SVT > Inrikes

Wednesday, 28 February, 13:55

SVT - 05 dec 22 kl. 09:39

Uppgifter: Regeringen vill göra det straffbart att rekrytera ungaRegeringen vill göra det straffbart att involvera unga i brott, erfar Ekot. Man vill även gå vidare med förslaget att gängkriminella ska kunna dömas till högre fängelsestraff än maxstraffet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Regeringenvill , göradet , straffbartatt , rekrytera, unga

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 okt 23 kl. 10:47

HD tar inte upp målet – domen mot Macchiarini står fast

Högsta domstolen har beslutat att inte ge prövningstillstånd i målet där kirurgen Paolo Macchiarini dömdes för tre fall av grov misshandel, enligt ett pressmeddelande. Därmed står hovrättens dom på 2,5 års fängelse kvar..

SVT - 30 okt 23 kl. 09:46

Kronofogden: Ungas skulder fortsätter att öka

Skuldberget växer för unga. Enligt nya siffror från Kronofogden har skulderna för personer upp till 25 år överstigit 1,7 miljarder kronor i år. – Det är ingen bra start på vuxenlivet att ha skulder hos Kronofogden, säger Davor Vuleta på Kronofogden till Ekonomibyrån..

SVT - 30 okt 23 kl. 09:29

Störningar hos Tele2

Operatören Tele2 har sedan i går kväll vissa störningar i sitt nät. Det gäller röstsamtal över 4G-nätet, uppger företaget för TT..

SVT - 30 okt 23 kl. 07:47

Strejkhotet mot Klarna växer

Konflikten mellan facken och Klarna växer. Även Akademikerförbundet SSR varslar nu om stridsåtgärder mot betaltjänstföretaget i sympati med facken Unionen och Sveriges Ingenjörer..

SVT - 30 okt 23 kl. 05:49

Nya regler för arbetskraftsinvandrare – tusentals gästarbetare påverkas

Från och med den 1 november börjar de nya reglerna för arbetskraftsinvandring att gälla i Sverige. Då krävs en lön på minst 80 procent av medianlönen, alltså 27 360 kronor, för att beviljas arbetstillstånd i Sverige om man kommer från ett land utanför EU. – Lyckan får vänta, säger 38-åriga Samantha Landingin som kom från Filippinerna till Sverige för ett städjobb i våras..

SVT - 29 okt 23 kl. 23:06

Elpriset kan höjas med 20 procent

Nästa år införs nya EU-regler som ska öka tillgången på el i Europa. Men modellen kommer leda till att svenska hushåll får ökade elpriser, i vissa fall med uppemot 20 procent. Det visar en kartläggning från Svenska kraftnät..

SVT - 29 okt 23 kl. 22:59

Varning för snöfall

På måndag kväll väntas det komma kraftiga snöfall över västra och inre Svealand. SMHI har utfärdat orange varning, vilket kan innebära fara för allmänheten..

SVT - 29 okt 23 kl. 21:20

Oro för ökad antisemitism: ”Extremt grovt språkbruk”

I spåren av kriget mellan Israel och Hamas så har hotbilden mot judar i Sverige förvärrats. Det menar polisen. – Vi bedömer situationen som allvarlig, säger Per Engström, kommenderingschef på Noa..

SVT - 29 okt 23 kl. 20:30

Batterifabriken tog paret från Brasilien till Skellefteå

Industrisatsningen i norr skapar arbetstillfällen – men att få folk att flytta dit är svårt. Ett undantag är Mario och Helda Freitas som flyttade långt. – I grund och botten såg vi en bra möjlighet att förändra våra liv och uppleva nya kulturer, säger Mario Freitas till SVT:s Agenda..

SVT - 29 okt 23 kl. 20:27

Carl Bildt får uppdrag av regeringen – ska se över underrättelsearbete

Den förre statsministern Carl Bildt (M) har fått i uppdrag av regeringen att göra en översyn av den svenska underrättelseverksamheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.