SR > Nyheter

Saturday, 04 February, 00:17

SR - 25 jan 23 kl. 03:46

Svårt genomföra utvisningar till en rad länderSverige kommer i egenskap av ordförandeland i EU ta upp frågan om att medlemsländerna måste bli bättre på att verkställa utvisningar. Men det är i nuläget svårt att genomföra många utvisningar, antingen för att de är avvikta – alltså efterlysta – dels för att en rad länder just nu vägrar ta emot sina egna medborgare.Vid ett EU-ministermöte i Stockholm på torsdagen ska bland annat diskuteras hur EU kan sätta hårdare press på olika länder som inte samarbetar..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
EU, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, genomföra, utvisningartill en , radländer

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Expert om ballong: Ihålig förklaring från Kina

USA:s utrikesminister Antony Blinken sköt under fredagen fram sitt planerade besök i Kina som skulle inletts i helgen. Det på grund av den övervakningsballong som flugit över amerikansk mark och som Kina menar är en väderballong som flugit fel.”Det är en ihålig förklaring att det skulle röra sig om en väderballong”, säger Kristina Sandklef, oberoende Kina-analytiker med bakgrund inom Försvarsmakten..

SR - 2 timmar sedan

Strömmer om häktningen med misstänkt PKK-koppling: ”Kan inte bedöma”

En man misstänks för försök till terrorfinansiering, enligt misstankarna ska han ha försökt att finansiera den kurdiska terrorstämplade organisationen PKK. Mannen häktades under fredagen.Justitieminister Gunnar Strömmer vill inte säga hur det här fallet kan påverka relationerna mellan Turkiet och Sverige när det gäller Nato-frågan.

SR - 3 timmar sedan

Esrange om mystiska ballongen över USA: ”Kan vara lika stor som Globen”

En ballong har befunnit sig på 30 000 meters höjd och flugit över flera delstater i USA de senaste dagarna. USA misstänker att det är en ”spionballong” från Kina.Mattias Abrahamsson, affärsutvecklare på Esrange, och han menar att ballongen kan vara lika stor som Globen och kan flyga så högt som 40 000 meter upp i luften.

SR - 5 timmar sedan

Dystert för byggföretagen: ”Risk för varselvåg”

Under veckan har det rapporterats om hur flera av de stora byggföretagen visserligen gått med vinst, men samtidigt backat rejält sista kvartalet ifjol jämfört med 2021.Branschorganisationen Byggföretagen tror att den negativa trenden kommer att hålla i sig, vilket kan leda till fler varsel och uppsägningar.”Det är naturligtvis så att det finns en risk för att vi kommer att se allt fler varsel i branschen och minskat behov av arbetskraft det närmaste året”, säger Fredrik Isaksson på Byggföretagen..

SR - 6 timmar sedan

Ukraina hoppas på EU-medlemskap efter historiskt toppmöte

EUs ledare träffade under fredagen Ukrainas president Zelenskyj på toppmöte – det första mellan parterna sedan kriget bröt och det första att äga rum i en krigszon. Även om medlemskap i EU sannolikt ligger många år bort för Ukraina var Zelenskyj hoppfull efter mötet. ”Vi ökar på takten i vår integration i EU”, sa Zelenskyj efter träffen med EU:s höjdare..

SR - 6 timmar sedan

Stopp för internationella pass i Ryssland – efterfrågan rekordhög

I Ryssland går det inte längre att ansöka om internationellt pass.Myndigheterna motiverar stoppet dels med att det är rekordmånga ansökningar, dels brist på microchip som sitter i internationella pass.Men stoppet har fått många att spekulera i om gränserna nu kommer stängas för alla ryssar, rapporterar Ekots Rysslandskorrespondent..

SR - 6 timmar sedan

Billström om senatorernas stöd: "Vi är naturligtvis väldigt glada"

Utrikesminister Tobias Billström (M) är glad för att amerikanska senatorer gått ut med att de inte kommer gå med på en försäljning av stridsflygplan till Turkiet om inte Sverige och Finland släpps in i Nato.Till Ekot säger han att USA hela tiden backat upp de svenska och finska Natoansökningarna.”Det välkomnar vi naturligtvis”..

SR - 6 timmar sedan

S valanalys: För få unga röster – upplevs som bakåtsträvande

Socialdemokraterna, som visserligen ökade till 30.3 procent i valet hade behövt vara mer konkreta i valrörelsen, och partiet misslyckades åter med att attrahera de unga väljarna.Det är en två av slutsatserna i partiets egen valanalys.

SR - 7 timmar sedan

Efter ballong-incidenten: Blinken skjuter upp Kinabesök

USA:s utrikesminister Antony Blinken skjuter upp sitt planerade besök i Kina efter att en kinesisk övervakningsballong flugit över amerikansk mark, rapporterar flera nyhetsbyråer.Blinkens möte med Kinas ledare Xi Jinping skulle ha inletts på söndag och skulle ha varit det första mötet på sex år mellan USA utrikesminister och Kinas ledare.Kina nekade först till anklagelserna om ballongen, men hävdade senare att det är en forskningsballong som flugit fel..

SR - 7 timmar sedan

Man i Stockholm häktas – misstänks för försök till terrorfinansiering

En man har idag häktats av Stockholms tingsrätt misstänk för försök till terrorfinansiering. Enligt åklagare Hans Ihrman handlar misstanken om att han ska ha försökt finansiera PKK.Den man som häktades idag är i 40-års åldern, medborgare i Turkiet och har varit i Sverige i ungefär fem år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.