Expressen > Kultur

Monday, 27 March, 06:19

Expressen - 28 jan 23 kl. 04:30

”Fan, klart jag förtjänar att få medalj av kungen”Åsa Linderborg, tidigare kulturchef på Aftonbladet, är aktuell med dokumentären ”Kungen med två ansikten”, en serie om kung Carl Gustaf och monarkin.Men hon har inte fått träffa kungen för en intervju. Anna Hellgren möter en vänsterradikal som är ”pinsamt intresserad” av kungahuset och anser sig förtjänt av en kunglig medalj..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Linderborg, Aftonbladet, Kungen, Carl Gustaf, Hellgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fanklart jag , förtjänaratt få , medaljav , kungen

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Vi måste prata om självmord och hbtq

Hbtq-personer är överrepresenterade när det kommer till suicid, och deras överlevande anhöriga är överrepresenterade när det kommer till sorg. I artikelserien ”Egentligen vill jag kanske inte dö” berättar Jonas Gardell om dem.Det här är del 1..

Expressen - 15 timmar sedan

Teorierna påminner om antivaxxare och Qanon

Anders Lundin och Hans Marklund har skapat en skogstokig kabaret om Olof Rudbeck.Ulrika Kärnborg ser en galenpanna som påminner om vår tids konspirationsteoretiker..

Expressen - 18 timmar sedan

Hon mötte maffian i svenska skuggsamhället

Skuggsamhällets fattiga bor i Rinkeby men rikedomen de sliter ihop betalar för en klanledares lyxiga 20-miljonersadress i Stockholms finaste kvarter.Anna Gullberg träffar författaren Liza Alexandrova-Zorina på ett kafé i Vasastan, och gläntar på dörren till en brutal värld där en man i Putins krets rör sig fritt i Sverige..

Expressen - 23 timmar sedan

Hennes bok är början på en ny metoo-skandal

Victor Malm om metoo-historian som skakar Norge..

Expressen - Igår: 15:00

Ska man spela ryskt så ska man spela Tjechov

Michael Thalheimer regisserar Körsbärsträdgården på Dramaten.Maria Edström ser en spänstigt intelligent uppsättning med en eminent ensemble..

Expressen - Igår: 07:00

Till slut går hela gänget till fjälls

Efter novellsamlingen ”Åh Lunargatan” är Viktoria Jäderling nu aktuell med en roman. Nina Lekander blir förbryllad men roas av alla vardagsbekymmer i ”Fjällets succé”..

Expressen - Igår: 07:00

Detta har hänt med Houellebecqs porrfilm

Michel Houellebecq befinner sig i en rättslig process för att stoppa den porrfilm som han själv spelar huvudrollen i. Jennifer Paterson skriver om en författare som mer än någonsin framstår som en karaktär från en av sina egna böcker. .

Expressen - I förrgår: 11:00

Jag åkte till Lidl för att försöka handla billigt

Att hålla koll på de stigande matpriserna är ett heltidsjobb.Gunilla Brodrej försöker navigera bland varorna på livsmedelsbutiken..

Expressen - I förrgår: 06:00

Julafton på hans vis – McDonald's i Akalla

Den strukturella rasismen är en återkommande smärtpunkt i Alexander Mahmouds ”Du vill inte mer”.Jesper Strömbäck Eklund fångas av de intensiva skildringarna i DN-fotografens självbiografiska bok. .

Expressen - 23 mar 23 kl. 16:00

Plötsligt börjar hon låta som en byråkrat

Johanne Lykke Naderehvandis ”Röd sol” utvecklar sig så till en dockhuslek för vuxna.Johan Klingborg läser en av Sveriges mest egensinniga författare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.