Expressen > Kultur

Friday, 01 March, 22:53

Expressen - 29 jan 23 kl. 07:15

Makten utnyttjar Jesus för att komma undanUlf Kristersson och Johan Pehrson tog båda till ett känt Jesusord för att urskulda PM Nilssons ålfiske.Jonas Gardell skriver om maktens allt vanligare missbruk av Bibeln för att rädda sig själva och sina gelikar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jesus, Kristersson, Johan Pehrson, Jesusord, PM Nilssons, Gardell, Bibeln

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makten, utnyttjar, Jesusför att , komma, undan

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Ulf Lundell säger att hon ser ut som syfilis

I ”På riktigt” fortsätter Marianne Lindberg De Geer sitt dagboksskrivande.
Jenny Högström roas av bokens omedelbara tilltal, öppenhet och kärvhet..

Expressen - 16 timmar sedan

Här mumsar man inre organ inlindade i bacon

Kött, kött och åter kött. På Cassi är det karnivorerna som går hem gladast.Gunilla Brodrej besöker en krog där ingenting har förändrats sedan hon sist var där – för 40 år sedan..

Expressen - Igår: 12:26

Jag är besviken på regeringens kulturelit

Regeringen har presenterat kommittén som ska leda arbetet med Sveriges kulturkanon.Victor Malm analyserar namnen och går på djupet med ett radikalt inslag..

Expressen - Igår: 12:00

Sluta bry er så mycket om dessa författarmän

Författaren Truman Capote och hans väninnor gick från förtrogna till fiender.Kristin Lundell har sett en tv-serie som trots heta förutsättningar blir ljummen..

Expressen - Igår: 06:15

Kalla inte det här för kvinnligt eller glömt

Den norska målaren Harriet Backer visas för första gången på nästan 100 år i Sverige.Magnus Florin ser en rik utställning med en av Nordens främsta konstnärer på Nationalmuseum i Stockholm..

Expressen - Igår: 06:15

Det här handlar om Filip Hammars ångest

En dag kommer våra föräldrar behöva bli omhändertagna och rollerna kastas om.Gunilla Brodrej saknar något i Filip och Fredriks film ”Den sista resan”..

Expressen - I förrgår: 16:00

Hon förbjöds att nämna en palestinsk författare

Bokförlaget Stolpe har krävt att en översättare ska stryka omnämnandet av en palestinsk författare. Författarförbundets Per Wirtén och Grethe Rottböll varnar för en situation som urartar i förbud, hat och hot..

Expressen - I förrgår: 10:19

Nu är de jävlarna ute och flyger igen

Vem bryr sig om att skämmas för sitt flygande när de gör något så vackert som att skapa minnen tillsammans?Kristin Lundell förargas av en ny trend som snuttifierar flygets påverkan på klimatet..

Expressen - I förrgår: 06:15

Dagens Israel styrs av blind patriotism

I ”Känslor och populism” skriver sociologen Eva Illouz om hur populismen allt mer styr Israel.Lyra Ekström Lindbäck läser en bok som blivit allt mer aktuell av det krig som just nu pågår..

Expressen - 27 feb 24 kl. 14:00

Norges enade motstånd mot nazismen är en myt

Roy Jacobsens ”De ovärdiga” kretsar kring ett grabbgäng under ockupationsåren i Norge.Per Wirtén läser en roman om medlöperi och motstånd där tystnaden biter sig fast..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.