SR > Nyheter

Friday, 03 February, 07:17

SR - 07 dec 22 kl. 06:29

Ekot på en minutI USA tog Demokraterna den sista senatsplatsen i en andra valomgång i delstaten Georgia efter höstens mellanårsval. Därmed utökar Demokraterna sin majoritet i senaten.Simkunnigheten bland grundskolans elever minskar. Sju procent av eleverna i sjätteklass klarar inte simma 200 meter.Argentinas vicepresident Cristina Fernández de Kirchner döms mot sitt nekande, till sex års fängelse för korruption.
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
USA, Demokraterna, Georgia, Cristina Fernández, Kirchner, Sverige, Jakob Forssmed

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekotpå en , minut

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Misstänkt kinesisk spionballong flyger över USA

En misstänkt kinesisk spionballong, flyger sedan ett par dagar över den amerikanska kontinenten. Ballongen flyger på 30 000 meters höjd, högt ovanför vanligt trafikflyg.USA:s försvarshögkvarter Pentagon har avrått från att skjuta ner ballongen, som då skulle kunna orsaka stora skador på marken.

SR - 45 minuter sedan

Ekot på en minut

En explosion skedde tidigt imorse i en trappuppgång i centrala Göteborg. Flera fönsterrutor ska ha gått sönder, men det finns inga uppgifter om personskador. Gatan har spärrats av och polisens bombskydd har kallats till platsen.

SR - 1 timme sedan

Kolförbud ger bättre luft i Delhi

Luften i Delhi, en av världens mest förorenade huvudstäder håller sakta på att bli bättre. Anledningen är bland annat ett nyligen infört förbud mot att bränna kol i industrier runt mångmiljonstaden, samtidigt som bönder kan sälja sina skörderester som biobränsle, istället för att bränna upp dem.Så kallad svedjebränning bidrar till att kraftigt försämra luftkvaliteten i Delhi under vintern.

SR - 1 timme sedan

Experter: Tar minst ett år för ukrainska piloter att lära sig Gripen

Det tar tid från ett beslut att skicka Gripen till Ukraina till dess att ukrainska piloter skulle kunna börja använda planet där – om det skulle bli aktuellt.Lång utbildning krävs om piloterna ska kunna flyga planet men också anfalla mål och ha koll på omgivning, enligt Per Hård af Segerstad, Försvarshögskolan.Gripen skulle stärka skyddet mot robotattacker och försvåra för rysk trupp..

SR - 1 timme sedan

Historiskt toppmöte med Ukraina – i Kiev

Under fredagen träffas EU:s och Ukrainas ledare för toppmöte – det första sedan kriget startade. Att det sker på plats i Kiev är ett sätt för EU att visa solidaritet. Det kommer det utlovas stöd och samarbete men besked om framtida EU-medlemskap för Ukraina lär dröja..

SR - 4 timmar sedan

"Utlovade åtgärder mot gängkriminaliteten måste snabbas på"

Med anledning av den pågående våldsvågen i Stockholm höjs nu röster inom regeringspartierna och Sverigedemokraterna att utlovade åtgärder mot gängkriminaliteten måste snabbas på."När det är extraordinära situationer så tror jag att man måste ta en diskussion om vi har vi några möjligheter att speeda på lagföringsprocessen på något sätt", säger Kristdemokraternas rättspolitiske talesperson Torsten Elofsson. På regeringskansliet pågår en översyn kring vilka förslag som är möjliga att forcera, med anledning av läget.

SR - 6 timmar sedan

"USA måste göra mer för att förmå Turkiet att släppa in Sverige och Finland i Nato"

USA måste göra mer för att förmå Turkiet att släppa in Sverige och Finland i Nato. Det kräver nu 29 senatorer i ett brev till USA:s president Joe Biden. Senatorerna, en majoritet demokrater men även republikaner, skriver att den amerikanska kongressen inte kan godkänna Bidens planer på att sälja stridsflygplanet F-16 till Turkiet innan landet har släppt in Sverige och Finland i Nato.

SR - 8 timmar sedan

Busch i möte med Habeck: ”Europa enat om målen – vägarna olika”

I dag mötte energi- och näringsminister Ebba Busch sin tyske kollega, närings- och klimatminister Robert Habeck. Bland annat stod kärnkraften och Europas energiförsörjning på agendan. Ebba Busch nämnde att Sverige har börjat shoppa efter kärnkraft, och att alla aktörer som är villiga att investera i Sverige är välkomna.

SR - 9 timmar sedan

Nya uppgifter kan få Bolsonaro att åtalas – deltog i möte om statskupp

I Brasilien har det kommit nya uppgifter som kan få förre presidenten Jair Bolsonaro åtalad för att ha försökt genomföra en statskupp efter valet, som han förlorade med knapp marginal.Det handlar om en videoinspelning som ex-senator Marcos do Val, en av Bolsonaros närmaste allierade, la ut o sociala medier i morse.Ex-presidenten, som befinner sig i USA sen 30 december, har ansökt om förlängt visum där.

SR - 10 timmar sedan

Imamen till statsministern: Gör som Finland – förbjud koranbränning

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjöd in företrädare för muslimska organisationer, till Sagerska huset under torsdagskvällen.Bakgrunden till mötet var främst den koranbränning som Paludan nyligen genomförde och som väckt starka reaktioner hos muslimer i många länder.En av de inbjudna, imamen Salahuddin Barakat, pekade på Finland som exempel på att yttrandefrihet kan förenas med förbud mot koranbränning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.