SR > Kultur

Monday, 27 March, 00:38

SR - 30 jan 23 kl. 05:49

"Sockerhuset" av Jennifer Egan – människoöden berör i roman om teknologiAmerikanska Jennifer Egan fick Pulitzerpriset 2011 för genombrottsromanen "Huliganerna kommer på besök", om vad tiden och teknologin gör med oss."Sockerhuset" ses som ett slags systerroman och flera av personerna från "Huliganerna kommer på besök" dyker upp igen.Lite svårt att hänga med, men enskilda människoöden berör, som i små noveller, tycker Lina Kalmteg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jennifer Egan, Pulitzerpriset, Huliganerna, Lina Kalmteg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sockerhusetav , Jennifer, Egan, människoöden, beröri , roman, om teknologi

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Kultursektorn rekordstor del av amerikansk ekonomi

Kulturbranschen i USA växte med än dubbelt så snabbt som den övriga ekonomin i landet under 2021.Omsättningen för kulturbranschen var på mer än tusen miljarder dollar.Ändå nådde den inte upp till nivåerna före pandemin..

SR - 17 timmar sedan

Stjärnarkitektens hus rivs i Kiruna-flytten – "Är jätteledsna"

I Kiruna – där hela centrum ska flyttas – har bostadsområdet Ortdrivaren, ritat av arkitekten Ralphe Erskin, börjat rivas.Samtidigt visas utställningen "Kvarteren vi minns" i nya stadshuset.Där har filmaren och konstnären Liselotte Wajstedt intervjuat personer som bott i kvarteret..

SR - Igår: 12:00

Emil Arvidson: Gangsterrappen har dopats av sociala medier

Boken "Svensk gangsterrap" av Emil Arvidsson handlar om vad som hänt efter kidnappningen av och mordet på svenska artisten Einár.Samtidigt som svensk gangsterrap klättrat på listorna har texterna gett råa och direkta rapporter från gängkriminaliteten..

SR - Igår: 07:00

Konstmuseet The Met pekas ut för koppling till brottslighet

Mer än 1 100 objekt på muséet The Met i New York har tidigare ägts av personer som misstänks för eller har dömts för brott kopplade till handel med antikviteter. Uppgifterna finns i en rapport från ICIJ, en internationell grupp av undersökande journalister.T ex finns 85 konstföremål på The Met med koppling till en konsthandlare som 2022 dömdes i Indien för smuggling av antikviteter värda totalt över en miljard kronor..

SR - I förrgår: 21:00

"Skillnad i tonläge" – Musikaliska i dialog med fastighetsverket

Statens fastighetsverk och Musikaliska kvarteret i Stockholm möttes under torsdagen.Samtalen verkar ha bidragit till tidsfrist i arbetet med att komma fram till en hyra som båda parter kan acceptera."Det var en väldig skillnad i tonläge och vilja till dialog, säger Elin Norquist, vd för Blåsarsymfonikerna som står på hyreskontraktet..

SR - I förrgår: 19:00

Efter stora protester: Nedstängning av BBC Singers pausad

Strax innan BBC Singers, Storbritanniens enda professionella kammarkör på heltid, skulle fira sitt 100-årsjubileum fick de beskedet att BBC ville stänga ned kören till följd av budgetnedskärningar.Men det här rörde upp känslor hos 140 000 personer som skrev under en begäran till BBC om att ändra sitt beslut.Nu har BBC pausat sitt beslut om nedstängnig av BBC Singers medan nya finansieringsmodeller undersöks..

SR - I förrgår: 15:58

Musikexperten: Artister riskerar tappa publik om TikTok förbjuds

TikToks vd har grillats i kongressen i USA angående hur appen övervakar användare, samlar data och sprider propaganda.Utfrågningen ses ju som ett led i att eventuellt förbjuda användning av appen i USA.Det har skapat oro bland musikskapare som når ut till sina fans på TikTok.

SR - I förrgår: 11:31

Kritiksamtal: Filmen "Munch" på Viaplay

I den norska filmen "Munch" på Viaplay spelas konstnären Edvard Munch av fyra olika skådespelare. Kulturedaktionens konstkritiker Mårten Arndtzén och filmkritikern Emma Engström har sett den. Hör ett längre samtal ur P1 Kultur med programledaren Lisa Bergström..

SR - I förrgår: 09:26

TikToks VD grillas i den amerikanska kongressen

Tiktoks vd Show Chew förhördes igår i den amerikanska kongressenDen offentliga utfrågningen ägde rum samtidigt som sociala medier-appen ifrågasätts allt mer och bland annat anklagas för att utgöra ett hot mot användare och USAs nationella säkerhetHan attackerades hårt av både demokrater och republikaner..

SR - I förrgår: 09:00

Arundhati Roy om romanens som motkraft mot fake-news

Den indiska författaren Arundhati Roy gästar Sverige för att delta i Svenska Akademins konferens om yttrandefrihet.Hon säger att skönlitteratur kan förmedla förståelse och uppenbara sanningar som inte kan nås på anat vis.Att litteraturen kan vara en räddning när "högerpopulistiska krafter har en märklig förmåga att träffa rakt i hjärtat med sina budskap.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.