Expressen > Kultur

Wednesday, 22 March, 17:52

Expressen - 29 jan 23 kl. 15:00

Liken rutschar ner mot köttkvarnen på OperanStephen Sondheims ”Sweeney Todd” spelas för första gången på Stockholmsoperan.Gunilla Brodrej ser en föreställning som bjuder på fantastisk musik och ond bråd död..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Operan, Sondheims Sweeney Todd, Stockholmsoperan, Brodrej

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liken, rutschar, nermot , köttkvarnen, Operan

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

De måste ljuga om att det är bra i Kiev

Femton unga ukrainska nyblivna dramatiker står bakom pjäsen ”Hur känner du att du är rädd?”.Ulrika Kärnborg imponeras av en en öron- och ögonbedövande helhet på Orionteatern..

Expressen - 4 timmar sedan

Därför är tyskarna så passiva mot Putin

Tysklands självkritiska förhållningssätt till den egna historien betraktas ofta som föredömligt, men minnespolitiken har även haft mörka sidor.Christiane Lahusen beskriver hur fokus på tysk skuld gentemot Ryssland olyckligt har påverkat politiska beslut och blivit synlig i relation till kriget i Ukraina..

Expressen - 11 timmar sedan

Hennes skämt om män gjorde talibanerna galna

Hur kan en radhustant i Alingsås ha varit talibanernas skräck?Anna Gullberg ser en dokumentär om Afghanistans första kvinnliga komiker. .

Expressen - Igår: 16:00

”Guldmunken” är djärvare med rotborsten än i sängen

I sin bok ”Guldmunken” berättar Carl Cederström hur han som frånskild småbarnsfar började städa i stället för att dejta.Ulrika Knutson hittar alla ingredienser till en romantisk komedi och ser helst Hugh Grant bakom moppen..

Expressen - Igår: 10:44

KRAV-kalvar har fler rättigheter än barn

I säsongsavslutningen av Carina Bergfeldt i SVT intervjuas Michael Bindefeld och hans man om att bli föräldrar genom surrogatmödraskap.Helena Granström skriver om det problematiska med att se mamman som ett förvaringsutrymme..

Expressen - Igår: 06:00

Sveriges kung liknar en parodi på en entreprenör

Efter böckerna om eliten på Djursholm och Handels behandlar Mikael Holmqvist nu kungens makt.Jens Liljestrand saknar en beskrivning av hur en alternativ svensk monarki skulle kunna se ut..

Expressen - I förrgår: 15:00

Det här är internationell samtidsteater i toppklass

Den franske regissören och dramatikern Gérard Watkins pjäs på Göteborgs stadsteater är en undersökning av våldets kontinuum.Teodor Stig-Matz uppskattar humorn och smärtan i en uppsättning utan stereotyper..

Expressen - I förrgår: 13:00

SJ, det är dags för en förändring

Den första maj införs en månadsbiljett på tysk kollektivtrafik för 49 euro i månaden.Hynek Pallas önskar att SJ inspirerades och förklarar varför en fungerande tågtrafik är viktig för ett rikt kulturliv..

Expressen - I förrgår: 06:00

En kall vårdag seglar vi två mil rakt ut i havet

När den tidigare starka friluftskulturen avvecklas går artkunskap och biologisk bildning förlorad.PM Nilsson förklarar varför livet blir roligare när man gör skillnad på hundloka och ängsnejlika..

Expressen - 19 mar 23 kl. 15:00

Åtrån bara en mogen kvinna kan framkalla

Nina Bouraoui återvänder till Algeriet, till åtrån, våldet och pojkflickans störande inverkan på omgivningen. Valerie Kyeyune Backström läser ”Tillfredställelse” och sveps in i romanens klaustrofobiska tvångströja. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.