Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 02 February, 13:30

Västerbottens Folkblad - 10 dec 22 kl. 07:04

Englund: Ukraina ny måttstock för lidandeLerindränkta soldater i vattenfyllda skyttegravar. Bilderna från striderna i Ukraina för tankarna till första världskriget – och är en påminnelse om att dagens krig är minst lika fasansfullt som tidigare konflikter, enligt historikern och akademiledamoten Peter Englund. – Jag tror att det här kriget kommer att omdefiniera våra referensramar, säger han..
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Ukraina, Peter Englund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Englund, Ukrainany , måttstockför , lidande

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 10 minuter sedan

Kraftig minskning av viltolyckor i länet

Antalet anmälda viltolyckor minskade dramatiskt i Västerbotten förra året. Det framgår av statistik från Nationella viltolycksrådet. Rådjur och älg toppar listan på de djur som oftast är inblandade i olyckorna..

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Träning 2/2: Kort men intensivt

Björklöven körde en kortare träning inför fredagens match mot Kristianstad. Både Linus Cronholm och Charles-David Beaudoin saknades på träningen..

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

VM–silver i skidorientering till Umeå-åkaren

Under onsdagen tog Umeå OK:s Isak Lundholm JVM-silver när distansen Middle avgjordes i Madonna, Lettland..

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

SM-vinnaren ansluter till världscuptruppen

Björn Sandström, som tog SM-guld på 15 kilometer fristil på onsdagen, får packa längdskidorna och resa ner till Italien. 27-åringen adderas till den svenska truppen som ska tävla i världscupen i Toblach i helgen..

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Deltagande i terrorgrupper ska kriminaliseras

Att delta i en terroristorganisation ska bli straffbart. I sommar kan en ny lag vara på plats. – Det här är en mycket långtgående lagreglering som träffar i princip alla fall av deltagande, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M)..

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Så gick det för E. Lindqvist Åkeri i Storuman

Årsredovisningen för E. Lindqvist Åkeri är klar. Verksamheten står bokförd på 16,5 miljoner kronor i rörelseintäkter, en förbättring på 4,5 procent från 2021.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

"Att arbetare skulle vara hemma i onödan är en icke-fråga"

Regeringen har suttit vid makten i drygt hundra dagar och de visar tydligt att låginkomsttagares ekonomi är oviktig. Ett bevis på det är den nu nedlagda karensutredningen. Vi accepterar inget annat än att karensavdraget avskaffas, skriver Carola Andersson, ordförande LO Norra Sverige i dagens debattartikel..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Humana har lämnat in överklagan

Det privata vårdbolaget Humana har till Förvaltningsrätten i Stockholm överklagat IVO:s beslut att dra in bolagets tillstånd att bedriva assistansverksamhet..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Enkel seger inledde året för Åhman/Hellvig

Pro beach tour 2023 är igång och första matchen för Umeåsonen David Åhman och Jonatan Hellvig blev inte några större problem..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

"Var är den samhällsbyggande statsmakten?"

Ett land gynnas av en långsiktig ekonomisk utveckling och integration av människor i stället för kortsiktiga lösningar. Var är vår samhällsbyggande statsmakt, frågar sig skribenten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.