Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 March, 11:00

Världen Idag - 03 feb 23 kl. 07:00

”Abortdoula” berättar om kvinnors känslor vid aborter: ”Sorg”– Det är liv och död, det är existentiellt, berättade abortdoulan Anna Tallwe i TV4 nyligen om hur de kvinnor hon har kontakt med kan känna inför, under och efter en abort..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Anna Tallwe, TV4

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abortdoula, berättarom , kvinnors, känslorvid , aborter, Sorg

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Allt fler stockholmare söker hjälp – strid ström till Frälsningsarmén

Ökade matpriser, stigande inflation och höga elpriser fortsätter slå hårt mot många. Hos Frälsningsarmén Templet i centrala Stockholm märks en markant ökning av hjälpbehov – inte minst hos ensamstående mammor..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Paludan tvekar kring att bränna Koranen i Sverige fler gånger

Rasmus Paludan tvekar om fler koranbränningar på svensk mark eftersom han anser att svenskar är ”dumma i huvudet”. Däremot vill Paludan bränna Koranen på brittisk mark, men den planen har stoppats av Storbritanniens regering..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Vad har president Erdogans idévärld formats av?

Turkiet har kommit att ta en allt större plats i den svenska och den europeiska politiken i allmänhet och inom säkerhetspolitiken i synnerhet. Och med den utveckling som skett i den turkiska inrikespolitiken sedan 2002 är det omöjligt att inte inkludera personen, tillika presidenten Recep Tayyip Erdogan. Vem han är, och vad hans idévärld formats av..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en moralisk tyngd utöver det vanliga. Så är fallet i frågan om surrogatmödraskap, som denna vecka fått genomslag i svenska medier. Kritiken från ett brett fält av debattörer förkunnar en etisk sanning som det hyperliberala projektet har förlorat – nämligen att en kvinnas livmoder inte kan reduceras till en marknadsplats.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Lär av hur Jesus bemöter sjukdom och lidande

Tankar om katastrofer, lidande, sjukdom och död tillhör de stora frågor som människor i alla tider brottas med. Varför finns lidande i världen? Varför drabbas länder och nationer av ofattbara katastrofer?

Världen Idag - 14 timmar sedan

Späckat program när ny festival ser dagens ljus

Välkända namn och nyare akter från olika genrer. Alla finns med när den nya kristna festivalen ”Live at Filadelfia” arrangeras i Örebro på lördag. – Det blir ett väldigt tajt program, utlovar initiativtagaren och arrangören Håkan Ellehammer..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kristna friskolerådet: Skolrapport gav felaktig bild

Skolinspektionen gav i sin årsrapport uttryck för brister på konfessionella friskolor. ”Synnerligen missvisande”, menar Kristna friskolerådet som nu publicerat ett klargörande i med anledning av rapporten..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Bibelsyn bakom konflikt i Uppsala baptistförsamling

En konflikt splittrar Uppsala baptistförsamling, bland annat på grund av skillnader i bibel- och människosyn. Nu uppmanar Equmeniakyrkan till en ”mjuk separation”. ”Det är svårt för er att skapa de trygga miljöer för hbtq-personer som Equmeniakyrkan eftersträvar”, skriver de i ett brev till församlingen..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Enhet förverkligad genom relationer – inte verksamhet

Varför når vi inte fram till genombrotten där församlingar multipliceras? Församlingarnas smågrupper, där lärjungeträning kan fungera i praktiken, kanske behöver prioriteras upp? Enheten i Kristus blir nämligen förverkligad genom relationer där den ena lemmen inte säger till den andra: ”Jag behöver inte dig”..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Stort intresse för borttaget upprop mot abort i grundlagen

Ett upprop mot regeringens planer på att grundlagsskydda aborträtten fick snabbt stort gensvar. Över 300 personer hade hunnit skriva under namninsamlingen när den plötsligt stängdes ner. Initiativtagarna har fått många frågor från människor som vill skriva under och funderar nu på hur de kan gå vidare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.