SVT > Kultur

Friday, 24 March, 10:23

SVT - 30 jan 23 kl. 18:00

Tiktok-trend får kritik: riskerar förvränga historienHemmagjorda musikvideos med Anne Frank har blivit en trend på Tiktok. Nu varnar Svenska kommittén mot antisemitism för att de poppiga och färgsprakande filmklippen riskerar att sprida en felaktig bild av historien. – Om sådana här budskap sprids, inte minst till unga, så kan det bidra till en förvrängd och förfalskad bild av Förintelsen, säger Mathan Shastin Ravid, kanslichef på Svenska kommittén mot antisemitism, till SVT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anne Frank, Tiktok, Svenska, Förintelsen, Mathan Shastin Ravid, SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiktok-trendfår , kritik, riskerar, förvränga, historien

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT förlorar rättigheterna till ”Bäst i test”

”Bäst i test” försvinner ur SVT:s tablå efter denna säsong. Programmet kommer att fortsätta i en annan kanal, enligt uppgifter till SVT Kulturnyheterna..

SVT - 1 timme sedan

Åtal mot ”Rick and Morty”-skapare läggs ner

Åtalet mot Justin Roiland, medskapare till den teckande tv-serien ”Rick and Morty” läggs ner, skriver bland andra BBC. Roiland anklagades för våld i hemmet av en tidigare flickvän men åtalet läggs ner på grund av bristande bevis..

SVT - 4 timmar sedan

Världens äldsta mest kompletta hebreiska bibel visas upp för allmänheten

Världens äldsta mest kompletta hebreiska bibel visas nu upp i Tel Aviv i Israel. Där ska den visas upp i en vecka innan den auktioneras ut och kan bli det dyraste historiska dokumentet som någonsin sålts på auktion..

SVT - 4 timmar sedan

Recension: ”Saint Omer” i regi av Alice Diop

”Bildning, logik, häxkraft och en brutal världsordning. Det är en giftig brygd som regissören Alice Diop tar sig an i sin film om ett av Frankrikes mest uppmärksammade rättsfall”. Sofia Olsson har sett franska ”Saint Omy”.

SVT - 4 timmar sedan

Recension: ”Munch” i regi av Henrik Martin Dahlsbakken

Filmen om den ångestridne norske konstnären Edvard Munch trotsar de filmiska naturlagarna genom att vara något så udda som en lyckad biopic. Fredrik Sahlin om ”Munch”..

SVT - 4 timmar sedan

Recension: ”Infinity pool” i regi av Brandon Cronenberg

Brandon Cronenberg blandar science fiction och skräck i ”Infinity pool” där Alexander Skarsgård gör en hemsökt prestation som en kastrerad författare fångad i en snedtripp tillsammans med en sadistisk elit, skriver Kristoffer Viita..

SVT - 5 timmar sedan

Recension: ”Resident evil 4” utvecklat av Capcom

”Hur uppfinner man hjulet igen? Går det att ta ett älskat, banbrytande och 18 år gammalt spel och knåda ihop till en ny upplevelse – utan att förvanska den gamla? Ja.

SVT - 5 timmar sedan

Alexander Skarsgård massakreras i ”Infinity Pool”

I helgen visas filmen ”Infinity Pool” på biografer. Inför premiären har Kulturnyheterna intervjuat huvudrollsinnehavaren Alexander Skarsgård och regissören Brandon Cronenberg..

SVT - 17 timmar sedan

SVT om Bergfeldts reklamsamarbete: ”Vi borde ha haft bättre koll”

Carina Bergfeldt var programledare i SVT så sent som den 17 mars och syns nu i ett reklamsamarbete mellan en mataffär och en ljudbokstjänst där hon pratar om sin nya bok..

SVT - 19 timmar sedan

De ska utreda public services framtid

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) har nu utsett ledamöterna i den parlamentariska kommitté som ska föreslå hur public service-uppdraget ska se ut från och med 2026..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.