News55 > Nyheter

Friday, 03 February, 07:54

News55 - 01 dec 22 kl. 07:13

Dangarembga och Carson hedras i StorbritannienTsitsi Dangarembga och Anne Carson är två av de författare som nu hedras av Storbritanniens äldsta litterära sällskap, Royal society of literature, skriver The Guardian. De tilldelas det nya priset RSL International Writers programme, som lyfter fram hu. .
Läs mer på News55
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Carson, Storbritannien, Dangarembga, Anne Carson, Storbritanniens, The Guardian, RSL International Writers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dangarembgaoch , Carson, hedrasi , Storbritannien

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Ökad orderingång för Skanska

Skanska gjorde en rörelsevinst på 3 530 miljoner kronor för fjärde kvartalet, jämfört med vinsten på 3 627 miljoner kronor samma period året före. Byggkoncernens intäkter sjönk från 44,4 miljarder till 40,4 miljarder kronor. Orderingången från byggverks….

News55 - 30 minuter sedan

Svaga USA-rapporter kan dämpa börsglädjen

Efter gårdagens glädjerus – i dag väntas börshandeln bli lugnare när börserna i Europa öppnar på morgonen, indikerar förhandeln på IG Markets. Stockholmsbörsen rusade fyra procent i går, i spåren av räntebeskeden från amerikanska Fed och Europeiska cent….

News55 - 1 timme sedan

Bussolycka i Hörby – fyra allvarligt skadade

Fyra personer har skadats allvarligt då en buss kört av vägen på E22 utanför Hörby, skriver polisen på sin hemsida. Ytterligare sju är lindrigt skadade. Bussen hade totalt 22 passagerare.

News55 - 1 timme sedan

Fyra allvarligt skadade i bussolycka i Hörby

Fyra personer har skadats allvarligt då en buss kört av vägen på E22 utanför Hörby, skriver polisen på sin hemsida. Ytterligare sju är lindrigt skadade. Bussen hade totalt 22 passagerare.

News55 - 1 timme sedan

Barn klarar sig bra när föräldrar blir uppsagda

Lägre inkomst, sämre hälsa och högre risk för skilsmässa. Att en förälder förlorar jobbet på grund av en arbetsplatsnedläggning har flera negativa konsekvenser. Särskilt om det är mamman.

News55 - 1 timme sedan

Seger nära comeback: “VM en målsättning”

Caroline Seger är tillbaka i träning och drömmer om en VM-sommar på andra sidan jordklotet. Det gäller även om hon inte får en plats i nästa veckas landslagstrupp. – Det är klart att VM är en målsättning i sig.

News55 - 1 timme sedan

Tonvis med svenska sopor skulle dumpas i Asien

Förra året stoppade Tullverket drygt 1 043 ton miljöfarligt avfall från att exporteras till länder i Asien och Afrika. Det är en kraftig ökning från 2021 då 627 ton stoppades. Tillsammans med de ansvariga länsstyrelserna hade Tullverket förra året 71 är….

News55 - 2 timmar sedan

Nick Kyrgios erkänner misshandel – slipper dom

Den australiska tennisstjärnan Nick Kyrgios erkänner att han misshandlat sin tidigare flickvän under en rättegång i Canberra, rapporterar ABC News. Men trots erkännandet beslutade domstolen senare under fredagens förhandling att lägga ner åtalet mot Kyr….

News55 - 1 timme sedan

Uppgifter om kuppmöte tynger Bolsonaro

En brasiliansk senator hävdar att en nära allierad till landets tidigare president Jair Bolsonaro försökte få honom att medverka i en komplott för att ogiltigförklara förra årets presidentval. I en inspelning publicerad av den brasilianska tidskriften V….

News55 - 2 timmar sedan

Nya bränslet – vanliga metaller

Snart kan uppvärmning med hjälp av metaller bli verklighet – helt utan koldioxidutsläpp. I Nederländerna har man redan börjat att brygga öl med energi från just metallförbränning. Kan man förbränna annat än fossila bränslen för att få ner koldioxidutslä….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.