SVT > Inrikes

Tuesday, 26 September, 08:41

SVT - 05 dec 22 kl. 05:53

”Abou Anwar” uppmanade pappa att bli martyr – försvarar hårda retorikenI en uppmärksammad video på Tiktok har han uppmanat en pappa att ta tillbaka sina barn – eller dö ”som martyr”. När SVT Nyheter träffar mannen, som i sociala medier kallar sig ”Abou Anwar”, hävdar han att han har blivit missförstådd..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anwar, Tiktok, SVT Nyheter, Abou Anwar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abou, Anwar, uppmanade, pappaatt bli , martyr, försvarar, hårda retoriken

Fler nyheter från SVT

SVT - 05 dec 22 kl. 09:48

Räddningstjänsten: Hesa Fredrik-tutor stjäls

På flera platser i landet syns en trend där Hesa Fredriks tutor blir stulna. En hårt drabbad kommun är Ljusdal, där hela sju tutor blivit stulna. Och minst en av dessa har kopplats till ljudanläggningen i en A-traktor.

SVT - 05 dec 22 kl. 09:39

Uppgifter: Regeringen vill göra det straffbart att rekrytera unga

Regeringen vill göra det straffbart att involvera unga i brott, erfar Ekot. Man vill även gå vidare med förslaget att gängkriminella ska kunna dömas till högre fängelsestraff än maxstraffet..

SVT - 05 dec 22 kl. 08:14

SBAB höjer och sänker boräntor

Storbanken SBAB höjer tremånadersräntan för bolån med 0,4 procentenheter. Listräntan ligger nu på 3,77 procent..

SVT - 05 dec 22 kl. 07:30

I januari kommer chocken – elräkningen väntas bli mångdubbel

I januari kommer den – elräkningen som är mångdubbelt större än nu i december. Elbolaget God El har räknat på hur mycket vintermånaderna kan kosta svenska hushåll..

SVT - 05 dec 22 kl. 07:29

Julia Agha om påverkanskampanjen mot svenska myndigheter

SVT Nyheter har kartlagt desinformationskampanjen som påstått att socialtjänsten kidnappar barn. Den senaste tiden har den tagit fart på nytt. Julia Agha är vd på den arabiskspråkiga nyhetssajten Alkompis som vänder sig till utrikesfödda som bor i Sverige.

SVT - 05 dec 22 kl. 06:03

Gjorde Brazilian butt lift – hamnade på akuten: “Det luktade död”

Drömmen om den ”perfekta” kroppen tog Sara till Turkiet för att genomgå operationen Brazilian butt lift. Men kort efter att hon kommit hem fördes hon med ambulans till akuten – och tillståndet var kritiskt. – Det var så många som livesände på sociala medier om sina operationer och allt verkade gå så bra.

SVT - 05 dec 22 kl. 06:04

Billiga priser och paketresor – här wallraffar SVT i skönhetsturismen

SVT:s Dokument inifrån ville undersöka hur det går till att boka kirurgiska ingrepp på någon av klinikerna i Turkiet. Efter ett par telefonsamtal och att ha skickat en mobilfilm av sig själv erbjöds SVT:s researcher en fettsugning och en Brazilian butt lift, trots att hon först bedömdes ha för lite fett..

SVT - 05 dec 22 kl. 05:53

Desperata föräldrar och extrema röster i enad kamp mot socialtjänsten

Desinformationskampanjen mot socialtjänsten har tagit ny fart – nu genom aktörer baserade i Sverige. Tonen har samtidigt hårdnat, med anspelningar på terrorhot och martyrskap. I sociala medier har desperata föräldrar och mer extrema röster funnit varandra i ett löst sammansatt nätverk, där de hjälper varandra att få genomslag för sina budskap..

SVT - 05 dec 22 kl. 05:53

Socialstyrelsen ratar Tiktok: ”Vi gör bäst nytta i vår egen kanal”

Rykten och felaktiga föreställningar som rör socialtjänstens arbete är i sig inget nytt, enligt Annika Öquist på Socialstyrelsen. Men LVU-kampanjen och dess spridning har förvärrat problemen.  – Det går så snabbt och att det är så viralt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.