DI > Ekonomi

Monday, 30 January, 21:19

DI - 30 nov 22 kl. 17:38

USA:s finansminister vill se reglering kring kryptovalutorUSA:s finansminister Janet Yellen sade på onsdagen att turbulensen på kryptomarknaden inte har spillt över till banksektorn. .
Läs mer på DI
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
USA, Janet Yellen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, finansministervill se , regleringkring , kryptovalutor

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hushållen blåsta – nu är det hög tid att tänka om

För ett år sedan var Riksbankens budskap att räntan kommer att vara noll procent till mitten av år 2024. Sedan bjöd Stefan Ingves på historiska höjningar och hushållen som litat på centralbankens prognos fick ta smällen. Med en ny kapten på skutan är det dags att tänka om.

DI - 30 minuter sedan

”Man tjänar inte så jättemycket kosing på det”

En knarkande häxa, livsöden, gråa utomjordingar, psykedeliska och visuellt tilltalande bilder. Det lilla förlaget Lystring har fått 1 miljon kronor i stöd av EU för att göra coffee table-böcker av vuxenserier: ”Det blir en helt annan nivå på det hela”, säger Fredrik Jonsson som driver förlaget. .

DI - 1 timme sedan

Pagrotsky tydlig: Ingen bra idé med euron i Sverige

Den svaga kronan har aktualiserat frågan om ett svenskt deltagande i euro- samarbetet. Under måndagens Börskoll gästade det tidigare statsrådet och den för detta vice riksbankchefen, Leif Pagrotsky, studion för att tala om ämnet. .

DI - 1 timme sedan

Nedgången tilltar på Wall Street – Tesla faller tungt

Nedgången på New York-börsen har utökats under måndagskvällen. Indexen tyngs främst av tydliga fall i teknikjättar som Microsoft, Apple och elbilstillverkaren Tesla..

DI - 1 timme sedan

”Analytikermassage” ger kurskaos på börsen

Genom analytikermassage antyder svenska börsbolag för en liten grupp investerare och analytiker om hur det går. Inte sällan följs samtalen av kraftiga kursrörelser. vilket det finns flera exempel på i närtid.

DI - 1 timme sedan

Danska lösningen på börsgisslet

Trots att det tillkommit ett nästan oräkneligt antal nya regleringar för börsbolag det senaste decenniet förekommer fortfarande analytikermassage. Att fenomenet äger rum visar hur bakvänd börsbolagens kommunikation med marknaden är. En möjlig lösning går att hitta i vårt sydliga grannland..

DI - 1 timme sedan

Placing i Hemnet – största ägaren avser sälja halva innehavet

Det pågår en så kallad placing i Hemnet. Bostadssajtens största ägare, amerikanska General Atlantic, avser sälja cirka 8 miljoner aktier i bolaget, rapporterar Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Turkiets usla ekonomi talar för ja till Sverige

Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget. Detta läge är summan av Rysslands anfallskrig mot Ukraina, att Sverige står utanför Nato, att ett turkiskt godkännande av Sverige drar ut på tiden, att koranbränningen i Stockholm har lett till protester i Turkiet och i andra delar av den muslimska världen..

DI - 1 timme sedan

IF Metall har rätt om utdelningar

För ett par veckor sedan riktade LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson hård kritik mot börsbolagen som i år planerar att öka utdelningen till sina ägare. Han menade att kapitalisterna skor sig på vanligt folk och ”äter löjrom hela dagarna”..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Svenska företag svikna av Tidö-regeringen

Regeringen för en politik som uppenbart varken är borgerlig eller liberal eller företagsvänlig. Nationalisterna sätter staten framför individen, och populistisk retorik framför kompetent leverans, skriver Martin Ådahl ekonomiskpolitisk talesperson Centerpartiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.