SR > Nyheter

Wednesday, 22 March, 19:22

SR - 27 jan 23 kl. 18:05

EU kraftsamlar för att ställa ryska krigsförbrytare till rättaEU kraftsamlar nu för att kunna ställa de ansvariga för misstänkta krigsförbrytelser i Ukraina inför rätta.Och enigheten är stor, säger Sveriges Justitieminister Gunnar Strömmer efter dagens ministermöte.Över 70 000 misstänka krigsbrott har dokumenterats i Ukraina efter Rysslands invasion förra året. Det handlare om brott som tortyr, mord, sexuella övergrepp och attacker mot civil infrastruktur..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ukraina, Sveriges Justitieminister Gunnar Strömmer, Rysslands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU kraftsamlarför att , ställa, ryska, krigsförbrytaretill , rätta

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

USA:s centralbank höjer räntan med 0,25 procentenheter

USA:s centralbank, Federal Reserve, meddelar under onsdagskvällen att de höjer sin ränta med 0,25 procentenheter till intervallet 4,75–5,00 procent.Tidigare har bedömare ansett att risken för en räntehöjning varit höga, andra har sagt att banken skulle kunna vika sig mot opinion och därmed avstå från en höjning.Det är den nionde höjningen som USA:s centralbank gör..

SR - 1 timme sedan

Boris Johnson frågas ut i parlamentet – ”kan vara början på slutet”

Just nu frågas Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson ut i det brittiska parlamentet. Utskottet ska avgöra om Johnson ljög för parlamentet om festerna i regeringsbyggnaderna under pandemin – den så kallade partygateskandalen.”Det kan vara början på slutet för Boris Johnsons politiska karriär”, säger Stephanie Zakrisson, Sveriges Radios korrespondent i London..

SR - 1 timme sedan

Kritik mot Säpoförslag: ”Blir svårare för svenskar med iranska rötter”

Säpo har lämnat in ett förslag om att skärpa säkerhetsprövningar för personer som har dubbla medborgarskap eller kopplingar till utlandet. Det skulle då gälla alla jobb som kräver nån typ av säkerhetsprövning, till exempel hos kommuner eller på myndigheter som polisen.Enligt socialdemokraten Ardalan Shekarabi riskerar det här att drabba svensk-iranier extra hårt.

SR - 1 timme sedan

Utbildningsministern ger sig in i dom-debatten

Utbildningsminister Mats Persson (L) anser att det är viktigt att behålla formerna "de" och "dem" i språket.Enligt Mats Persson riskerar den här typen av förändringar att göra samhället mer ojämlikt.Språkrådet har i nuläget inga planer på att ändra rekommendationen att använda de och dem, baserat på de utredningar som Språkrådet gör om hur språket används..

SR - 1 timme sedan

Macron besvarar kritiken: ”Hade hellre avstått – men måste ta ansvar”

Frankrikes president Emmanuel Macron kommenterade på onsdagen för första gången protesterna mot den impopulära pensionsreformen.Trots massiv kritik mot hur reformen antagits så ångrar presidenten ingenting: ”Reformen är nödvändig. Jag hade hellre avstått – men det är mitt ansvar att genomföra den”.

SR - 2 timmar sedan

Mustafa Mohamed: Ta utnyttjandet inom elitlöpningen på allvar

Det har kommit starka reaktioner på Ekots och Radiosportens avslöjanden om hur kvinnliga elitlöpare kan utnyttjas under vad flera beskriver som slavliknande förhållanden.I ett fall ska en kenyansk elitlöpare ha utnyttjats och kontrollerats i flera år, samtidigt som hennes agent valde att inte larma någon om sitatuationen.Oacceptabelt att arbeta på det sättet, tycker den internationella idrottsagenten Daniel Wessfeldt..

SR - 2 timmar sedan

Analys: ”Tydlig spricka mellan gamla ärkefienderna Japan och Kina”

På onsdagsmorgonen lämnade Kinas ledare Xi Jinping Moskva efter tre dagars möte med Rysslands ledare Vladimir Putin.De har bland annat diskuterat Kinas plan för fred i Ukraina, ett fredsförslag med utgångspunkten att det är Ryssland som är utsatt, säger Ekots Kinakommentator Hanna Sahlberg.Under toppmötet dök Japans premiärminister upp i Kiev och gav sitt starka stöd till Zelenskyj.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Riksdagen har röstat för medlemskap i Nato

Riksdagen har med bred majoritet röstat för att Sverige ska gå med i Nato.Under onsdagsförmiddagen har en lång debatt pågått och flera talare var inne på den historiska förändringen från 200 år av neutralitet och alliansfrihet till medlemskap i Nato.Efter riksdagens beslut väntar nu bara godkännande från Ungern och Turkiet innan Sverige blir fullvärdiga medlemmar i försvarsalliansen..

SR - 5 timmar sedan

S-kritiken: Sverige för passiva i frågan om att fasa ut fossila bilar

Tyskland har i sista stund blockerat formellt EU-beslut om att fasa ut fossila bilar år 2035 och Sverige som ordförandeland i EU borde göra mycket mer för att lösa bråket tycker socialdemokratiska riksdagsledamoten Matilda Ernkrans.”Vi vill hävda att det är ett svenskt intresse att EU vidhåller kompromissen som redan är framförhandlad. Sverige har varit väldigt passiv och tyst i den här frågan”, säger Ernkrans.

SR - 6 timmar sedan

”Bäst för Sveriges säkerhet” – nu väntas riksdagen rösta för Natomedlemskap

I eftermiddag väntas riksdagen med bred majoritet rösta för att Sverige ska gå med i Nato. Under förmiddagen har en lång debatt pågått och flera talare var inne på den historiska förändringen från 200 år av neutralitet och alliansfrihet till medlemskap i Nato. Socialdemokraten Morgan Johansson, vice ordförande i utrikesutskottet, pekade på att alliansfriheten tjänade oss väl under de åren, men inte gör det längre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.