Expressen > Kultur

Sunday, 02 April, 04:50

Expressen - 03 feb 23 kl. 05:45

Hans mysterier lider av David Lynch-syndrometI ”Cirkelns fyra hörn” företas en mardrömsresa genom Stockholm och historien. Amanda Svensson brottas med Jerker Virdborgs gåtfullheter. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
David Lynch, Cirkelns, Stockholm, Svensson, Jerker Virdborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans mysterier, liderav , David, Lynch-syndromet

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Kollaps när riksdagen ska ge Pippi medalj

I Marianne Lindberg De Geers nya pjäs fantiserar hon om Pippi Långstrump som vuxen.Jenny Aschenbrenner ser somliga suveräna scener men saknar den burleska satiren..

Expressen - 21 timmar sedan

Tinder är inget jämfört med deras erotiska utsvävningar

I sin bok ”Kärlek i hatets tid” skildrar Florian Illies kulturelitens erotiska utsvävningar i 1930-talets Berlin.Ulrika Kärnborg läser om otrohetsaffärer som skulle framstå som surrealistiska även för en nutida Tinder-missbrukare..

Expressen - 21 timmar sedan

Laurie Anderson berättar allt om sin svenske farfar

Moderna museet visar multikonstnären Laurie Andersons storskaliga installationer.Hans Carlsson grips av verken som rör sig mellan det fabulerande och det plumpt konkreta..

Expressen - Igår: 12:00

Kvinnorna tvingas till sex för att få ut sin lön

I ”Imperiets barn” berättar Liza Alexandrova-Zorina om det postsovjetiska parallellsamhället i Sverige.
Leonidas Aretakis får genom bokens vittnesmål syn på en tidigare okänd värld..

Expressen - Igår: 06:30

”Finns ingen agenda att få barn att tänka på sex”

I en mörk källarlokal i Stockholm samlas dragqueens, kings och klubbkids för en glammig fredagskväll – ett motgift mot homofobin som kulturkrigare som Björn Söder (SD) riktar mot HBTQ-communityn.– Det är helt sjukt att jag ska bli klassad som pedofil för att jag sätter på mig en peruk och ett par löstuttar och läser en saga för barn, säger Adam Risberg, storfavorit som Admira Thunderpussy i SVT:s ”Dragrace Sverige”..

Expressen - Igår: 06:15

”Det finns ingen chef, man kan göra lite som man vill”

I ”Skammens väg” försöker kvällstidningsjournalisten Vera Berg komma in i gemenskapen på sin nya arbetsplats, Aftonbladet.Pascal Engman och Johannes Selåker följer upp ”Till minne av en mördare” med del två i serien Skymningsland. Läs ett utdrag ur boken..

Expressen - I förrgår: 15:41

”De” och ”dem” har gjort världen galen

Dom-debatten har orsakat några konstiga beslut i medierna.Gunilla Brodrej tycker att det kan räcka med dålig stämning nu..

Expressen - I förrgår: 12:27

Här ligger en man med en motorväg

Det belgiska danskompaniet Ultima Vez är på gästspel i Stockholm.Stefan Lindberg ser en föreställning som kastar sig mot mörkret..

Expressen - I förrgår: 06:15

”Egentligen vill jag kanske bara leva som mig själv”

Hbtq-personer är överrepresenterade när det kommer till suicid, och deras överlevande anhöriga är överrepresenterade när det kommer till sorg.I artikelserien ”Egentligen vill jag kanske inte dö” berättar Jonas Gardell om dem.Det här är del 4..

Expressen - 29 mar 23 kl. 14:00

Hon döljer sanningen om vem pappan är

Norrlandsoperan i Umeå har haft svensk premiär för Kaija Saariahos opera ”Adriana Mater”.Gunilla Brodrej skriver om en stor musikalisk upplevelse som hade förtjänat större scenisk omsorg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.