SvD > Kultur

Sunday, 26 March, 22:46

SvD - 03 feb 23 kl. 06:00

Flera prischanser för AbbaMed sina fyra nomineringar ligger Abba bra till inför den stundande Grammy-galan i USA. Även Snoh Aalegra och Ghost står för svenska prischanser men galans drottning heter Beyoncé..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Abba, Grammy, USA, Snoh Aalegra, Ghost, Beyoncé

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera prischanserför , Abba

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 timmar sedan

Det är inte Twitter som hotar demokratin

I turkisk press ”chockeras” man över hur Twitter låter alla partier och människor komma till tals. Det säger något om hur det står till med yttrandefriheten i landet som styr över Sveriges Natoansökan. .

SvD - Igår: 06:30

”Det var pinsamt att vara popstjärna”

Hon är en kunglighet i det alternativa New York – men när hon blev popstjärna över en natt tog konstvännerna avstånd. Andres Lokko möter Sverigeaktuella konstnären Laurie Anderson i hennes studio på Manhattan. .

SvD - Igår: 06:19

Reese Witherspoon skiljer sig

SvD - Igår: 06:17

Om AI: "Det är slut nu, mitt jobb försvinner"

Lotta Kühlhorn har gett ansikte till mer än tusen böcker. Men med AI-genererade omslag på inmarsch i bokbranschen ser hon sitt yrke försvinna.– Det kommer bli mer vanligt att bokförlagen använder AI-omslag, säger Mattias Boström på Lind & Co..

SvD - 23 mar 23 kl. 11:21

”Allt pekar på dåliga odds för dom-laget”

Många vill få bort de/dem ur språket och få en radikal dom-lösning. Andra är mer skeptiska. Men vad vill språket, frågar sig Lars Melin..

SvD - 23 mar 23 kl. 09:07

Nya dna-tester tar död på myter om Beethoven

Nej, Beethoven var inte svart och han blev inte förgiftad av bly.Nya dna-tester av den berömde kompositörens hår visar att han förmodligen dog av skrumplever..

SvD - 23 mar 23 kl. 09:02

Då kommer Håkan Hellströms nya album

Nu är det bekräftat: Håkan Hellström kommer med ett nytt album i april – inför sommarens turné. Den 28 april släpps ”Poetiska försök”..

SvD - 23 mar 23 kl. 08:15

”Fria ordet kräver ständig kamp”

KULTURDEBATT | Yttrandefriheten bevarar vi bäst genom att ständigt försvara den – också i andra länder. Det skriver Författarförbundets Grethe Rottböll och Kurdo Baksi med anledning av dagens stödmanifestation för det fria ordet i Belarus och Turkiet..

SvD - 23 mar 23 kl. 05:39

Tysklands litterära stjärna skyr rampljuset

Vid debuten lyftes hon fram som en hel generations röst i Tyskland. Men för Judith Hermann är skrivandet djupt personligt. Den hyllade nya romanen ”Hemma” handlar om hur man börjar om när allt tycks ha gått förlorat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.