SR > Nyheter

Thursday, 02 February, 10:17

SR - 30 nov 22 kl. 11:06

Elprisstödet välkomnas av hushållen: ”Det är högst nödvändigt”För att hjälpa hushållen att klara vinterns höga elpriser presenterades under onsdagen ett elstöd. försäkringskassan har fått uppdraget att planera för att börja betala ut stödet i februari. Pengarna kommer att nå omkring fem miljoner elkunder i södra och mellersta Sverige och det baseras på elförbrukningen under perioden från oktober förra året till och med september i år.”Det är lite senare än vad de lovande, men det är bra att de har något form av stöd till hushållen”, säger Yad Yassin i Karlstad..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Sverige, Yad Yassin, Karlstad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elprisstödet, välkomnasav , hushållenDet är , högst, nödvändigt

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Åklagaren: Tillåt hemliga tvångsmedel på barn under 15 år

Fler och snabbare åtgärder mot gängkriminalitet – det vill Lise Tamm se, åklagare vid internationella brottsmålsdomstolen i Haag.Till exempel att tillåta hemliga tvångsmedel, som kan innebära kameraövervakning och hemlig avlyssning, på barn under femton år som en misstänkt person ringer till.Hör Lise Tamm i samtal med P1 Morgons Helene Benno..

SR - 1 timme sedan

Regeringen lägger förslag: Förbud mot deltagande i terrororganisationer

Regeringen presenterade nyss ett förslag om att förbjuda deltagande i terrororganisationer.Lagstiftningen behöver bli kraftfullare för att vi ska kunna stå upp mot terrorhot och slå tillbaka mot terrorister och andra aktörer som understödjer terrorbrottslighet.Detta enligt Justitieminister Gunnar Strömmer..

SR - 1 timme sedan

Väg 84 avstängd utanför Ljusdal

Riksväg 84 är avstängd vid Laforsen i båda riktningarna, mellan Ljusdal och Kårböle.Orsaken är flera nedrivna elledningar som ligger över vägen.Räddningstjänsten är på plats och inväntar personal från ett elbolag, men prognos saknas för tillfället.

SR - 2 timmar sedan

Kung Charles kommer inte pryda australiska sedlar

Australien dumpar kungligheter från sina sedlar, det har landets centralbank beslutat. Efter drottning Elizabeths död har designen av den nya fem-dollar-sedeln setts över, och nu säger banken att man istället kommer ha ett motiv som hedrar ursprungsbefolkningens kultur och historia på sedeln. Beslutet innebär att ingen av landets sedlar kommer prydas av en brittisk monark.

SR - 3 timmar sedan

Kaffepriset sjunker – tio kronor billigare per kilo på flera märken

Kaffet blir billigare igen, enligt Matpriskollen. Grundaren av den oberonde Sajten, Ulf Mazur säger att kaffepriserna nu sjunker hos alla de stora butikskedjorna. Det gäller de flesta stora kaffemärken och prissänkningen är i de flesta fall omkring 10 kronor per kilo.

SR - 3 timmar sedan

Ekot på en minut

Idag börjar rättegången om dödsskjutningen på ett gym i Stockholm förra året. En nu 17-årig kille står åtalad för mord. 17-åringen nekar till brott.

SR - 4 timmar sedan

Gahr Støre: ”Sverige har uppfyllt sin del av avtalet”

Turkiets allt högre tonläge mot Sverige i Natoprocessen beklagas av Norge och Island.Island och Norge var bland de första med att godkänna Sverige och Finlands Natoansökningar. Båda ländernas ministrar är eniga om att Sverige har uppfyllt sin del av avtalet.

SR - 4 timmar sedan

För Ukraina är EU-medlemskap ljuset i tunneln

Ukraina hoppas att Sverige ska ge processen om ett EU-medlemskap en skjuts framåt. Frågan väntas komma upp på toppmötet mellan Ukraina och EU under fredagen. På EU:s kravlista står insatser mot korruption.

SR - 4 timmar sedan

”Jättelik termos” – så sparas utsläpp med  underjordiskt energilager

I Västerås byggs just nu ett gigantiskt energilager. En underjordisk hålighet ska fyllas med varmvatten, som kommer att fungera som en jättelik termos, och det väntas både spara in koldioxidutsläpp och öka elproduktionen i staden.Det är ett gammalt oljebergrum 40 meter under jord i Västerås hamn, som görs om, och energin som lagras där kan sen användas för att göra fjärrvärmesystemet stabilare.

SR - 4 timmar sedan

Delade meningar kring räntehöjningar i USA

Det var ett mycket förväntat besked som kom från Federal Reserve, en kvarts procentenhets höjning av styrräntan till intervallet 4,5 till 4,75 procent. För första gången sedan inflationen började stiga kunde Fed nu tala om att inflationstrycket har lättat en aning. Men analyserna går isär bland svenska bankekonomer om huruvida Fed kommer höja räntan mer eller inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.