Världen Idag > Nyheter

Saturday, 04 February, 00:22

Världen Idag - 01 dec 22 kl. 00:00

Jesus är Faderns härold sänd till en mörk världVi glömmer lätt att Jesus spenderade cirka 90 procent av sitt liv i det fördolda. Efter de storslagna texterna om tiden före, under och strax efter Jesu födelse ”tystnar” Bibeln om Jesu liv med två undantag för tolvåringsbesöket i templet och ytterst sparsam info om Jesu livsomständigheter när han växte upp i Nasaret. Kanske kan han även här få vara en själavårdande förebild för oss? I en tid då hela världen skriker ut att vi ständigt ska exponera allt om våra liv, inklusive att samla så många likes som möjligt, så ger vår Mästares liv kanhända en ledtråd? Kanske kan Jesu långa tid undangömd från ”strålkastarljuset” få vara en fingervisning från ovan om att Herren själv kan vilja ge oss långa föreberedelsetider, där vi får söka Herren och
Läs mer på Världen Idag
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Faderns, Jesus, Jesu, Bibeln, Nasaret, Mästares, Herren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jesusär , Faderns, härold, sändtill en , mörk, värld

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har försteministern Nicola Sturgeon och hennes parti SNP dock åkt på flera bakslag. Den inslagna färden tycks på god väg att vingla ner i diket.

Världen Idag - 15 minuter sedan

Trött på att vara den stränga föräldern, vad ska jag göra?

Jag och min man har olika syn på barnuppfostran. Han är väldigt mjuk, nästan mesig, och säger sällan ifrån. Det känns som att jag alltid måste ta rollen som den stränga och tråkiga föräldern.

Världen Idag - 15 minuter sedan

Än i dag fortsätter Gud att tala

”Så säger Herren Gud” står det i den gammaltestamentliga texten från Hesekiel denna dag. Tiden är den babyloniska fångenskapen och Gud vill ge hopp och vägledning i en tid av nationell förnedring. I Gamla testamentet hör vi ofta hur Gud talar till enskilda personer.

Världen Idag - 15 minuter sedan

Korruption och kriminella i politiken

I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och placering – på elva år, som näst sämsta land i Norden. Framför allt pekar granskningen på tilltagande problem med bristande ärlighet och öppenhet inom offentliga inköp och upphandlingar, inte minst i kommunerna. Utvecklingen går tveklöst i fel riktning, från en tidigare mycket tillfredsställande nivå.

Världen Idag - 5 timmar sedan

300 skolelever fick lyssna till överlevare av Förintelsen

300 skolelever från sex skolor i Helsingborg fick på tisdagen lyssna till ​Michael ben Menachem, en av våra sista överlevande efter Förintelsen. – Tårarna bara rann hela tiden, sade Julia, som var en av många märkbart berörda elever i samlingen..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Naivt Sverige lätt byte för kriminella?

Är det slut med det ”gamla” Sverige där bidragssystemet byggde på tillit? Det är en av frågorna som diskuteras i Veckans nyheter med anledning av den misstänkta kuppen mot S i Botkyrka. Övriga ämnen som tas upp är Aftonbladets ”besatthet” av Ebba Busch, läraren som fick sparken efter att ha tagit tag i en elev och huruvida det krävs tro för att få bönesvar..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Regeringen vill göra det förbjudet att delta i terrorgrupp

Regeringen går vidare med en lagrådsremiss för att kriminalisera deltagande i terrororganisation. – Det råder ingen tvekan om att PKK klassas som en terroristorganisation, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M)..

Världen Idag - 12 timmar sedan

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars tillträder Ölmstads-pastorn Jakob Winberg sin nya roll, något han ser fram emot med både glädje och ödmjukhet..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Förslag: Fler timmar i förskola trots överfulla barngrupper

Förskolenämnden i Göteborg öppnar nu för att utreda ett förslag om att barn till föräldralediga ska ha rätt till dubbelt så många timmar i förskolan som nu. Samtidigt skjuter ohälsan bland förskolepersonal i Sverige i höjden..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Alingsåsbor reste ett ”bönealtare” mitt i staden

Människor från alla församlingar i Alingsås beslöt gå samman för att be för staden. Nu, nästan sju år senare, vittnar de om en rad bönesvar på både strategisk och personlig nivå. – Vi fortsätter outtröttligt, uthålligt och ihärdigt, för att Bibeln säger så, säger Gunnel Emgård, en av ledarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.