UNT > Nyheter

Wednesday, 22 March, 17:11

UNT - 03 feb 23 kl. 06:00

Tonvis med svenska sopor skulle dumpas i AsienFörra året stoppade Tullverket drygt 1 043 ton miljöfarligt avfall från att exporteras till länder i Asien och Afrika. Det är en kraftig ökning från 2021 då 627 ton stoppades..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Asien, Tullverket, Afrika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tonvismed svenska , soporskulle , dumpasi , Asien

Fler nyheter från UNT

UNT - 5 minuter sedan

Lidl sänker och fryser priser

Skenande priser på livsmedel belastar hushållen..

UNT - 4 minuter sedan

Beslutet: Ryssland och Belarus fortsatt portade

Ryssland och Belarus portas från alla internationella ishockeytävlingar även kommande säsong. Det meddelar IIHF i ett pressmeddelande. "Ett bra och viktigt beslut", säger Anders Larsson, ordförande på Svenska ishockeyförbundet..

UNT - 15 minuter sedan

Hur svårt kan det vara att lära ut "de" och "dem"?

Hur svårt kan det vara för svensklärare att lära ut skillnaden mellan de och dem till våra skolungdomar? Det gick ju förr!.

UNT - 15 minuter sedan

De vill köpa skolan – och hyra tillbaka den igen

Hållnäs skola hotas titt som tätt med nedläggning, det har samlat halvöns invånare till aktion. Nu vill de köpa lokalen av Tierps kommun – och hyra tillbaka den igen. "Allt hänger ihop och skolan är en viktig pusselbit", säger initiativtagaren..

UNT - 15 minuter sedan

Socialtjänstchef om Tris: "Vi har inte haft koll"

"Vi har inte haft koll", säger en socialchef efter att räknat ihop hur mycket kommunen betalat till Tris och Madickengården. Nu ska landets kommuner samarbeta för mer valuta för pengarna när de köper familjehemsvård..

UNT - 45 minuter sedan

Klart: Uppsalasonen klar för Kalmar

Arash Motaraghebjafarpours kontrakt med Dalkurd gick ut efter förra säsongen. Nu står det klart att Uppsalasonen flyttar till allsvenskan och Kalmar..

UNT - 45 minuter sedan

Nystartat konsultföretag i Uppsala

Hallgren Advisory AB har som sin verksamhet "företagskonsultation, angående organisation och affärsmodell"..

UNT - 1 timme sedan

Boris Johnson hörs om "partygate"

Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson har börjat att vittna inför ett utskott i underhuset om sin roll i det så kallade partygate..

UNT - 1 timme sedan

Forsberg: "En olycklig händelse"

Ett oönskat besök störde fotbollsherrarnas träning två dagar före EM-kvalpremiären mot Belgien. Men landslaget tror inte att händelsen med den hotfulle mannen ska ha någon påverkan på insatsen. –Det var en olycklig händelse, men allting ska vara under kontroll, säger Leipzigstjärnan Emil Forsberg..

UNT - 1 timme sedan

Billström vill ha förklaring från Ungern

Utrikesminister Tobias Billström (M) har ännu inte fått veta varför Ungern ser ut att dela på Sveriges och Finlands Natoansökningar. –Om det skulle bli verklighet tycker jag att det fordras en förklaring från den ungerska sidan, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.