Expressen > Opinion

Sunday, 02 April, 04:30

Expressen - 03 feb 23 kl. 06:15

Ska kvinnor förebygga gängvåld ska lönen uppDet förebyggande arbetet mot grov kriminalitet börjar på förskolan, i skolan och på socialkontor. De som jobbar där är övervägande kvinnor. Och de måste få högre lön för det allt svårare och mer riskfyllda arbete de gör, skriver Clara Berglund, Sveriges Kvinnoorganisationer, och Marie Trollvik, Lönelotsarna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Clara Berglund, Kvinnoorganisationer, Marie Trollvik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska kvinnor, förebygga, gängvåldska , lönenupp

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Kör inte fast i sossarnas gamla hjulspår om unga

Arbetsgivaravgiften för unga höjs nu dramatiskt.Det vore bättre med en borgerlig arbetsmarknadspolitik, skriver företrädare för Cuf, Muf, KDU och Luf. .

Expressen - 15 timmar sedan

SD sätter normen för Sveriges EU-politik

Regeringen är beroende av SD – även i EU-frågor. Det påverkar Sveriges arbete i EU, skriver Matilda Ernkrans (S). .

Expressen - 22 timmar sedan

Vi norrmän gråter över Sveriges förlorade oskuld

Vi norrmän älskar Ikea, H&M och Volvo. Men vi klarar oss bra utan en export av den svenska kriminaliteten, skriver Norges förre justitieminister Per-Willy Amundsen. .

Expressen - Igår: 14:37

Äldreomsorgen är inte till för arbetslösa migranter

Vänstern har allt för länge sett arbetet inom äldreomsorgen som ett ”enkelt jobb” och därmed lämpligt som integrationsprojekt. Det är en hänsynslös inställning till äldres trygghet. Nu tillsätts en utredning för att lägga fram konkreta förslag på hur kunskaper i svenska språket kan garanteras och regleras, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Linda Lindberg (SD).

Expressen - Igår: 06:00

Nej, Mattias Karlsson – det sker inget folkutbyte

Sveriges demografi förändras snabbt. Men teorin om ett folkutbyte kan ändå vara en högerextrem konspirationsteori. Forskaren Christer Mattsson vänder sig direkt till SD:s Mattias Karlsson.

Expressen - I förrgår: 17:00

Tidöavtalets ord om klimatet är från SD

Tidöavtalets skrivning om att Sveriges klimatpolitik ska vara ambitiös är hämtad från SD:s valplattform. Det är oförskämt när Luf:s ordförande kallar oss för klimatförnekare, skriver Martin Kinnunen (SD)..

Expressen - I förrgår: 12:09

Vrede och politiskt tryck sänkte priserna

Vänsterpartiet vet hur priser sätts på en oligopolmarknad. Det var den folkliga vreden och det politiska trycket som sänkte priserna hos matjättarna, skriver Ali Esbati (V), ekonomisk-politisk talesperson. .

Expressen - I förrgår: 06:00

Högern har skapat svenska oligarker

Privatiseringarna av skolan, vården och omsorgen i Sverige har skapat en förmögen elit av välfärdsoligarker. Dessa oligarker använder sina kontaktnät i den svenska högern för att fortsätta berika sig på skattebetalarnas bekostnad, skriver journalisten Sten Svensson och Tidens verksamhetschef Johan Sjölander. .

Expressen - 29 mar 23 kl. 17:00

Handlarna tjänar mindre pengar trots högre priser

Svenska konsumenter har hamnat i en perfekt storm av stigande kostnader och räntor.Inte minst har de ökande livsmedelspriserna varit i fokus den senaste tiden.Från politiker och debattörer har skulden lagts på landets livsmedelshandlare.

Expressen - 29 mar 23 kl. 16:09

Lidl:s prissänkningar är bara startskottet

Våra prissänkningar är startskottet. Och det stämmer inte att vi ”i mindre utsträckning köper svenska produkter”, skriver Lidl Sveriges presschef Nahir Aslan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.