SR > Nyheter

Friday, 27 January, 18:30

SR - 30 nov 22 kl. 12:19

Försvarets tur i rättegången mot spionbrödernaRättegången mot de två bröderna som är åtalade för grovt spioneri fortsätter och nu har försvarets sakframställan lagts fram.Enligt åklagarna ska bröderna ha sålt hemliga uppgifter från Försvarsmakten och Säkerhetspolisen till ryska underrättelsetjänsten GRU.Bröderna nekar till brott..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Försvarsmakten, Säkerhetspolisen, GRU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarets, turi , rättegångenmot , spionbröderna

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU kraftsamlar för att ställa ryska krigsförbrytare till rätta

EU kraftsamlar nu för att kunna ställa de ansvariga för misstänkta krigsförbrytelser i Ukraina inför rätta.Och enigheten är stor, säger Sveriges Justitieminister Gunnar Strömmer efter dagens ministermöte.Över 70 000 misstänka krigsbrott har dokumenterats i Ukraina efter Rysslands invasion förra året.

SR - 30 minuter sedan

Svensk ekonomi bättre än väntat

Enligt internationella valutafonden, IMF, ser nedgången i den svenska ekonomin inte ut att bli så stor som man befarat.”Det går bättre än väntat för den svenska ekonomin och den väntade tillbakagången av ekonomin, recessionen, förväntas bli svag”, säger Khaled Sakr, delegationschef på IMF.IMF rekommenderar samtidigt den svenska Riksbanken att fortsätta höja räntan..

SR - 1 timme sedan

Efter kritikstormen mot Eon: Energiministern öppnar för regeländringar

En växande konflikt har blossat upp mellan bostadsbolag och energibolaget Eon, efter att Eon höjt priserna för fjärrvärme med upp till 20 procent.Omkring 200 anmälningar har skickats in till Fjärrvärmenämnden, men Michael Carlsson på bostadsbolaget HSB tror inte att den processen kan leda till något konkret.Energiminister Ebba Busch skriver till Ekot: ”I dagsläget har inte reglering diskuterats, men om rådande ramverk inte fungerar kommer vi behöva ta ställning till om en reglering behövs.

SR - 1 timme sedan

PM Nilsson får inget avgångsvederlag – ”Utgår inte en krona”

PM Nilsson, som i går meddelade att han slutar som statssekreterare efter ålfiskeskandalen, skriver nu på sin Facebooksida att han inte kommer att få något avgångsvederlag efter sin korta tid på posten. ”När man säger upp sig själv, vilket jag gjorde, utgår inte en krona. Så jag är en fri man från och med nu”, skriver han..

SR - 1 timme sedan

Kazeem i Akalla: ”Explosioner varje dag – det är hopplöst”

Våldsvågen i Stockholm tycks fortsätta – senaste dådet skedde i natt i förorten Akalla där en sprängladdning exploderade vid ett flerfamiljshus, alldeles intill en skola.Våldet som drabbat bland annat den här delen av staden har försämrat stämningen här, tycker Kazeem, som bor i området.”Det kan inte vara explosioner och mord varje dag”, säger han..

SR - 1 timme sedan

Imamen efter koranbränningen: ”Visa missnöje på ett fredligt sätt”

I dag hölls den första fredagsbönen i landets moskéer efter Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad förra helgen.Vid Stockholms stora moské var det en lugn stämning, men flera personer sa att de har påverkats av den senaste tidens händelser.Under predikan sa imamen Khalid El Dib till besökarna att om de vill visa sitt missnöje bör de göra det på ett fredligt sätt..

SR - 1 timme sedan

Swedbank drabbad av it-problem

Swedbank har drabbats av it-problem.Många kunder har haft svårt att komma in på bankens hemsida.Just nu undersöker banken vad problemen kan bero på, och försöker avhjälpa det, säger Hannes Mård, presskommunikatör Swedbank..

SR - 2 timmar sedan

IAEA varnar: Iran kan vara på väg att skaffa kärnvapen

FN:s atomenergiorgan IAEA varnar för att Iran kan vara på väg att skaffa kärnvapen.Iran har enligt IAEA-chefen anrikat uran till 60 procents renhet, rapporterar bland annat CNN – och når man 90 procent renhet, kan det användas till att bygga atombomber. Mängden material Iran har, ska räcka till flera bomber.

SR - 2 timmar sedan

Palme: Att åtala Putin är en av EU:s största frågor

Under fredagens ministermöte i Arlanda stad kom beskedet att EU-kommissionen vill inrätta en internationell åklagarkammare.Frågan om att kunna ställa Rysslands president Putin till svars för invasionen av Ukraina, att kunna åtala honom för ett så kallat aggressionsbrott, är en av EU:s mest brännande frågor. Hör Susanne Palme, Ekots EU-kommentator..

SR - 4 timmar sedan

Kravet från EU-länder: Säll Putin till svars

EU-kommissionen planerar att inrätta ett särskilt internationellt åklagarkontor för att utreda misstänkta krigsbrott i Ukraina där bland annat brottsrubriceringar mot Rysslands president Vladimir Putin kan utredas."Det är viktigt att vi står enade", säger justitiekommissionären Didier Reynders från Belgien eftersom EU:s medlemsländer och EU-kommissionen vill kunna lagföra Vladimir Putin.Förutom brottsrubriceringar som krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord, så är en av de största frågorna vilka möjligheter som finns att åtala personer för det som betecknas som själva aggressionsbrottet när det gäller Rysslands invasion av Ukraina, alltså vem eller vilka som fattade själva beslutet om invasionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.