SR > Nyheter

Wednesday, 22 March, 17:04

SR - 02 feb 23 kl. 11:22

EU-parlamentariker kan åtalas för mutbrott – immunitet tas bortEU-parlamentet lyfter immuniteten för två ledamöter efter mutskandalen som briserat i parlamentet där parlamentariker misstänks ha tagit emot mutor från Qatar och Marocko. Det parlamentariska åtalsskyddet lyfts nu för italienaren Andrea Cozzolino och belgaren Marc Tarabella, båda tillhörde tidigare den socialdemokratiska partigrupppen. Att deras immunitet nu lyfts betyder att de kan åtalas för mutbrott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Qatar, Marocko, Andrea Cozzolino, Marc Tarabella

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-parlamentarikerkan åtalas för , mutbrott, immunitet, tas, bort

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Analys: ”Tydlig spricka mellan gamla ärkefienderna Japan och Kina”

På onsdagsmorgonen lämnade Kinas ledare Xi Jinping Moskva efter tre dagars möte med Rysslands ledare Vladimir Putin.De har bland annat diskuterat Kinas plan för fred i Ukraina, ett fredsförslag med utgångspunkten att det är Ryssland som är utsatt, säger Ekots Kinakommentator Hanna Sahlberg.Under toppmötet dök Japans premiärminister upp i Kiev och gav sitt starka stöd till Zelenskyj.

SR - 1 timme sedan

Just nu: Riksdagen har röstat för medlemskap i Nato

Riksdagen har med bred majoritet röstat för att Sverige ska gå med i Nato.Under onsdagsförmiddagen har en lång debatt pågått och flera talare var inne på den historiska förändringen från 200 år av neutralitet och alliansfrihet till medlemskap i Nato.Efter riksdagens beslut väntar nu bara godkännande från Ungern och Turkiet innan Sverige blir fullvärdiga medlemmar i försvarsalliansen..

SR - 3 timmar sedan

S-kritiken: Sverige för passiva i frågan om att fasa ut fossila bilar

Tyskland har i sista stund blockerat formellt EU-beslut om att fasa ut fossila bilar år 2035 och Sverige som ordförandeland i EU borde göra mycket mer för att lösa bråket tycker socialdemokratiska riksdagsledamoten Matilda Ernkrans.”Vi vill hävda att det är ett svenskt intresse att EU vidhåller kompromissen som redan är framförhandlad. Sverige har varit väldigt passiv och tyst i den här frågan”, säger Ernkrans.

SR - 3 timmar sedan

”Bäst för Sveriges säkerhet” – nu väntas riksdagen rösta för Natomedlemskap

I eftermiddag väntas riksdagen med bred majoritet rösta för att Sverige ska gå med i Nato. Under förmiddagen har en lång debatt pågått och flera talare var inne på den historiska förändringen från 200 år av neutralitet och alliansfrihet till medlemskap i Nato. Socialdemokraten Morgan Johansson, vice ordförande i utrikesutskottet, pekade på att alliansfriheten tjänade oss väl under de åren, men inte gör det längre.

SR - 4 timmar sedan

Efter sjunkande inflation – nu går priserna upp i Storbritannien igen

Efter tre månader av sjunkande inflation steg inflationen i Storbritannien till 10,4 procent i februari, från 10,1 procent i januari. Högre priser på mat, på restaurangbesök, på alkohol och kläder driver upp den brittiska inflationen, men framför allt är det priset på grönsaker som har ökat kraftigt.På torsdagen kommer den brittiska centralbanken Bank of England ge ett nytt räntebesked..

SR - 4 timmar sedan

Nya tillslag mot ryska fredsaktivister: ”De kom med släggor och bultsaxar”

Moskva har nya tillslag gjorts mot människorättsorganisationen Memorial som förra året tilldelades Nobels fredspris.Under tisdagen genomfördes husrannsakningar och flera personer togs in till förhör.”Tanken på mänskliga rättigheter går inte ihop med dagens ryska regim, förr eller senare leder det till förföljelse”, säger Aleksandr Tjerkasov, medarbetare vid Memorial, till Ekot..

SR - 5 timmar sedan

Trots Adidas löfte – toppagenten har fortsatt samarbeta med löparstjärnornas män

Löparstjärnan Agnes Tirop dödades hösten 2021. Den misstänkta gärningsmannen är hennes man, som också var hennes tränare.Efter händelsen har Adidas ändrat policy för hur de sluter sponsoravtal med kvinnliga löpare.

SR - 6 timmar sedan

Försäkringskassan: Företagare behöver inte betala tillbaka elstöd

De företagare som fått elstöd avsett för hushåll ska inte behöva betala tillbaka pengarna, det skriver Försäkringskassan i en kommentar till TT.Elstödet på drygt 17 miljarder som skulle gå till privathushåll har också betalats ut till vissa företagare – däribland lantbrukare – vilket väckt oro för att pengarna skulle behöva betalas tillbaka.Men Försäkringskassan uppger att man varit väl medvetna om att stödet betalats ut till privatpersoner som också bedriver näringsverksamhet på samma elmätare och myndigheten ser inte att det kommer att bli aktuellt med återbetalningskrav..

SR - 7 timmar sedan

Kritiken från C: "Regeringen nästan i krig mot vindkraften"

Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok kritiserar regeringen för att inte satsa tillräckligt mycket på vindkraft.Kritiken kommer efter IPCC:s klimatrapport, som släpptes i veckan, som pekade på att 1,5 gradersmålet kommer att bli svårt att uppnå.Klimatminister Romina Pormokthari (L) säger att ”under tiden sedan vi tillträtt har vi gett två olika tillstånd till havsbaserade vindkraftparker och dessutom gett ett tilläggsdirektiv till utredningen om vindkraft på land”..

SR - 8 timmar sedan

Ukraina: Ny rysk drönarattack – tre döda

Ukrainas huvudstad Kiev utsattes inatt för en rysk drönarattack, uppger ukrainska myndigheter. Tre personer ska ha dödats och flera skadats. Enligt Ukrainas militär lyckades man skjuta ner 16 av de 21 drönare som ingick i attacken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.