News55 > Nyheter

Wednesday, 22 March, 20:04

News55 - 03 feb 23 kl. 06:00

Tonvis med svenska sopor skulle dumpas i AsienFörra året stoppade Tullverket drygt 1 043 ton miljöfarligt avfall från att exporteras till länder i Asien och Afrika. Det är en kraftig ökning från 2021 då 627 ton stoppades. Tillsammans med de ansvariga länsstyrelserna hade Tullverket förra året 71 är. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Asien, Tullverket, Afrika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tonvismed svenska , soporskulle , dumpasi , Asien

Fler nyheter från News55

News55 - 5 minuter sedan

Förslag: Biobesök ska ses som friskvård

Sveriges biografer föreslår att biobesök ska ingå som arbetsgivarnas friskvårdsbidrag, rapporterar SVT. – Vi tycker att man ska ha en lite bredare syn på det här med hälsa och välmående, säger Filmstadens marknadschef Helena Eklund. Hon pekar på värdet….

News55 - 5 minuter sedan

Använde åskådares telefon som VAR – stängs av

En egyptisk fotbollsdomare har stängts av efter att ha använt en åskådares mobiltelefon som hjälpredskap för att granska en handssituation, skriver BBC. Domaren dömde matchen mellan Suez och Al Nasr i den egyptiska andradivisionen (som inte har VAR) i f….

News55 - 4 timmar sedan

Boris Johnson nekar till lögner i “partygate”

Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson har hörts inför ett utskott i underhuset om sin roll i det så kallade partygate. En trotsig Johnson nekade till att ha ljugit, och hävdade att festerna under pandemin var arbetsmöten. Johnson erkänd….

News55 - 15 minuter sedan

Chefsekonomen: Ett välbalanserat beslut

USA:s centralbank Federal Reserves beslut att höja räntan med 25 procentenheter är välbalanserat, anser Swedbanks chefsekonom Mattias Persson. – Jag tror att marknaden kommer att ta det här med lättnad, säger han och hänvisar bland annat till att besked….

News55 - 30 minuter sedan

Lazio portar supportrar på livstid efter derbyt

Lazio kommer att porta tre supportrar på livstid på grund av antisemitiskt beteende under helgens Rom-derby i Serie A mellan Lazio och Roma (1–0 till Lazio), meddelar klubben. En av supportrarna som kommer portas var klädd i en Lazio-tröja med namnet "H….

News55 - 1 timme sedan

Fed höjer räntan med mjukare ton om framtiden

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till intervallet 4,75–5,00 procent. Åtgärden motsvarar förväntningarna – och nu är Fed mjukare i tonen om framtida höjningar. Fed skriver i ett uttalande att bankens pennin….

News55 - 30 minuter sedan

Stockholmarna friskare – men skillnaderna stora

Stockholmarna lever längre, andelen rökare minskar och allt färre dör av hjärtinfarkt, stroke och cancer. Skillnaderna mellan olika grupper i samhället är dock stora, visar Region Stockholms Folkhälsorapport 2023. I rapporten, som ges ut var fjärde år a….

News55 - 30 minuter sedan

Zelenskyj hedrar soldater i frontens Bachmut

President Volodymyr Zelenskyj besökte ukrainsk militär vid den av Ryssland attackerade staden Bachmut. Hans resa till fronten genomfördes samma dag som ryska drönare anföll civila mål i Kievregionen och Zaporizjzja. President Zelenskyj valde att resa ti….

News55 - 30 minuter sedan

Sprickan i Putins fasad: “En uppvisning!”

Vladimir Putins välregisserade besök i Mariupol avbröts av ett plötsligt varningsrop. Den ryske presidenten var av allt att döma i den ockuperade staden på riktigt, men obekväma detaljer har nu klippts bort av Kreml. Putin står och talar med en grupp pe….

News55 - 1 timme sedan

Federal Reserve höjer styrräntan som väntat

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till intervallet 4,75–5,00 procent. Höjningen är den nionde sedan mars i fjol och motsvarar förväntningarna. Fed skriver i ett uttalande att bankens penningpolitiska kommit….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.