PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 04 February, 00:20

PrivataAffärer - 30 nov 22 kl. 11:05

Inflationen i euroområdet sjönk mer än väntat i novemberVäntat var en preliminär inflation på 10,4 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos. Kärninflationen var oförändrad 5,0 procent, jämfört med i oktober. Väntat var 5,0 procent. För att beräkna estimatet använder Eurostat tidig prisinformation från medlemsländer där sådan är tillgänglig. Träffsäkerheten i estimaten för undergrupperna är lägre än för totalsiffran..
Läs mer på PrivataAffärer
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Trading Economics, Eurostat

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inflationeni , euroområdet, sjönk, merän , väntati , november

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Telia höjer på nytt bredbandspriserna

”Precis som många andra påverkas vi av världsläget med ökad inflation och elkostnader, det innebär att vi behöver justera priset”, skriver Telia i ett mejl till sina kunder. Priset för bredband 250/250 och 100/100 kommer nu att ligga på 599 respektive 549 kronor per månad. Priserna för bredband 500/500 och 1 000/1 000 lämnas oförändrade..

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

USA: Högre jobbsiffra än väntat

Analytikerna förväntade sig 185 000 nya sysselsatta utanför landets jordbrukssektor i januari, enligt Bloombergs sammanställning. Den genomsnittliga timlönen ökade med 0,3 procent i januari jämfört med föregående månad, vilket var i linje med analytikernas förväntningar. På årsbasis landade siffran på 4,4 procent, något högre än förhandsprognosen på 4,3 procent, enligt Bloomberg.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Lista: Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Tabell: Börsens 15 mest blankade aktier. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

/testgraph

Stock Graph Please notice that chart will display on front site only..

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ränteförvaltaren: ”Bättre utgångsläge än på många år”

Under förra året hände något som är högst ovanligt, nämligen att aktier och obligationer föll samtidigt. Sparare som ägde båda tillgångsslagen i en balanserad portfölj pressades därmed på två fronter – tvärtemot idén om att obligationsbenet ska fungera som en krockkudde mot nedgångar på aktiemarknaden.  Men risken för att räntefonder drabbas av en lika stor nedgång i år är betydligt lägre nu, enligt Aktie-Ansvars ränteförvaltare Maria Ljungqvist.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Hemnet: Boprisförväntningarna fortsätter uppåt

Hemnet noterar att den tydliga återhämtningen av prisförväntningarna som vi såg i januari fortsätter i februari, framför allt som ett resultat av att vi nu verkar närma oss slutet på perioden av räntehöjningar från Riksbanken. ”Bostadsmarknaden har startat året piggt på många håll och vi ser också stigande börser vilket är ett tecken på att optimismen i marknaderna börjat komma tillbaka”, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 22 procent med stigande priser de närmaste sex månaderna, jämfört med 14 procent förra månaden.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Evolution fortsätter upp efter rapportrallyt

I ett morgonbrev från Carnegie konstaterar analyshuset att Evolution avslutade 2022 starkt, där Norden presterade något svagare än väntat medan övriga Europa och Asien var de två största bidragsgivarna till Evolutions starka utveckling. Carnegie upprepar sin köprekommendation men höjer riktkursen till 1 460 från 1 400 kronor. Även Deutsche Bank upprepar köp på Evolution-aktien med höjd riktkurs, denna gång från 1 230 till 1 361 kronor.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Hernhag: Fem aktier för en basportfölj

Mikael: Hej Marcus! Vilka fem svenska aktier tycker du bör utgöra basen i en portfölj? Gällande Tele2: Vad tror du om deras svaga kassaflöde, hur pass orolig bör man vara?

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analyshus höjer riktkurserna efter SKF:s rapport

Aktien klättrade under den generellt starka börstorsdagen med 11,6 procent till nästan 212 kronor. På fredagsförmiddagen har aktien sjunkit tillbaka 0,5 procent till 211 kronor. Carnegie har efter rapporten lyft sin riktkurs från 175 till 185 kronor med upprepad behållrekommendation.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Flera sänkta riktkurser för Electrolux efter rapportbesvikelsen

DNB behåller rekommendationen behåll, men sänker riktkursen från 160 till 140 kronor. Trots att Electrolux hade lämnat preliminära siffror för fjärde kvartalets rörelseresultat lyckades bolaget överraska marknaden genom att ge utsikter för 2023 som var en besvikelse, konstaterar DNB. Banken räknar nu med att Electrolux går med förlust i det första halvåret 2023, innan en återhämtning av resultatet tar fart.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.