News55 > Nyheter

Friday, 24 March, 09:40

News55 - 30 jan 23 kl. 22:22

Evolutionsbiolog tilldelas CrafoordprisetÅrets Crafoordpris går till kanadensiske Dolph Schluter, professor i evolutionsbiologi vid University of British Columbia, för hans studier om hur nya arter blir till. Dolph Schluter har visat i praktiken att Darwins teorier om naturligt urval stämmer –. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Crafoordpriset, Crafoordpris, Dolph Schluter, University, British Columbia, Schluter, Darwins

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evolutionsbiolog, tilldelas, Crafoordpriset

Fler nyheter från News55

News55 - 45 minuter sedan

TUI vill dra in nytt kapital – aktien rasar

Resekoncernen TUI:s aktie faller nästan 9 procent i fredagens inledande handel. Kursraset kommer efter det att TUI berättat att koncernen planerar en stor nyemission av aktier. TUI, vars aktie både är noterad i London och Tyskland, vill dra in 1,8 milja….

News55 - 30 minuter sedan

För dyrt – “Bäst i test” försvinner från SVT

SVT blir av med ett av sina allra populäraste program. "Bäst i test" försvinner ur kanalens utbud och tas över av en annan kanal, skriver SVT Kulturnyheterna. Priset för rättigheterna har gått upp så pass mycket att SVT inte längre vill betala vad det b….

News55 - 30 minuter sedan

Nya vargrevir bekräftade i Skåne

I januari 2021 bekräftades att Skåne fått sitt första vargrevir sedan 1800-talet. Nu finns det ytterligare två, skriver Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande. Genom spårningar och dna-analyser har länsstyrelsen kunnat dokumentera ett vargpar som bil….

News55 - 45 minuter sedan

Nordkoreas nya hot: “Radioaktiv tsunami”

Nordkorea har testat en undervattensdrönare med kapacitet att skapa en gigantisk "radioaktiv tsunami", hävdar Pyongyang. Den obemannade drönaren uppges kunna utrustas med kärnvapen och ha kraft att slå ut en örlogsflotta eller en hel hamn. Enligt Nordko….

News55 - 45 minuter sedan

TUI vill dra in 20 miljarder i nyemission

Resekoncernen TUI planerar en nyemission av aktier som ska dra in 1,8 miljarder euro (drygt 20 miljarder kronor) i nytt kapital. Syftet är att betala tillbaka statliga stödlån från pandemin och stärka balansräkningen, enligt TUI. Under pandemin fick TUI….

News55 - 45 minuter sedan

Hundratals gripna och skadade i Frankrike

Nästan 500 personer har gripits i samband med de landsomfattande protesterna i Frankrike, mot president Emmanuel Macron och regeringens förslag om ny pensionslag. På sina håll blev torsdagens demonstrationer våldsamma, och ungefär 450 poliser har skadat….

News55 - 1 timme sedan

Vargar siktade i Ånge – en ska skjutas

Flera vargar har setts i och omkring Östavall i Ånge kommun den senaste tiden. Nu har länsstyrelsen beslutat att en av vargarna ska skjutas, rapporterar SVT Västernorrland efter ett inslag i SVT Morgonstudion. I ett pressmeddelande som gick ut i onsdags….

News55 - 1 timme sedan

Oväntat stort lyft för brittisk detaljhandel

Detaljhandeln i Storbritannien ökade mer än väntat i februari jämfört med månaden före, trots snabbt stigande priser. Försäljningsvolymen ökade med 1,2 procent, enligt statistikbyrån ONS. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 0,2 procent e….

News55 - 1 timme sedan

Eurovision visas på bio i Storbritannien

Intresset för Eurovision Song Contest är massivt i Storbritannien som arrangerar tävlingen för första gången på 2000-talet. Nu är det klart att musikfesten kommer att visas på brittiska biografer. Finalen i Eurovision Song Contest den 13 maj kommer utöv….

News55 - 1 timme sedan

Efter rapporter om varg i Ånge – en ska skjutas

Flera vargar har setts i och omkring Östavall i Ånge kommun den senaste tiden. Nu har länsstyrelsen beslutat att en av vargarna ska skjutas, rapporterar SVT Västernorrland. I ett pressmeddelande som gick ut i onsdags skrev länsstyrelsen att de inte "mot….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.