Världen Idag > Nyheter

Friday, 03 February, 08:06

Världen Idag - 06 dec 22 kl. 19:00

Dödshjälp lyfts fram i reklamfilmSom en del av en reklampkampanj om skönhet lyfter ett kanadensiskt företag fram dödshjälp. Nu möts de av hård kritik..
Läs mer på Världen Idag
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödshjälp, lyftsfram i , reklamfilm

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Alingsåsbor reste ett ”bönealtare” mitt i staden

Människor från alla församlingar i Alingsås beslöt gå samman för att be för staden. Nu, nästan sju år senare, vittnar de om en rad bönesvar på både strategisk och personlig nivå. – Vi fortsätter outtröttligt, uthålligt och ihärdigt, för att Bibeln säger så, säger Gunnel Emgård, en av ledarna..

Världen Idag - 1 timme sedan

”Abortdoula” berättar om kvinnors känslor vid aborter: ”Sorg”

– Det är liv och död, det är existentiellt, berättade abortdoulan Anna Tallwe i TV4 nyligen om hur de kvinnor hon har kontakt med kan känna inför, under och efter en abort..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i historien och se hur tidigare generationer hanterat tider av betryck och förföljelse. Det märkliga är att kyrkans tycks vara som starkast just under svåra tider. Sämst tycks Kristi kyrka ha mått, sett i det långa perspektivet, när hon dansat alltför nära maktens och de världsliga krafternas förföriska armar.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Bästsäljande bok om intelligent design översatt till svenska

Timoteus förlag har nyligen gett ut en svensk översättning av The Signature of the Cell (Signaturen i cellen), vars engelska originalupplaga skrevs av amerikanen Stephen Meyer 2009. Meyer är fil dr i vetenskapshistoria och vetenskapsfilosofi från Cambridge, och sedan många år verksam inom Discovery Institute i Seattle, USA. Han är den kanske mest kände företrädaren för Intelligent design (ID)-rörelsen, som växte fram i USA i slutet 1980- och början av 1990-talet.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt elva år långa styre, framstår sammanhållningen av det allt spretigare, tidigare så dominerande partiet på landsbygden, att bli den största utmaningen.  För den, med Demiriks egna ord om sig själv, ”kulturelle muslimen och stolte medlemmen i Svenska kyrkan” väntar en svår uppgift att vända det sviktande opinionsstödet. Hur ska man förena värderingsliberala och vänsterlutande akademiska storstadskvinnor med landsbygdens värdekonservativa företagare och män som står nära KD, M och SD?

Världen Idag - 12 timmar sedan

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att avskaffa helgdagen som kallas Store bededag (stora bönedagen). Nu visar en opinionsundersökning att danska S tappar stort. Det är dock oklart om det finns något samband med den slopade bönedagen..

Världen Idag - 13 timmar sedan

S ledning om påstådd kupp: ”Finns ingenting att ta på”

I helgen röstades S-ledaren i Botkyrka bort av bland andra 23 nya partimedlemmar. Trots den anmärkningsvärda ökningen av antalet nya medlemmar menar Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin att inget konkret pekar på substans i uppgifterna om kupp med koppling till kriminalitet. – Säg till oss vilka det är, säger Baudin..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Tidigare våldtäktsman bytte kön – sattes i kvinnofängelse

Det stormar kring Skottlands försteminister Nicola Sturgeon vars nationalistparti driver på för en transliberal politik. När våldsbrottsdömda biologiska män, som sedan bytt kön, började placeras på kvinnofängelser blev kritiken till sist för stor. Förflyttningarna har pausats, men Sturgeon anser inte att hon har något att be om ursäkt för..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Säpo: Aktionerna mot Turkiet kan leda till terrordåd i Sverige

Sverige pekas ut som ett legitimt mål för terrorattacker. Terrorhotnivån har inte höjts, men enligt Säpo kan den senaste tidens händelser vara hotdrivande..

Världen Idag - 18 timmar sedan

I Barfota rop blir dåtid till inspiration i nutid

Den som letar efter kristna filmer får ofta leta länge. Den som letar efter svensk kristen film letar oftast förgäves. Men film har blivit ett media som använts allt oftare även i missionssyften, och kanske är den svenska filmen Barfota rop ett första steg mot det även här i Sverige?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.