Världen Idag > Nyheter

Saturday, 28 January, 00:39

Världen Idag - 07 dec 22 kl. 07:00

Ulf Kristersson: Jag har en sökande relation till tronSom ung gick han ur Svenska kyrkan, men i dag ser sig statsminister Ulf Kristersson som en sökare. ”Vi är nog många som tror på det sättet”, skriver han i en hälsning till den nye ärkebiskopen..
Läs mer på Världen Idag
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Kristersson, Svenska, Ulf Kristersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, KristerssonJag har en , sökande, relationtill , tron

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Låt inte människors känslor få prioritet framför Guds vilja

Den senaste månaden har Svenska kyrkan fått två nya biskopar, Marika Markovits i Linköpings stift och Erik Eckerdal i Visby stift. Nya andliga ledare i svensk kristenhet ska vi ta emot med förbön för dem och deras viktiga uppdrag. Det hör till i Svenska kyrkan att en biskop i samband med vigningen väljer ett valspråk för ämbetet.

Världen Idag - 45 minuter sedan

Bibelns kanske mest missförstådda bok?

Jag tror på en god Gud. En Gud som är på vår sida. En Gud som är oss i ryggen mot världens ondska och onde.

Världen Idag - 4 timmar sedan

”Antisemitismen upphörde inte i och med Förintelsen”

Inför Minnesdagen för Förintelsens offer arrangerade Livets Ord sin traditionsenliga minneskväll. Huvudtalare var Eva Grossman, som berättade om sin mormors upplevelser i getton och koncentrationsläger..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Fullsatt i biosalongen vid premiär av ny svensk väckelsefilm

När den väckelsehistoriska spelfilmen Barfota rop hade biopremiär i lördags var det med stor förväntan i luften. – Jag blev väldigt berörd, säger Marie Frändefors, en av många som hade sökt sig till Kungälv för att se filmen..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Förintelseöverlevare talade inför riksdagen

Såväl ett ögonvittne som statsministern talade när riksdagen mindes Förintelsens offer. Och under torsdagen framträdde Israels president inför Europaparlamentet..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Döljer haverikommissionen sanningen om Estonia?

Var det ett lossnat bogvisir som fick Estonia att sjunka eller finns det andra förklaringar? Det är huvudfrågan i veckans avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist har en bestämd syn i frågan, men får mothugg av programledaren Sara Andersson..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Upptagen Kristersson prioriterade att lyssna till Förintelse-överlevare

För andra gången i historien valde på torsdagen en statsminister att delta i riksdagens minnesstund för Förintelsens offer. – Vi ser antisemitism i så många olika former, sade Ulf Kristersson till Världen idag efter samlingen där överlevaren Ruth Berlinger vittnade om sina skräckfyllda minnen från andra världskrigets förföljelser mot judar..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Upptagen Kristersson valde att prioritera överlevare

För andra gången i historien valde på torsdagen en statsminister att delta i riksdagens minnesstund för Förintelsens offer. Där talade också Ruth Berlinger, en av de sista överlevarna från Förintelsen som, i likhet med Ulf Kristersson varnade för antisemitismen. – Vi ser antisemitism i så många olika former, sade Kristersson till Världen idag efter samlingen..

Världen Idag - 10 timmar sedan

PM Nilsson lämnar efter turerna kring ålfisket

Statsminister Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson lämnar sitt uppdrag efter ålfiskeskandalen, skriver han själv i ett inlägg på Facebook. Kristersson säger sig ha förståelse för beslutet men beklagar att Nilsson försvinner ur kretsen..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Bön är motorn i snabbväxande Stockholmskyrka

I församlingen IMC andas varje del av verksamheten bön, från barn och ungdomar till vuxna. – Om bön är en pelare så är en annan evangelisation, säger Hector Alarcon, som är en av församlingens pastorer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.