SR > Kultur

Friday, 24 March, 09:32

SR - 30 jan 23 kl. 18:15

Göteborgs centralstation får nytt stationshusNorska arkiteksbyrån Reiulf Ramstad Arkitekter har vunnit uppdraget att bygga ett nytt stationshus till Göteborgs centalstation.Ariktektfirman har tidigare bland annat varit inblandade i utvecklingen av besökscentret The Whale i Andenes och Fram Museum i Oslo. Byggstart beräknas ske nästa år och stationshuset, som ska bli 15 000 kvardratmeter stort, ska stå klart årsskiftet 2026/2027..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Reiulf Ramstad Arkitekter, Göteborgs, The Whale, Andenes, Fram Museum, Oslo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgs, centralstationfår , nytt, stationshus

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

TikToks VD grillas i den amerikanska kongressen

Tiktoks vd Show Chew förhördes igår i den amerikanska kongressenDen offentliga utfrågningen ägde rum samtidigt som sociala medier-appen ifrågasätts allt mer och bland annat anklagas för att utgöra ett hot mot användare och USAs nationella säkerhetHan attackerades hårt av både demokrater och republikaner..

SR - 30 minuter sedan

Arundhati Roy om romanens som motkraft mot fake-news

Den indiska författaren Arundhati Roy gästar Sverige för att delta i Svenska Akademins konferens om yttrandefrihet.Hon säger att skönlitteratur kan förmedla förståelse och uppenbara sanningar som inte kan nås på anat vis.Att litteraturen kan vara en räddning när "högerpopulistiska krafter har en märklig förmåga att träffa rakt i hjärtat med sina budskap.

SR - 1 timme sedan

Recension: "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" av Lana del Rey

När den amerikanska drömpop-drottningen Lana del Rey släpper sitt nionde album "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd" fortsätter hon på sitt produktiva mönster – en platta minst vartannat år.Kulturnytts Märta Kero var i vanlig ordning lite nervös inför albumsläppet..

SR - 13 timmar sedan

Space man och Spice Girls på officiell spellista inför kung Charles kröning

Inför Kung Charles den tredjes kröning i maj har nu en officiell spellista släppts. Låtarna har valts ut en statlig myndighet som har i uppdrag marknadsföra brittisk kultur. Det rapporterar Variety.

SR - 16 timmar sedan

"Infinity Pool": Alexander Skarsgård på skräcksemester

"Infinity pool" är en skräckfilmen som utspelar sig på en lyxig turistö där ett sällskap riggar lekar med våld, sex och drogerAlexander Skarsgård spelar en författare med skrivkramp som hoppas få det att lossna i den soliga All inclusive-tillvaronMia Goth dyker än en gång upp i en skräckfilm och regisserat har Brandon Cronenberg gjort.

SR - 17 timmar sedan

Kändisar åtalas i härva kring kryptovaluta

Skådespelaren Lindsay Lohan är en av åtta amerikanska kändisar som nu åtalas för att ha marknadsfört kryptovalutor, utan att berätta att de har fått betalt för det.USA:s värdepappersmyndighet SEC ligger bakom åtalet, som i huvudsak riktar sig mot entreprenören bakom kryptovalutorna Tronix och BitTorrent.Enligt radion NPR har flera av kändisarna ingått en förlikning med SEC genom att betala totalt över 400 000 dollar..

SR - 17 timmar sedan

Kritiker ansåg roman vara ofärdig: Författaren nu klar – efter 35 år

I Frankrike släpps nu en ny bok vars första del publicerades redan 1988.I en fransk litteraturtidskrift kunde man läsa de inledande tre kapitlen. 1995 kom en bokversion.

SR - 17 timmar sedan

Fäbodbruk kan bli kulturarv hos Unesco

Sveriges och Norges regeringar har tillsammans nominerat fäbodbruk till FN-organet Unescos lista över mänsklighetens immateriella kulturarv.Institutet för språk och folkminnen menar att fäbodkulturen visar på en komplex väv av kulturella och estetiska uttrycksformer, bl a vallmusik, byggnadstraditioner och mathantverk.I december 2024 väntas beslut om fäbodbrukets status hos Unesco..

SR - 19 timmar sedan

Franska succéserien "Ring min agent" får en version på spanska

Den franska serien Dix pour cent, Ring min agent på svenska får en spanskspråkig version.Serien handlar om en skådespelaragentur i Paris och hur agenterna måste tackla både sina trassliga privatliv och komplicerade skådespelare.Framgångsrika nyinspelningar av den kritikerrosade serien har tidigare gjorts i Italien, Kanada och Storbritannien..

SR - 19 timmar sedan

De ska utreda public service

Nu är det klart vilka politiker som tillsammans ska utreda hur public service ska fungera 2026-2033.I den parlamentariska kommittén finns bland andra Kristina Axén Olin (m), Lawen Redar (s) och Alexander Christiansson (sd).Den 24 februari blev Kristdemokraternas förra partiledare Göran Hägglund presenterad som ordförande för utredningen om framtiden för bl a Sveriges Radio..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.