PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 27 January, 19:34

PrivataAffärer - 07 dec 22 kl. 07:46

Svantesson: Obalanser på bostadsmarknaden inte högsta prioEU-kommissionen har under många år varnat för risker som härrör från den dåligt fungerande bostadsmarknaden, som hög privat skuldsättning, övervärderade bostadspriser och risker för banksystemet. ”Vi delar kommissionens syn att det finns risker och makroobalanser. Men vi delar inte alltid kommissionens slutsatser om vad man ska göra åt det”, sade finansminister Elisabeth Svantesson till journalister efter ekofinmötet. ”Man kan ha en annan syn på hur obalanserna ska rättas till”, fortsatte hon. ”Just nu är vi i en väldigt speciell situation med ett tufft ekonomiskt läge.
Läs mer på PrivataAffärer
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Elisabeth Svantesson, EU, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svantesson, Obalanser, bostadsmarknadeninte , högsta, prio

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Goldman spår oljepris på 100 dollar

Enligt Goldman Sachs är oljeutbudet inte redo att hantera den ökade oljeefterfrågan från Kina ”på grund av de underinvesteringar som har synts under de senaste åren i oljetillgångar”, resonerar investmentbankens analytiker. Samtidigt har Opec fått tillbaka sin prismakt och väntas agera för att oljepriserna ska ligga på en förhöjd nivå, enligt Goldman Sachs. I nuläget ligger det amerikanska WTI-oljepriset kring 82 dollar per fat medan Nordsjö-oljan Brent handlas runt 88 dollar..

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Affärsvärlden köpstämplar klädjätten – tror bolaget kan överraska positivt

Ledningen tror fortsatt att H&M kan nå en tvåsiffrig rörelsemarginal för helåret 2024 så det finns en chans att bolaget överraskar rejält på uppsidan, resonerar AFV. ”Vi räknar inte ens i vårt optimistiska scenario med att bolaget når hela vägen dit, men det räcker att närma sig så är aktien en dubblare”, skriver tidningen. H&M kom med delårsrapport under fredagsmorgonen och omkring 16-tiden var aktien ned 4,3 procent..

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Rapportbesvikelser från storbolagen: ”Bågen var hårt spänd”

Privata Affärer har tittat närmare på kvartalssiffrorna som hittills har kommit från Stockholmsbörsens storbolag inom prestigeindexet OMXS30 och den efterföljande kursreaktionen på rapporten (se tabell längre ned). Genomgången avser endast rörelsedrivande bolag och därför ingår inte Wallenbergfamiljens investmentbolag Investor. Storbolagen har i genomsnitt bommat resultatförväntningarna med 9,2 procent, baserat på Infronts sammanställning av analytikernas vinstprognoser.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Dometics vd: Svag amerikansk marknad ett bekymmer

”Nordamerika som region är beroende av husbilsindustrin och den är kraftigt ned. Pratar vi sedan om Europa är service och eftermarknad svagt medan OEM är stabilt. För APAC är det samma sak – svagare service och eftermarknad medan OEM är stabilt.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Lista: Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan (fredagen den 20 januari). Mips är fortsatt den mest blankade aktien på Stockholmsbörsen, om än i något mindre grad än förra veckan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Autolivs vd spår gradvist förbättrade marginaler

”När kostnadsinflationen fortsätter har vi en tidseffekt till dess att vi kan få igenom prisjusteringar eller kompensera för det på andra sätt”, säger han. För helåret 2023 räknar Autoliv med att den justerade rörelsemarginalen förbättras till cirka 8,5-9,0 procent, jämfört med 6,8 procent under helåret 2022. Marginalen under det första kvartalet antas bli cirka 5 procent.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hexpols vinst högre än väntat

Rörelsemarginalen var 15,3 procent, att jämföra med väntade 14,5 procent. Nettoomsättningen uppgick till 5.495 miljoner.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Vinstlyft för Autoliv

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 233 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2022. Det kan jämföras med resultatet på 177 miljoner samma kvartal föregående år.  Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 228 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av tio analytikers prognoser.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Strategen: Tillväxtbolag kommer ta tillbaka

Tobbe Rosén tog sedan över programmet för att göra teknisk analys på index, råvaror och valutor innan Makrochefen Mikael Sandbladh gästade studion för att reda ut vad dialogerna om det amerikanska skuldtaket egentligen handlar om. Teknisk analys i sändningen: S&P500, OMXS30, DAX, US10Y, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Koppar, Guld, Silver, Olja, Africa Oil, Boliden, Clas Ohlson, Evolution, Handelsbanken, Logistea, Mildef, Modus Therapeutics, Nobia, Oatly Group, Real Fastigheter, ReNewCell, Stillfront, Viaplay..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

H&M:s vd: Kostnadsdisciplin för att nå marginalmålen 2024

Läs också: H&M ser viss ljusning kring externa faktorer

H&M faller efter rapporten ”Vi tänker nå målet till 2024. När vi slutar året 2024 ska vi på helåret kunna nå det här målet. Vi håller på med saker som vi kan påverka, det handlar ju inte bara om externa faktorer utan om att vi ska gasa och bromsa samtidigt och vara snabba ocOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.