Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 22 March, 19:45

Världen Idag - 02 feb 23 kl. 14:00

I Barfota rop blir dåtid till inspiration i nutidDen som letar efter kristna filmer får ofta leta länge. Den som letar efter svensk kristen film letar oftast förgäves. Men film har blivit ett media som använts allt oftare även i missionssyften, och kanske är den svenska filmen Barfota rop ett första steg mot det även här i Sverige? Låt oss hoppas det. För Barfota rop är ett glädjeämne, både tack vare budskapet och handlingen men också för det proffsiga sätt som den gjorts på.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Barfota, Sverige, Ophelia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Barfota, ropblir , dåtidtill , inspirationi , nutid

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Israelisk hundstyrka räddade flera jordbävningsoffer

En räddningsstyrka med kameraförsedda hundar från israeliska försvarsmakten räddade 19 personer som fastnat under rasmassor i den stora jordbävningen i Turkiet. En av dem var en nioårig pojke som hade suttit fast i 120 timmar. För första gången användes också ny teknik, med bland annat en radar som kan bli trendsättande..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Palestinier kastade sten mot tyska turister i israelisk bil

När två tyska turister körde in i staden Nablus i Samarien i lördags misstogs de för att vara israeler och attackerades av palestinier som kastade sten mot deras israeliska hyrbil. Turisterna lyckades fly till fots med hjälp av en arabisk israel..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Massiv polisräd på anrikt kristet universitet i Indien

Ett anrikt kristet jordbruksuniversitet i norra Indien vädjar om förbön efter att ha utsatts för en massiv polisräd. Enligt universitetets rektor, som har gått under jorden, handlar det om ett försök att sabotera universitetet med hjälp av falska anklagelser..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Vanligare att få barn efter 45 än som tonåring

Fler barn föds nu av en mamma som har passerat 45-strecket än av en tonåring, enligt siffror från SCB. En orsak är att assisterad befruktning i dag används av allt fler. En annan är att många väljer att göra aborter när de blir oplanerat gravida..

Världen Idag - 12 timmar sedan

I Jämtland blir Jerusalem till modeller som säljs världen över

I jämtländska Hålland går Mikael Eklöv i sin pappas fotspår. Med känsla för detaljer och historiska fakta gör han handgjorda modeller över Jerusalem, som sedan säljs internationellt. – Det är som att göra en bild av skådeplatsen för min tro, säger han..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Fackupprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare och socialsekreterare inte ska vara skyldiga att anmäla papperslösa, då detta orsakar ”etisk stress”. Men när barnmorskor som inte ville utsläcka liv förordade rätt att avstå aborter tog deras fackförbund istället strid emot samvetsfriheten..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Rabatt på el från solceller ska slopas

Rabatten på solcellselen försvinner, enligt ett myndighetsbesked. Det kan för en villaägare handla om flera hundralappar eller några tusen kronor per år när elnätsavgiften höjs..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”: Jag ger min synd och orenhet till Herren, för att i utbyte få del av Jesu rättfärdighet och renhet. Det här bytet ligger till grund för vår nya identitet som kristna. Vi tillhör inte längre oss själva, utan honom som har dött och uppstått för vår skull.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Nycklar för ett segerrikt liv

Jag satt och läste en vetenskaplig rapport om att lyckas i skolan, om vilka verktyg som elever behöver förstå och ta med sig in i sitt skolarbete för att nå framgång och seger. Det var inget nytt eller revolutionerande, men jag fastnade ändå för kontexten. Enkelt och konstruktivt.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Finska KD går till val på att bevara kristna värderingar

Inhemska ateister hotar de kristna traditionerna i Finland. Det menar partiledaren för Kristdemokraterna (KD) Sari Essayah, tidigare Europaparlamentariker och pingstvän, (därtill världsmästare i gång!), inför riksdagsvalet i Finland, som infaller på palmsöndagen den 2 april.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.