingår också att nikotinhalten i cigaretter ska bli så låg att de inte längre är beroendeframkallande. Den delen kommer träda i kraft inom två år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.