SvD > Nyheter

Friday, 01 March, 22:00

SvD - 07 dec 22 kl. 05:41

Snurrigt att USA-hjul fick namn efter ParisNär ingenjören George Ferris uppfann en ny åkattraktion till världsutställningen i Chicago, gjorde han det med målsättningen att bräcka den franska huvudstaden. Ändå kom hans skapelse att få namnet pariserhjul..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA, Paris, George Ferris, Chicago

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snurrigtatt , USA-hjulfick , namnefter , Paris

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Kritiken från väst ökar efter ”blodbadet” i Gaza

Över hundra personer dog i samband med att en hjälpkonvoj nådde Gaza stad i torsdags. Flera västledare fördömer nu det man de kallar ett ”blodbad” i Gaza och kräver svar. Sviktar det västliga stödet för Israel?.

SvD - 1 timme sedan

Lägre risk för hjärtat efter vaccindos tre

Risken för att drabbas av hjärtmuskelinflammation i samband med covidvaccination är lägre efter en påfyllnadsdos än efter de två grundläggande doserna, visar en ny studie..

SvD - 1 timme sedan

Kates frånvaro skapar oro i Storbritannien

Spekulationer om prinsessan Kates frånvaro från offentligheten och kung Charles III:s cancerdiagnos skapar oro bland britterna för vem som ska representera det brittiska kungahuset..

SvD - 2 timmar sedan

”Begränsa Tiktok kraftigt i Europa”

Tiktok utgör en perfekt spridnings­källa för desinformation och påverkans­kampanjer. Mer behöver göras för att försvara Europa mot den säkerhetsrisk som appen utgör, skriver Simona Mohamsson, L..

SvD - 2 timmar sedan

Är vi fortfarande spiritister innerst inne?

För drygt 100 år sedan var spiritism och privata seanser högsta modet – inte minst i Stockholms kulturkretsar. En ny avhandling finner en förklaring i den framväxande polariseringen mellan vetenskap och religion. I dag rapporteras åter om en utbredd andetro..

SvD - 2 timmar sedan

Sverige undgår FN-kritik för koranbränningar

Det rättsliga skyddet för religionsfrihet fungerar bra i Sverige. Men landet står inför stora utmaningar vad gäller intolerans mot och mellan religiösa grupper, slås fast i en ny FN-rapport..

SvD - 3 timmar sedan

Supporter: Tänker bara på att Olsson ska bli frisk

I danska staden Herning ägnar FC Midtjyllands supportrar sina tankar åt Sveriges landslagsmittfältare Kristoffer Olssons hälsotillstånd. Fotbollen är just nu av sekundär betydelse.– Man tänker bara på att han ska bli frisk, säger supportern Klasse till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.