SVT > Inrikes

Wednesday, 19 June, 02:36

SVT - 05 dec 22 kl. 05:53

Socialstyrelsen ratar Tiktok: ”Vi gör bäst nytta i vår egen kanal”Rykten och felaktiga föreställningar som rör socialtjänstens arbete är i sig inget nytt, enligt Annika Öquist på Socialstyrelsen. Men LVU-kampanjen och dess spridning har förvärrat problemen.  – Det går så snabbt och att det är så viralt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tiktok, Annika Öquist, Socialstyrelsen, LVU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialstyrelsen, ratar, TiktokVi , gör, bäst, nyttai vår , egen kanal

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Knutson om SD: ”Finns en rad olika förklaringar till att det gick dåligt”

I en första intervju efter besvikelsen i EU-valet vill Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson inte spekulera om orsaken till resultatet. SVT:s Mats Knutson ser däremot flera punkter som kan orsakat partiets nedgång..

SVT - 5 timmar sedan

Jimmie Åkesson (SD) i första intervjun efter besvikelsen i EU-valet

Sverigedemokraterna backade med drygt två procentenheter i valet till Europaparlamentet. Det är första gången SD går bakåt i ett val. Partiledaren Jimmie Åkesson intervjuas nu för första gången efter valet i Aktuellt med start 21.

SVT - 7 timmar sedan

Regeringen går vidare med omgjord ”chat control”

Regeringen ställer sig bakom det omstridda EU-förslag som kommit att kallas för ”chat control”, med syfte att förebygga övergrepp mot barn. Förslaget får nu brett stöd bland svenska partier – efter att innehållet gjorts om. ”Nu bedömer vi att viktiga steg har tagits”, skriver justitieminister Gunnar Strömmer (M)..

SVT - 8 timmar sedan

Spelet bakom fångutväxlingen – de avgörande timmarna

In i det sista var regeringen orolig för att bli lurad av regimen i Iran. För att undvika ett scenario där Hamid Noury släpptes utan motprestation samlades ett antal ministrar på lördagen – för ett unikt beslut..

SVT - 10 timmar sedan

Mutmisstänkt chef på Sida släpps ur häktet

Den chef på biståndsmyndigheten Sida som häktades i maj, misstänkt för bland annat grovt mutbrott, släpps ur häktet meddelar Åklagarmyndigheten. Misstankarna om brott kvarstår dock..

SVT - 11 timmar sedan

Djalalis ord till Kristersson inifrån fängelset i Iran

Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Evinfängelset i Iran vänder sig nu direkt till statsminister Ulf Kristersson. – Du lämnade mig här hjälplös, säger han i en ljudinspelning..

SVT - 17 timmar sedan

Regeringens kärnkraftssamordnare: ”Får vi inte ner priset blir det inga nya kärnkraftverk”

Regeringens nya kärnkraftssamordnare Carl Berglöf har siktet inställt på nya reaktorer, men en viktig detalj riskerar att sätta käppar i hjulet för Tidöpartiernas energipolitik: priset. – Får vi inte ned kostnaderna är det inte säkert att det blir någonting, säger Berglöf..

SVT - 17 timmar sedan

Johan Floderus: ”Jag är äntligen en fri man”

Johan Floderus uttalar sig för första gången sedan han landade i Sverige efter att ha suttit fängslad i Iran. – Jag vill tacka alla som har gjort det här möjligt, säger han i ett uttalande från familjen..

SVT - 21 timmar sedan

18 juni: Nattens nyheter

SVT - Igår: 23:38

Kritiken mot fångutväxlingen med Iran: Utsätter alla andra svenskar för risk

Fångutväxlingen mellan Sverige och Iran fortsätter att väcka hård kritik. Debattören Dana Pourkomeylian understryker att frågan är komplicerad, men anser samtidigt att Sverige borde ha hållit kvar Hamid Noury i fängelse. – Man har svikit de tusentals familjer och de tusentals offer som blev massakrerade i Iran av Hamid Nourys hand, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.