SR > Nyheter

Sunday, 26 March, 23:42

SR - 31 jan 23 kl. 02:18

Ivo vill att kommuner tvingas anmäla omsorgsfuskande företagInspektionen för vård och omsorg, Ivo, ser nu att oseriösa bolagsföreträdare som blivit av med tillstånd att bedriva en typ av omsorgsverksamhet, snabbt söker tillstånd för att bedriva annan omsorg.Ivo har sett flera fall där bolagsföreträdarna rör sig mellan personlig assistans och hemtjänst, men också till HVB-verksamhet."Det är väl deras sätt att försöka och fortsätta att bedriva sin oseriösa verksamhet", säger Monika Berglund Lange på Ivo..
Läs mer på SR
Läs mer om:
HVB, Monika Berglund Lange, Ivo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ivovill att , kommuner, tvingas, anmäla, omsorgsfuskande, företag

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Efter kritiken – Netanyahu sparkar Israels försvarsminister

Israels försvarsminister Yoav Gallant har tvingats lämna premiärminister Benjamin Netanyahus regering.Försvarsministerns gick under lördagen ut med kritik mot regeringens plan att driva igenom lagändringar som minskar högsta domstolens makt.Beskedet var inte helt oväntat eftersom flera medlemmar i regeringen krävt försvarsministerns avgång..

SR - 3 timmar sedan

Misslyckat försök till tidigarelagd klimatneutralitet i Berlin

I Berlin misslyckades initiativet som ville ha stadens klimatlagstiftning tidigarelagt med 15 år i dagens folkomröstning.Ja-sidan som ville att stadens lagar om klimatneutralitet skulle ändras från 2045 till 2030 fick visserligen en majoritet av rösterna men nådde inte upp till det krav på att 25 procent av alla Berlins röstberättigade skulle rösta ja.Alltså förblir Berlin vid målet att staden ska bli klimatneutralt först 2045..

SR - 4 timmar sedan

Sverigedemokraterna: Hanteringen av gårdsförsäljning går för sakta

Sverigedemokraterna efterlyser en snabbare behandling i socialdepartementet av förslaget om gårdsförsäljning av vin och öl.Både statsminister Ulf Kristersson (M) och KD-ledaren Ebba Busch, som även är energi- och näringsminister, har efterlyst en snabb handläggning.Men i en riksdagsdebatt nyligen kunde socialminister Jakob Forssmed (KD) inte ge besked om huruvida det kommer ett sådant lagförslag denna mandatperiod..

SR - 5 timmar sedan

Många döda när migrantbåtar förlist

Flera migrantbåtar på väg till Europa har förlist utanför Tunisien de senaste dagarna. 29 kroppar har upptäckts av landets kustbevakning under söndagen efter att två båtar sjunkit.De döda uppges ha kommit från afrikanska länder på väg till Italien.

SR - 7 timmar sedan

Ukrainsk oro över Rysslands beslut att placera kärnvapen i Belarus

Ukraina ser med oro på det Rysslands planer att placera ut taktiska kärnvapen i Belarus. I ett uttalande säger chefen för Ukrainas säkerhetsråd Oleksij Danilov att beslutet kan komma att destabilisera läget i Belarus.Ryssland påstår att beslutet är ett svar på Storbritanniens planer att skicka pansarbrytande granater som innehåller utarmat uran till Ukraina.

SR - 7 timmar sedan

Statliga utredaren: Digitala banktjänster ökar sårbarheten

Digitala banktjänster kan utgöra en risk för den finansiella stabiliteten. Det varnar den statliga betalningsutredaren Anna Kinberg Batra för. Amerikanska Silicon Valley Banks kollaps har väckt frågor om hur snabbheten i tjänsterna utgör en risk för systemet, säger hon.

SR - 8 timmar sedan

Polisen kan tvingas lämna ut namn på tolvåring misstänkt för stöld

Högsta förvaltningsdomstolen ska avgöra om polisen måste lämna ut uppgifter om en tolvåring som misstänkts för en butiksstöld i Umeå.Handlaren vill kräva skadestånd, men polisen lämnar inte ut barnets namn, vilket Tidningen Näringslivet först rapporterat om.”I den här situationen måste brottsoffret väga tyngre”, säger handlarens juridiska ombud Marie Wallin..

SR - 9 timmar sedan

Förvirring över vad klockan är i Libanon – befinner sig i två tidszoner

Libanon har just nu två tidszoner. Orsaken är att den libanesiska regeringen i veckan meddelade att landet skulle skjuta på övergången till sommartid till den 20 april i stället för att ställa fram klockan en timme som nu i dag (den sista söndagen i mars). Beslutet togs med hänsyn till den muslimska högtiden ramadan som fortfarande pågår.

SR - 10 timmar sedan

Indisk nationalism oroar världsberömd författare

Den kända indiska författaren Arundhati Roy är bekymrad över den växande hindunationalismen med våldsamheter i Indien, ofta mot muslimer.”Yttrandefrihet används som en frihet att ljuga, sprida fake news och att smutskasta människor innan de dödas”, säger Arundhati Roy till Kulturnytt.Författare och journalister begränsas också genom antiterroristlagar.

SR - 10 timmar sedan

Protester i Nepal – kritiska mot USA-finansierat projekt

I Nepal har ett USA-finansierat projekt med att bygga högspänningsledningar skapat stor politisk kontrovers och lett till folkliga protester.De är rädda för att landet ofrivilligt ska dras in i Kina, Indien och USA:s allt intensivare geopolitiska kamp i regionen.”Vi måste se till att vårt eget hem är i skick och jag är inte säker på att det nuvarande ledarskapet i landet är smarta och kompetenta nog att kunna balansera mellan de olika stormakterna utan att offra våra nationella intressen”, säger Khadga KC som är professor på Tribhuvanuniversitetet i Kathmandu..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.