Världen Idag > Nyheter

Saturday, 04 February, 01:18

Världen Idag - 01 dec 22 kl. 00:00

Avtal förändrar inte hundra år av antisemitisk propaganda”Havet är samma hav och araberna är samma araber”, sade Israels före detta premiärminister Yitzhak Shamir 1996 efter Osloavtalet. Med havet menade han det Medelhav som arabiska ledare ofta sade att de skulle slänga judarna i. När nu fotbolls-VM pågår i Qatar håller israeliska journalister på plats på att lära sig just detta. Alla araber tycker förstås inte likadant, men om israelerna hade en bild av att Abrahamavtalen medfört någon större generell förändring i arabers syn på judar och Israel, är det nog dags att tänka om. Abrahamavtalen slöts hösten 2020, då Donald Trump förhandlade fram dem mellan Israel och Förenade arab­emiraten, Bahrain, Marocko respektive Sudan.
Läs mer på Världen Idag
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Israels, Yitzhak Shamir, Osloavtalet, Medelhav, VM, Qatar, Abrahamavtalen, Israel, Donald Trump, Förenade, Sudan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avtal, förändrarinte , hundraår av , antisemitisk, propaganda

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har försteministern Nicola Sturgeon och hennes parti SNP dock åkt på flera bakslag. Den inslagna färden tycks på god väg att vingla ner i diket.

Världen Idag - 1 timme sedan

Trött på att vara den stränga föräldern, vad ska jag göra?

Jag och min man har olika syn på barnuppfostran. Han är väldigt mjuk, nästan mesig, och säger sällan ifrån. Det känns som att jag alltid måste ta rollen som den stränga och tråkiga föräldern.

Världen Idag - 1 timme sedan

Än i dag fortsätter Gud att tala

”Så säger Herren Gud” står det i den gammaltestamentliga texten från Hesekiel denna dag. Tiden är den babyloniska fångenskapen och Gud vill ge hopp och vägledning i en tid av nationell förnedring. I Gamla testamentet hör vi ofta hur Gud talar till enskilda personer.

Världen Idag - 1 timme sedan

Korruption och kriminella i politiken

I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och placering – på elva år, som näst sämsta land i Norden. Framför allt pekar granskningen på tilltagande problem med bristande ärlighet och öppenhet inom offentliga inköp och upphandlingar, inte minst i kommunerna. Utvecklingen går tveklöst i fel riktning, från en tidigare mycket tillfredsställande nivå.

Världen Idag - 6 timmar sedan

300 skolelever fick lyssna till överlevare av Förintelsen

300 skolelever från sex skolor i Helsingborg fick på tisdagen lyssna till ​Michael ben Menachem, en av våra sista överlevande efter Förintelsen. – Tårarna bara rann hela tiden, sade Julia, som var en av många märkbart berörda elever i samlingen..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Naivt Sverige lätt byte för kriminella?

Är det slut med det ”gamla” Sverige där bidragssystemet byggde på tillit? Det är en av frågorna som diskuteras i Veckans nyheter med anledning av den misstänkta kuppen mot S i Botkyrka. Övriga ämnen som tas upp är Aftonbladets ”besatthet” av Ebba Busch, läraren som fick sparken efter att ha tagit tag i en elev och huruvida det krävs tro för att få bönesvar..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Regeringen vill göra det förbjudet att delta i terrorgrupp

Regeringen går vidare med en lagrådsremiss för att kriminalisera deltagande i terrororganisation. – Det råder ingen tvekan om att PKK klassas som en terroristorganisation, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M)..

Världen Idag - 13 timmar sedan

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars tillträder Ölmstads-pastorn Jakob Winberg sin nya roll, något han ser fram emot med både glädje och ödmjukhet..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Förslag: Fler timmar i förskola trots överfulla barngrupper

Förskolenämnden i Göteborg öppnar nu för att utreda ett förslag om att barn till föräldralediga ska ha rätt till dubbelt så många timmar i förskolan som nu. Samtidigt skjuter ohälsan bland förskolepersonal i Sverige i höjden..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Alingsåsbor reste ett ”bönealtare” mitt i staden

Människor från alla församlingar i Alingsås beslöt gå samman för att be för staden. Nu, nästan sju år senare, vittnar de om en rad bönesvar på både strategisk och personlig nivå. – Vi fortsätter outtröttligt, uthålligt och ihärdigt, för att Bibeln säger så, säger Gunnel Emgård, en av ledarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.