PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 March, 17:24

PrivataAffärer - 27 jan 23 kl. 15:00

Rapportbesvikelser från storbolagen: ”Bågen var hårt spänd”Privata Affärer har tittat närmare på kvartalssiffrorna som hittills har kommit från Stockholmsbörsens storbolag inom prestigeindexet OMXS30 och den efterföljande kursreaktionen på rapporten (se tabell längre ned). Genomgången avser endast rörelsedrivande bolag och därför ingår inte Wallenbergfamiljens investmentbolag Investor. Storbolagen har i genomsnitt bommat resultatförväntningarna med 9,2 procent, baserat på Infronts sammanställning av analytikernas vinstprognoser. H&M är det enskilt största sänket, klädjättens rörelsevinst var hela 77 procent lägre än vad analytikerkåren hade räknat med. Aktien faller nära 5 procent vid 13-tiden på fredagen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärer, Stockholmsbörsens, OMXS30, Wallenbergfamiljens, Investor, Infronts, Martin Björsell, Nordea Private Banking, Stockholmsbörsen, Atlas Copco, AB Volvo, Volvo, Matthiessens, Jon Arnell, Privata Affärer, Sandvik, SEB, Atlas, Kursreaktion, Rrelseresultat, Avvikelse, Rapportdatum, Copco, SCA, Ericsson, Autoliv, Essity, Telia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportbesvikelserfrån , storbolagen, Bågenvar , hårt, spänd

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Stigande obligationsräntor inför Fed

Efter några oroliga dagar före och efter helgen har marknadens oro för nya bankproblem dämpats, vilket i sin tur antas övertyga Fedledamöterna om att de kan fortsätta att prioritera kampen mot inflationen. Terminshandeln indikerade vid svensk stängning en drygt 85-procentig sannolikhet för att styrränteintervallet kommer att höjas med 25 punkter, till 4,75-5,00 procent, på onsdagskvällen. Sannolikheten för en ytterligare höjning, med 25 punkter, i maj prisades samtidigt till knappt 55 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Renewcell faller tvåsiffrigt efter brand

Enligt räddningstjänstens uttalanden för Aftonbladet finns flera enheter på plats. Branden beskrivs som kraftig och det rör sig om flera större lokaler. ”Räddningstjänsten är på plats för släckningsarbete och samtliga medarbetare är utrymda och bekräftats i säkerhet”, uppger Renewcell och anger att bolaget arbetar med att etablera en översikt av situationen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Gamestop rusar efter överraskande kvartalsvinst

Fenomenet med så kallade ”meme”-aktier tog fart under pandemin och Gamestop var bland de första att drabbas. Kursen rusade flera hundra procent när småsparare gick samman på olika nätforum och började köpa aktien.  Biografkedjan AMC och heminredningsbolaget Bed Bath & Beyond är exempel på andra ”meme”-aktier.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Credit Suisse obligationsägare blev utplånade – Nordeafond bland förlorarna

Räddningen av Credit Suisse stod bankens aktieägare dyrt, men de klarade sig ändå betydligt bättre än obligationsägarna. När UBS under helgen köpte den krisdrabbade banken skrevs värdet på Credit Suisse så kallade AT1-obligationer ned till noll. Ägarna av obligationerna blev alltså helt utplånade i förvärvsuppgörelsen mellan UBS, Credit Suisse och de schweiziska myndigheterna.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Vice riksbankschef går i pension

Det senaste året har han varit i det hökaktiga lägret och till och med övervägt en höjning mellan de schemalagda mötena, även om han inte gjort någon formell reservation. ”Direktionen kommer att bli mindre hökaktig utan Ohlsson. Men det finns en konsensus inom direktionen om att bekämpa och ha starkt fokus på inflationen.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Infrea köper svenskt entrepenadbolag

Scandinavian Roadconstructions omsättning uppgick under den senaste tolvmånadersperioden till runt 90 miljoner kronor med ett rörelseresultat om cirka 7 miljoner kronor. Kundbasen består till största del av kommuner där efterfrågan fortsatt är god, uppger Infrea. Köpeskillingen uppgår till 17,6 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, plus en möjlig tilläggsköpeskilling om maximalt 11,8 miljoner kronor baserat på kommande års rörelseresultat.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Storbanken: Dags att övervikta asiatiska tillväxtaktier

Finanskanalen CNBC har tagit del av en ny analys från Morgan Stanley där en av storbankens strateger, som inte namnges, uppger att det är ”dags att bli bullish [hausse]” kring tillväxtaktier på de asiatiska börserna och tillväxtmarknader i stort.  Sedan den 23 februari har storbanken haft en neutral fördelning mellan tillväxt- och värdeaktier på dessa marknader. Strategen uppger i analysen, som publicerades på söndagen, att man ändrat uppfattning i takt med att den allmänna volatiliteten och rörelserna i marknadsräntorna dämpats.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lagarde: Tvåprocentsmålet inte förhandlingsbart

Hon sade att de ännu inte sett några tydliga bevis för att den underliggande inflationen trendar nedåt. I stället så drar två faktorer den underliggande inflationen i olika riktning. På nedsidan så gör de fallande energipriserna att en nyckelfaktor bakom kärninflationen försvagas, men på uppsidan så kan det starka inhemska pristrycket motverka denna effekt.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Landshypotek sänker bundna boräntor

”Det är mycket oro på räntemarknaden just nu och det känns bra att vi nu kan sänka vårt erbjudande på längre bindningstider som ett alternativ för den som söker trygghet och förutsägbarhet i sin privatekonomi”, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren som är affärschef på Landshypotek Bank. Listräntan för Landshypoteks tvååriga bindningstid sänks med 0,20 procentenheter till 4,74 procent. Femårsräntan hamnar efter en 25-punktssänkning vid 4,31 procent.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea: Många bostadsägare klarar inte ökade utgifter

I Nordeas senaste Boendebarometer uppger mer än hälften av Sveriges bostadsägare, 51 procent, att de inte skulle klara av ökade utgifter på över 6 000 kr i månaden. Det innebär att andelen ökat sedan den föregående mätningen under hösten 2022 då motsvarande siffra uppgick till 43 procent.  Regionalt finns det också stora skillnader, exempelvis uppger sex av tio, 63 procent, bostadsägare i Norra Sverige och Småland att de inte skulle klara av en ökad månadsutgift på 6 000 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.