DI > Ekonomi

Wednesday, 22 March, 16:31

DI - 28 jan 23 kl. 16:48

Förbud mot nazistsymboler föreslås i SchweizDet är inte förbjudet att använda hakkorset som symbol i Schweiz, men nu finns förslag om att skärpa lagen, åtminstone i en av landets 26 kantoner..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Schweiz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbudmot , nazistsymboler, föreslåsi , Schweiz

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Räntor stiger inför Fed-besked

Globala obligationsräntor fortsatte att stiga kraftigt, främst i kortare löptider, på onsdagen i takt med att investerare blev allt mer övertygade om att Federal Reserve kommer att höja styrräntan ytterligare ett steg under kvällen. Euron handlades samtidigt aningen högre mot dollarn jämfört med på tisdagseftermiddagen..

DI - 5 minuter sedan

Historiskt Nato-ja i riksdagen

Riksdagen godkände svenskt medlemskap i Nato med röstsiffrorna 269–37. Utrikesminister Tobias Billström (M) är övertygad om att Sverige är medlem vid Natotoppmötet i juli..

DI - 45 minuter sedan

Världens börser på helspänn inför ödesbeskedet från Fed

Marknadsaktörer världen över sitter som på nålar inför Feds avgörande räntebesked. Kombinationen av bankturbulens och hög inflation har försvårat beslutet för centralbanken. Beskedet kommer signalera hur allvarligt man ser på bankkrisen.

DI - 45 minuter sedan

Plats för gödselfabrik klar – men tidsplanen håller inte

Luleå. Spanska Fertiberia har klart med en tomt för sin gödselfabrik i Luleå. Samtidigt står det klart att byggstarten försenas.

DI - 1 timme sedan

Renewcells fabrik i Sundsvall brinner

En brand har utbrutit vid Renewcells textilåtervinningsanläggning Renewcell 1 i Sundsvall. uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Svenska fastighetsaktier tynger i Europa – nytt brant fall i SBB

SBB var återigen en av de sämst presterande aktierna på onsdagen och tappar mest av alla aktier i OMXS30. På 13 handelsdagar har SBB:s aktie minskat med 22 procent. .

DI - 1 timme sedan

”Vi kan erbjuda finansiering tidigare än andra”

Snabbväxande och skalbara techbolag står inför utmaningar i det nya marknadsklimatet. Men genom att samarbeta med bland andra EKN, Exportkreditnämnden, har Nordeas specialistenhet Startup & Growth möjlighet att fortsätta ge viktiga krediter till bolagskunderna – och det till lägre risk..

DI - 1 timme sedan

Wall Street öppnar sidledes i väntan på Fed-besked

Små rörelser präglar den tidiga handeln i New York, efter större uppgångar under tisdagen. Marknaden räknar med att kvällens räntebesked från Federal Reserve landar på en 25-punkters höjning..

DI - 2 timmar sedan

Danske Bank och Nordea distribuerade AT1:or – nu är de värdelösa

Danske Bank har flera gånger spelat en framträdande roll i spridandet av AT1:or från Credit Suisse, ett räntebärande instrument som skakat om finansmarknaden och som blivit nedskrivna till noll efter helgens räddningsaktion.  Emissionsprospekt som Di granskat visar att flera svenska storbanker har haft liknande, men mindre uppdrag. Nordeas fonder har dessutom investerat i obligationerna, om än till små belopp.

DI - 2 timmar sedan

Små rörelser i förhandeln i New York – spänd väntan på räntebesked

USA-börserna ser ut att gå mot en oregelbunden öppning, med viss dragning nedåt, på onsdagen. Efter två dagar av något mildrad bankoro och aktieindexuppgångar har marknadens fokus skiftat mot onsdagskvällens räntebesked från Federal Reserve..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.